رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سیرجان گفت: بیماری تب مالت یا بروسلوز بیماری مشترک بین انسان و دام است که مهمترین راه انتقال این بیماری استفاده از محصولات لبنی سنتی خام و غیر پاستوریزه است.
به گزارش گفتار نو به نقل از اداره دامپزشکی استان کرمان، علیرضا زینلی پور اظهارداشت: بیماری تب مالت از لحاظ اقتصادی و بهداشتی از اهمیت بالایی برخوردار است و در تمام فصول سال وجود دارد اما در فصل بهار و پاییز به دلیل زایش و شیردهی دامها مخاطرات انسانی آن بیشتر میشود.
وی افزود: راههای انتقال این بیماری مختلف است از جمله استنشاق هوای آلوده دامداریها، تماس مستقیم با خون، اسپرم یا جنین حیوانات آلوده و ترشحات زایمانی؛ اما مهمترین راه انتقال تب مالت استفاده از محصولات لبنی سنتی خام و غیر پاستوریزه است چرا که میکروب بیماری ممکن است در شیر حیوانات آلوده، بستنی، کره و پنیرهای غیر پاستوریزه وجود داشته باشد و در صورت مصرف این محصولات به انسان منتقل شود.
زینلیپور تصریح کرد: از جمله اقدامات کنترلی برای پیشگیری از تب مالت واکسیناسیون دامها، تست سرمی رزبنگال، کشتار دامهای مبتلا به تب مالت در کشتارگاه دام، پایش از طریق آزمایش شیر، آموزش دامداران و اقدامات کنترلی و بهداشتی در دامداریهای سنتی و صنعتی است.
وی گفت: واکسیناسیون به موقع دامها، ایجاد محل زندگی سالم برای آنها، نورگیری مناسب اصطبل، ضدعفونی کردن محل زایمان دام، جداسازی دامهای سقط کرده، دفن بهداشتی جنین سقط شده در عمق دو متری از زمین و ارائه گزارش دامهای سقط شده از دیگر نکات مهم در امر پیشگیری از ابتلا به تب مالت است.