کد خبر: ۵۰۶۴۰
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۳
ارسال به دوستان
ذخیره
برای پیشگیری از شیوع آنفلوآنزا، ماسک بزنیم
رییس بخش بیماری‌های عفونی بیمارستان امام خمینی گفت: در ۲ سال گذشته به دلیل همه‌گیری کرونا، نکات بهداشتی از جمله زدن ماسک رعایت می‌شد ولی امسال به دلیل کم‌توجهی مردم به استفاده از ماسک احتمالا آنفلوآنزا شیوع بالایی خواهد داشت.

رییس بخش بیماری‌های عفونی بیمارستان امام خمینی گفت: در ۲ سال گذشته به دلیل همه‌گیری کرونا، نکات بهداشتی از جمله زدن ماسک رعایت می‌شد ولی امسال به دلیل کم‌توجهی مردم به استفاده از ماسک احتمالا آنفلوآنزا شیوع بالایی خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، حمید عمادی افزود: فصل پاییز با سرد شدن هوا، ازدحام در فضاهای عمومی با درب و پنجره‌های بسته موجب گسترش قطره‌های تنفسی حاوی ویروس‌های احتمالی و در نهایت عاملی مهم در شیوع بیماری شایع فصل، آنفلوآنزا و اصطلاحا سرماخوردگی است.

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت بر تزریق واکسن آنفلوانزا تاکید دارد، اظهارداشت: واکسن آنفلوآنزا فصلی در آستانه شروع فصل سرما در نیمکره شمالی، اواخر شهریور برابر با اواخر سپتامبر در داروخانه توزیع می‌شود.

عمادی تصریح کرد: امسال واکسن آنفلوآنزا تولید داخل موسوم به فلوگارد که واکسن با فناوری نوترکیب است را در برنامه واکسیناسیون داریم؛ هر سال ۲ واکسن فرانسوی و هلندی در کشور وجود داشت ولی امسال واکسن ایرانی آنفلوانزای فصلی هم در اختیار هموطنان قرار گرفته و وزارت بهداشت توصیه کرده هر فردی که می‌تواند این واکسن را تزریق کند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه باید همه کودکان تا سالمندان بخصوص افراد بالای ۶۵سال واکسن آنفلوآنزا را بزنند، اظهارداشت: برخی افراد مانند زنان باردار، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، بیماران تنفسی، بیماران قلبی، بیماران ریوی، بیماران کبدی و کلیوی، افرادی که شیمی درمانی می‌شوند، کودکان، افراد چاق در اولویت بالاتری قرار دارند باید حتما واکسن تزریق کنند، چون اگر مبتلا به آنفلوانزا بشوند احتمال مرگ آنان زیاد است.

 وی در خصوص واکسن های خارجی وارداتی که جهت تولید آن از پروتئین تخم‌مرغ برای تکثیر ویروس استفاده می‌شود، گفت: به عبارت دیگر واکسن‌های وارداتی برپایه تخم‌مرغ ساخته شده‌اند اما واکسن آنفلوآنزا ایرانی با فناوری نوترکیب ساخته شده و بخش‌هایی از سطح ویروس به واسطه فناوری نوین تولید شده است.

رییس بخش بیماری‌های عفونی بیمارستان امام خمینی گفت: واکسن فلوگارد برای افراد بالای ۱۸ سال توصیه شده و جهت افراد سنین پایین‌تر هنوز دستورالعملی اعلام نشده است، اما واکسن‌های وارداتی برپایه تخم‌مرغ اثربخشی کمتر و احتمال عوارض کمتری دارند و برای کودکان نیز توصیه می‌شود، البته اگر حساسیت نداشته باشند.

وی با بیان اینکه واکسن ساخت ایران، تمامی مراحل بررسی‌های علمی و بالینی خود را پشت سرگذاشته و مجوز توزیع و مصرف دریافت کرده است، ادامه داد: بعد از شیوع کووید شرکت‌های دانش بنیان کشورمان چابک شدند و به سمت تولید انواع واکسن‌های مورد نیاز کشور حرکت کرده‌اند که نمونه آن تولید واکسن نوترکیب آنفلوآنزای فصلی، همچنین واکسن ضد ویروس پاپیلومای انسانی در کشور است.

به گفته عمادی، همیشه بین مصرف واکسن یا داروی خارجی و ایرانی بحث‌هایی وجود داشته ولی در این مورد باید گفت تفاوت مهم در فناوری تولید آن است که واکسن نوترکیب اثربخشی بیشتری دارد.

وی افزود: اوج اثر بخشی واکسن حدود دو ماه بعد از تزریق آن است؛ اوج آنفلوآنزا در تهران معمولا دی و بهمن است پس اگر بخواهیم برای این زمان ایمن‌زایی کرده باشیم بهتر است که مهر ماه و اوایل آبان واکسن آنفلوآنزا تزریق کنیم.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: همیشه با کمبود واردات واکسن در کشور مواجه بودیم و تقریبا اواسط مهر ماه واکسن آنفلوآنزا، نایاب می‌شد ولی امسال با تولید واکسن آنفولانزای نوترکیب ایرانی به احتمال زیاد این مشکل پیش نخواهد آمد؛ امسال بخاطر بحث رقابت، شرکت‌های خارجی حجم بیشتری از واکسن وارد کشور کردند و بعید است که با کمبود واکسن در آبان مواجه بشویم.

عمادی افزود: البته در کنار آنفلوآنزا و عفونت‌های تنفسی باید بدانیم که اگرچه بیماری کووید از حالت شدید و کشنده خود به عارضه خفیف‌تری تبدیل شده و مانند گذشته موجب مرگ نمی‌شود اما به شدت مسری است و افراد را سریع درگیر می‌کند.

این متخصص بیماری‌های عفونی گفت: برخی افراد علائم تنفسی، آبریزش بینی، گلو درد دارند ولی در برخی دیگر بیماری کووید به شکل علائم گوارشی خودنمایی می‌کند؛ درمنزل وقتی همه افراد یکباره با همدیگردر عرض مدت کوتاهی با این علائم روبرو می‌شوند، یعنی به احتمال خیلی زیاد بیماری کووید گرفته؛ اما آنفلوآنزا اینطور سریع مسری نیست.

وی افزود: اکنون با سه بیماری مواجه هستیم که با شروع فصل سرما هرکدام از این بیماری‌ها قابلیت تبدیل به اپیدمی دارند (انواع کووید، آنفلوآنزا، سرماخوردگی) پس باید توانایی افتراق داشته باشیم ولی آنچه مهم است باید ماسک زدن را جدی بگیریم و به شستشوی دستها اهمیت دهیم.

وی تاکید کرد: رعایت اصول بهداشتی و استفاده از ماسک در محیط‌های شلوغ باید جدی باشد؛ اگر به هر یک از علائم این بیماری‌های ویروسی فصل مبتلا شدیم باید چند روزی در منزل استراحت کنیم چون بهترین درمان این بیماری‌ها استراحت در منزل است.

عمادی اظهار داشت: اینکه در منزل بمانیم و استراحت کنیم دو حسن مهم دارد یکی اینکه فرد زودتر بهبود می‌یابد و دیگر اینکه سایر افراد جامعه و اطرافیان را نیز مبتلا نمی‌کند؛ پس اگر رعایت نکنیم شاید با اپیدمی‌های وسیع و مرگ و میر در افرادی که زمینه برخی بیماری‌های را دارند مواجه بشویم.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

آخرین قیمت طلا، سکه و ارز در بازار

تعرض به حقوق شهروندی از سوی هیچ فرد و ارگانی پذیرفتنی نیست

سخنگوی آموزش و پرورش: ۳۰‌ درصد پاداش بازنشستگان ۱۴۰۱ تا فردا پرداخت می‌شود

انتقال نافرجام 25 کیلو شیشه در قالب مسافرت خانوادگی

افزایش ابر پدیده غالب جوی در استان کرمان

گواهینامه‌های رانندگی ۵ رنگ می‌شوند

افزایش بیماری‌های تنفسی در کرمان؛ موج آنفلوانزا همچنان ادامه دارد

زمان قطعی واریز و مبلغ سود سهام عدالت مشخص شد

شناسایی ۴۵۱ بیمار قطعی فشار خون و ۲۲۷ بیمار قطعی دیابت در کرمان

مرکز روزانه توانبخشی معلولان در شهرستان زرند افتتاح شد

پربازدید ها

پیش‌بینی وضعیت هوای استان کرمان طی امروز  

دستگیری شرور مسلح با ۱۳سلاح غیرمجاز

هشدار دامپزشکی نرماشیر در خصوص بیماری تب برفکی

معجون بسیار خوب برای سرماخوردگی

رئیس دادگستری ریگان عنوان کرد: دریافت یک سال حقوق یک کارمند بدون حضور در محل کار

پیشگیری از پوکی استخوان با این خوراکی خوشمزه

افزایش ابر پدیده غالب جوی در استان کرمان

استاندار کرمان عنوان کرد: اولویت‌بندی واگذاری زمین به خانواده‌های چهار فرزند و بالاتر

لاله زار با دمای ۴ درجه زیر صفر خنک‌ترین نقطه کرمان

رسم غلط تیراندازی در مراسم عروسی جان یک نفر را گرفت

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۲ نظر)

موروثی بودن هیات امنا در موسسه مولی الموحدین مطرح نیست   (۸ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۵ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

۷ منطقه در استان کرمان امروز وارد فاز عملیاتی ساخت مسکن می‌شوند / هرچه زمین در اختیار دستگاه‌هاست باید برای ساخت مسکن واگذار شود / منطقه حاشیه‌نشین شهرک 14 معصوم با 10 هزار جمعیت بلاتکلیف است   (۱ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)