معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی جنوب کرمان درباره کرم برگخوار پاییزه ذرت گفت: این آفت اواخر شهریور در مزرعههای شهرستان اُرزوئیه در محدوده شمال استان مشاهده شد و چون ویژگیهای مهاجری دارد، شبانه تا ۲۰۰ کیلومتر میتواند پرواز کند و جابه جا شود که به جنوب استان هم رسیده است.
به گزارش ایرنا، پیمان نامور اظهارداشت: کرم برگ خوار پاییزه دامنه میزبانی گستردهای دارد، خسارت اصلی آن بر روی ذرت است اما بعد از آن محصولات دیگری همچون گندم را هم هدف قرار میدهد.
وی افزود: طی چند روز و در اوایل مهر این آفت وارد جنوب کرمان شد و در حوزه شهرستان فاریاب و نیز اسفندقه جیرفت دیده شد اما چون در ارزوئیه دیده شده بود و آمادگی داشتیم، برنامههای مربوط به سم پاشیها را توصیه کردیم.
نامور ادامه داد: به همین دلیل خسارتهایی که در ارزوئیه وارد شد در مناطق جنوب استان کمتر بود اما نسبت به سالهای گذشته خسارات بیشتری به ویژه در ۲ منطقه فاریاب و اسفندقه داشتیم.
وی اضافه کرد: در ارزوئیه دیده شده که به مزارع گندم خسارت زده است و به کشاورزان توصیه کردهایم به محض پدیدار شدن سطح سبز، سمپاشیهای لازم را داشته باشند تا غافلگیر نشوند اما با کاهش دمای هوا، فعالیت و تغذیه آفت نیز کم میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: آفت از خارج از کشور به دلیل واردات بدون حساب یک محصول خاص وارد کشور شده و هیچ آفتکشی در داخل کشور بر روی آن آزمایش نشده است، لذا بر اساس مطالعات سایر کشورها در حال مقابله با آن هستیم.
وی افزود: اگر از یک آفت کش بیش از ۲ یا سه بار استفاده کنیم آفت بر روی آن مقاوم میشود بنابراین باید تناوب در مصرف آفتکش وجود داشته باشد و یک آفتکش تکرار نشود.
نامور اضافه کرد: زنبوری برای کنترل کرم بلال هلیکورپا استفاده میشد که برای کرم برگخوار ذرت هم موثر است اما چون در حال سمپاشی هستیم باعث کاهش تاثیر دشمن طبیعی آفت میشود.
وی ادامه داد: چون در شرایط طغیانی هستیم و آفت جدیدی وارد منطقه شده است باید به شکل سرکوب گرانه با آن برخورد شود.
نامور بیان کرد: وقتی جمعیت حالت تعادل پیدا کرد از دشمن طبیعی استفاده میکنیم و برای کرم برگ خوار ذرت میتوانیم از سال آینده این کار را انجام دهیم.