کد خبر: ۴۸۲۷۸
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۴
ارسال به دوستان
ذخیره
برخی از افراد ردصلاحیت شده که اغلب وابسته به اصلاح‌طلبان هستند، معتقدند که با توجه به شکل‌گیری انتقادات گاه و بیگاه و پرشمار از ناحیه تجار و اتاق‌های بازرگانی نسبت به سیاست‌های دولت، وزارت صمت  عزم خود را جزم کرده است که این تریبون را از دست بخش خصوصی بگیرد و تنها به طرفداران خود اجازه حضور در پست‌های کلیدی را بدهد. از مجیدرضا حریری تاجر اصولگرای کراوتی و چینوفیل مشهور که به دلیل محبوبیت اندک همواره در انتخابات‌های قبلی شکست می‌خورد، به عنوان یکی از کاندید‌های بالقوه ریاست اتاق تهران یاد می‌شود.

برخی از افراد ردصلاحیت شده که اغلب وابسته به اصلاح‌طلبان هستند، معتقدند که با توجه به شکل‌گیری انتقادات گاه و بیگاه و پرشمار از ناحیه تجار و اتاق‌های بازرگانی نسبت به سیاست‌های دولت، وزارت صمت  عزم خود را جزم کرده است که این تریبون را از دست بخش خصوصی بگیرد و تنها به طرفداران خود اجازه حضور در پست‌های کلیدی را بدهد. از مجیدرضا حریری تاجر اصولگرای کراوتی و چینوفیل مشهور که به دلیل محبوبیت اندک همواره در انتخابات‌های قبلی شکست می‌خورد، به عنوان یکی از کاندید‌های بالقوه ریاست اتاق تهران یاد می‌شود.

بر اساس آمار منتشر شده از سوی شورای نظارت بر انتخابات اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سراسر کشور، بخش عمده‌ای از تجار سرشناس کشور رد صلاحیت شده‌اند. از بین ۲ هزار و ۱۱۹ نفر که برای شرکت در انتخابات در هیئت‌های نمایندگی ثبتنام کرده بودند، ۸۹۰ نفر رد صلاحیت شده‌اند. این گسترده‌ترین رد صلاحیت در تاریخ ۴۰ ساله اتاق محسوب می‌شود.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ روند رد صلاحیت‌ها و اعتراضات به گونه‌ای بود که جهانبخش سنجابی دبیر انجمن نظارت بر انتخابات ناچار شد اعلام نمایید که تاریخ برگزاری انتخابات ۱۰ روز به تعویق خواهد افتاد.

مسعود دانشمند از اعضای اتاق ایران در این‌باره گفت: امسال آیین‌نامه جدیدی تصویب شد که بر اساس آن کاندیدا‌ها باید از شرایط تجاری مشخصی برخوردار باشند. در واقع فرد متقاضی باید یکی از این ۴ شرط را دارا باشد؛ ۱_ دارای دو سال سابقه باشد ۲_ در طول یک سال حداقل ۲۰ نفر را بیمه کرده باشد ۳_ در سال حداقل ۱۵ میلیارد تومان فروش داشته باشد ۴_ به عنوان صادرکننده نمونه از سازمان توسعه تجارت لوح تقدیر دریافت کرده باشد.

وی افزود: متولی اصلی این انتخابات وزارت صمت است و آنگونه نیست که اعضای هیئت نمایندگی اختیارات وسیعی داشته باشند، بلکه از یک کارت ویزیت برخوردار خواهند شد و در مراجعه با نهاد‌های دولتی خود را به عنوان عضو هیئت نمایندگی معرفی می‌کنند.

فریال مستوفی دیگر عضو اتاق نیز از آیین‌نامه فعلی تمجید کرد و گفت: به هر حال نماینده بخش خصوصی باید از یک حداقل‌هایی در حوزه تجارت برخوردار باشد.

هر ۲ این افراد جزء تایید صلاحیت‌شدگان این دوره از انتخابات می‌باشند، با این همه افراد ردصلاحیت شده به اندازه این ۲ نفر اظهار خوش‌بینی نکردند. با توجه به در جریان بودن بررسی اعتراضات و احتمال تایید، قاطبه ردصلاحیت‌شدگان علاقه‌ای به ذکر نام خود نداشتند.

یکی از این افراد اظهار کرد: متاسفانه اینگونه وانمود شده که معیار تایید یا ردصلاحیت‌ها تنها مسائل آیین‌نامه‌ای و بیزینسی است، اما همه در اتاق می‌دانند که علت اصلی مسائل سیاسی و جناحی است. وزارت صمت و دولت سخت در تلاش هستند تا یک طیف خاص سکان اتاق‌ها، به ویژه  اتاق ایران و تهران را در نظر بگیرد. این مضحک است که گفته می‌شود ردصلاحیت تاجر سرشناسی مانند مسعود خوانساری به خاطر نداشتن ۲ سال سابقه یا ۲۰ نفر بیمه شده است، سابقه و گردش مالی ایشان از بسیاری تاییدصلاحیت‌شدگان بیشتر است.

از سوی دیگر در حالی که صلاحیت یکی از بزرگ‌ترین دارندگان نخلستان و صنایع تبدیلی استان بوشهر با عنوان ع.ا تایید نشده در همین استان یک شخص گمنام با ارائه یک لوح تقدیر از وزارت جهاد کشاورزی توانست تاییدصلاحیت بگیرد. همچنین ب.ش از بزرگ‌ترین معدن‌داران ایران با ۲۵۰۰ نفر پرسنل بیمه شده ردصلاحیت شد و در مقابل چندین جوان فاقد پروانه تایید صلاحیت شدند. همچنین مالک یکی از بزرگ‌ترین هتل‌های یزد رد صلاحیت شد که بعداً صلاحیت او به تایید رسید.

غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز در این دوره، از شرکت در انتخابات انصراف داد. برخی دیگر از چهره‌های مشهور اتاق مانند پدارم سلطانی هم اصولاً حاضر به ثبت‌نام نشدند.

سیامک شجاعی، تحلیلگر اقتصادی در این‌باره در توییتی نوشت: «خبر‌های می‌رسد که گویا دوستان دولتی نمی‌خواهند از این سنگر (انتخابات اتاق) هم بگذرند و اجازه بدهند رقابت واقعی شکل بگیرد» اشاره او به اعتراضاتی است که نسبت به حضور چهره‌های تاییدصلاحیت شده دولتی در انتخابات این دوره شکل گرفته است. افرادی که به گفته معترضین هیچ سابقه تجاری مشخصی ندارند و تنها وجه مشترک آن‌ها حمایت از سیاست‌های دولت است.

در مقابل مهدی کرباسیان معاون سابق وزیر صمت و رئیس ایمیدرو که چندین شرکت تجاری را رهبری می‌کند موفق نشد از سد تایید صلاحیت‌ها بگذرد.

برخی از افراد ردصلاحیت شده که اغلب وابسته به اصلاح‌طلبان هستند، معتقدند که با توجه به شکل‌گیری انتقادات گاه و بیگاه و پرشمار از ناحیه تجار و اتاق‌های بازرگانی نسبت به سیاست‌های دولت، وزارت صمت  عزم خود را جزم کرده است که این تریبون را از دست بخش خصوصی بگیرد و تنها به طرفداران خود اجازه حضور در پست‌های کلیدی را بدهد. از مجیدرضا حریری تاجر اصولگرای کراوتی و چینوفیل مشهور که به دلیل محبوبیت اندک همواره در انتخابات‌های قبلی شکست می‌خورد، به عنوان یکی از کاندید‌های بالقوه ریاست اتاق تهران یاد می‌شود.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

دریافت وجه نقد در مدارس تحت هر شرایطی ممنوع است

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه 7 خرداد 1402

واکنش به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

وضعیت آب شرب کهنوج از قرمز هم گذشته است / جایگزینی برای کشاورزی باید تعیین شود / پهنه‌های سیلابی مانعی مقابل اسکان و سرمایه‌گذاری هستند

مرگ تکان دهنده دختر بچه 2 ساله در زرند / کولر آبی جان دختر را گرفت

تعزیه، هویت فرهنگیِ روستای ده‌زیار است / دعوت از دانشجویان خارجی در سوگواره تعزیه ده‌زیار

گشایش در ماجرای ارزهای ایران در برخی کشورها با رایزنی عراق و عمان

کشف سوخت قاچاق در کرمان 75 درصد افزایش داشته است / دستگیری بیش از 2 هزار و 250 سارق

عنوان سومی لیگ برتر هندبال کشور برای تیم مس کرمان

قتل جوان 16 ساله بردسیری به دست جوان 18 ساله

پربازدید ها

قیمت‌گذاری دستوری یکی از عوامل برهم زدن نظم بازار مرغ است/ مطالبات گندمکاران پرداخت نشده است

مبلغ یارانه‌ نقدی چه تغییری می‌کند؟

شیب تند کاهش قیمت خودرو در بازار

زیان ده ترین شرکت های دولتی کدامند؟/ جزئیات انتشار صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی

فولاد هیچ نقشی در افزایش قیمت خودرو ندارد

آخرین قیمت سکه و طلا در بازار آزاد

قیمت رسمی مرغ اعلام شد: ۷۳ هزار تومان / وزارت کشاورزی: مرغ را گران‌تر از این قیمت نخرید

افزایش ۱۲۰ درصدی قیمت ماهی کنسروی/ شکایت از ستاد تنظیم بازار به دیوان عدالت اداری/ کمیاب شدن کنسرو ماهی ۱۸۰ گرمی

افشاگری نماینده خبرساز از ارقام شگفت انگیز تجارت سیاه فیلتریتگ! / بازار فیلترشکن حتما دست افراد خاصی است

گشایش در ماجرای ارزهای ایران در برخی کشورها با رایزنی عراق و عمان

پر بحث

چرا مرگ زهرا لری حاشیه‌ساز شد/ همه واکنش‌ها به درگذشت عضو پیشین شورای شهر کرمان   (۶ نظر)

جامعه ایران مدت‌ها است که جنبشی است/ مطالبات جامعه تخلیه نشده/ مهندسی فرهنگی از بالا دائم شهروند ناراضی تولید می‌کند/ جامعه ایران از رسانه‌ای به شبکه‌ای تبدیل شده/ باید مردم را تشویق کنیم به راه میانه و احیای حد وسط/ الان یک عده به ما می‌خندند، اما تا ابد نخواهند خندید/یکی از سرمایه‌های ایران دهه هشتادی‌ها هستند / مطالعات نشان می‌دهد در اعتراضات خشونت‌بار همه بازنده هستند   (۴ نظر)

مجازات طلاق صوری فرزندان متوفی به قصد دریافت مستمری چیست؟    (۳ نظر)

موروثی بودن هیات امنا در موسسه مولی الموحدین مطرح نیست/ اگر می‌خواستم با رانت آقای هاشمی مسئولیت بگیرم بعد از انقلاب به جای کار کردن در بم به دفتر ایشان می‌رفتم / کار‌هایی که در قالب موسسه مولی‌الموحدین انجام شد اگر با نگاه تنگ جناحی نگاه نشود از افتخارات کرمان است   (۳ نظر)

باید در یک فضای سیاسی و همراه با گفت‌وگو مسائل را حل کرد/ ظرفیت اصل 27 قانون اساسی باید آزاد شود/ احزاب در همه جای دنیا نقش میانجی را بازی می‌کنند اما در ایران به رسمیت شناخته نمی‌شوند   (۲ نظر)

باز شدن مجدد موضوع تغییر نام فرودگاه کرمان این بار توسط پناهیان+ مخالفت سال گذشته امام جمعه و خانواده سردار سلیمانی با این موضوع   (۲ نظر)

به زودی پلاک سوم بر روی خودروها نصب می‌شود / کار برای سارقان خودرو و مخدوش‌کنندگان پلاک سخت می‌شود   (۲ نظر)

حمله سگ‌های ولگرد موجب مرگ یک زن در رفسنجان شد    (۲ نظر)

صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای کرمان / کاهش شدید دما و بارش برف   (۱ نظر)

۷ منطقه در استان کرمان امروز وارد فاز عملیاتی ساخت مسکن می‌شوند / هرچه زمین در اختیار دستگاه‌هاست باید برای ساخت مسکن واگذار شود / منطقه حاشیه‌نشین شهرک 14 معصوم با 10 هزار جمعیت بلاتکلیف است   (۱ نظر)