سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان همزمان با عید سعید قربان از هم استانیها درخواست نمود هرگونه کشتار غیرمجاز دام را به ادارات دامپزشکی شهرستانها در میان بگذارند.
به گزارش گفتار نو به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، صدیقه کاظمینیا ضمن هشدار به شهروندان جهت پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو در استان گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یکی از بیماریهای واگیر در دامهای اهلی و وحشی است که قابل انتقال به انسان میباشد.
این مقام مسئول با اعلام گزارش افزایش موارد مبتلایان بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در استان و کشور و گزارش مواردی از مرگ و میر ناشی از این بیماری در سطح کشور، بیان کرد: ضروری است به منظور پیشگیری از این بیماری با اولویت و به صورت ضربتی اقدامات لازم صورت گیرد.
وی گفت: عموم مردم به ویژه گروههای در معرض خطر شامل دامداران، کارکنان کشتارگاهها، قصابان، کشاورزان و به ویژه روستائیان و عشایر که به نحوی با دام سر و کار دارند و همچنین شهروندانی که برای تفریح به اطراف شهرها و گردشگاههای طبیعی میروند ضروری است موارد مربوط را رعایت کنند.
کاظمینیا اظهارداشت: مردم گوشت مصرفی خود را صرفاً از مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی مجاز که تحت نظارت دامپزشکی و مرکز بهداشت میباشند، تهیه کنند و از کشتار دام در منزل و خارج از خانه خودداری کنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه توصیه میشود در هنگام خرد کردن گوشت در منزل از دستکش استفاده شود، تصریح کرد: نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال و آلایشات خوراکی نظیر دل، جگر و قلب به مدت 72 ساعت در دمای یخچال توصیه میشود.
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان با اشاره به اهمیت رعایت بهداشت فردی و استفاده از دستکش، ماسک و عینک برای افراد در تماس با دامها، عنوان کرد: رعایت اصول بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی توسط کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضه کنندگان گوشت ضروری است.
کاظمینیا با بیان اینکه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، یک بیماری خونریزی دهنده تبدار حاد ویروسی است که توسط گونهای از کنهها منتقل میشود، گفت: دامداران از جداسازی و له کردن کنههای روی بدن دامها با دست خودداری نمایند.
وی گفت: دامداران هنگام پشم چینی دامها، از تجهیزات و لوازم ایمنی و حفاظت کننده استفاده نمایند و از استراحت در مراتع و کوهستانها بدون رعایت استفاده از وسایل ایمن مثل زیرانداز جلوگیری نمایند.
کاظمینیا افزود: همچنین سمپاشی بدن دام و اصطبلهای روستایی با سموم مخصوص دامپزشکی جهت کاهش جمعیت کنهها باید در دامداری انجام شود که دامپزشکی سمپاشی محیط و بدن دام برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو در استان را هر ساله انجام میدهد.
وی از شهروندان خواست هرگونه کشتار غیرمجاز دام را به ادارات دامپزشکی شهرستانها و شماره تماس ۱۵۱۲ در میان بگذارند.