کد خبر: ۵۱۷۰۴
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۸
ارسال به دوستان
ذخیره
علی اکبر صالحی وزیر خارجه اسبق در نشستی در دانشگاه شهید باهنر کرمان:
وزیر امورخارجه اسبق ایران گفت: سیاست خارجی قوی امتداد سیاست داخلی است سیاست خارجی ما زمانی امتداد پیدا می‌کند و سیاست‌مدار ما زمانی می‌تواند با قدرت در صحنه بین‌المللی ظاهر شود که برخوردار از حمایت داخلی باشد و این که بداند ملت پشتیبان او هستند.

مهدیه السادات هاشمی:

وزیر امورخارجه اسبق ایران گفت: سیاست خارجی قوی امتداد سیاست داخلی است سیاست خارجی ما زمانی امتداد پیدا می‌کند و سیاست‌مدار ما زمانی می‌تواند با قدرت در صحنه بین‌المللی ظاهر شود که برخوردار از حمایت داخلی باشد و این که بداند ملت پشتیبان او هستند.
به گزارش خبرنگار گفتارنو دکتر علی اکبر صالحی صبح امروز در دومین همایش ملی سیاست خارجی ایران که دردانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: بنده سیاست را ضمن این که یک علم می‌دانم یک هنر هم می‌دانم.
وی افزود: مجریان سیاست افرادی هستند که باید نظرات سیاسی را پیاده کنند یعنی اگر آمادگی اجرای سیاست را نداشته باشند هر چقدر هم که علمش را داشته باشند مهم نیست.
وزیر پیشین امور خارجه که به صورت مجازی در این نشست سخن می‌گفت افزود: سیاست خارجی را امتداد سیاست داخلی می‌دانم یعنی ما زمانی می‌توانیم در عرصه بین‌المللی یک هماورد سیاسی داشته باشیم که برخوردار از یک وضعیت مطمئن داخلی باشیم حامی دولت باشیم یعنی ملت حامی دولتش باشد آن موقع سیاست خارجی ما می‌تواند با اقتدار خودنمایی کند.
وی به سخنان اخیر رهبری در خصوص انتخابات در جمع مردم کرمان و خوزستان اشاره کرد و افزود: اگر ما اسلامیت را مشروعیت تلقی کنیم جمهوریت راهم مردم تلقی کنیم نشان می‌دهد که مشروعیت نظام همواره برگرفته از همراهی مردم است.
صالحی ادامه داد: اگر مردم همراهی نداشته باشند آنوقت دوام مشروعیت نظام هم سست می‌شود نبود انتخابات باعث دیکتاتوری و ناامنی و اغتشاش می‌شود، لذا همه این موارد نشان‌دهنده وضع داخلی کشور است که اگر انتخابات وجود نداشته باشد دچار هرج و مرج خواهیم شد.
وزیر اسبق امور خارجه خاطرنشان ساخت: وقتی که مشارکت ضعیف باشد یعنی ملت یک مقدار از دولت و حکومت جدا شده و مجلس ضعیف می‌شود و اگر مجلس ضعیف شود حکمرانی ما ضعیف خواهد شد مجلس یکی از ارکان حکمرانی است.
وی افزود: سیاست خارجی قوی ما امتداد سیاست داخلی است سیاست خارجی ما زمانی امتداد پیدا می‌کند و سیاست‌مدار ما زمانی می‌تواند با قدرت در صحنه بین‌المللی ظاهر شود که برخوردار از حمایت داخلی باشد و این که بداند ملت پشتیبان او هستند.
صالحی یادآور شد: اگر بخواهیم درست عمل کنیم باید از خودمان هم نسبت به نقاط ضعفمان نقد داشته باشیم البته یکی از مشکلات ما در نقد این است به جای این که نظر را نقد کنیم آن فردی که نظر داده را نقد می‌کنیم که یکی از نقاط ضعف ما است.
وی افزود: بجای این که احزاب به جان همدیگر بیفتند تفکیک‌هایی را که ایجاد کردیم که به نظر من تفکیک‌های تصنعی است زیرا همه در یک کشور هستیم و همه به دنبال منافع ملی حرکت می‌کنیم حالا هر کس به ذوق و سلیقه خودش باید کنار بگذاریم.
وزیر اسبق امور خارجه گفت: اگر نقدی می‌کنیم نقد را مشفقانه و خیرخواهانه تلقی کنیم نه این که نقاط ضعف را بزرگنمایی کنیم البته شما باید نقاط ضعف، قوت، فرصت‌ها و تهدیدها را باید شناسایی بکنید تا یک ارزیابی از وضعیت خودتان داشته باشید.
وی افزود: سیاست خارجی لاجرم تابع یکسری محدودیت‌های بین‌المللی است یعنی ما در سیاست خارجی نمی‌توانیم آنچه که دلمان می‌خواهد همان‌ها را باید در سیاست خارجی بیاوریم و ما عضو سازمان ملل متحد هستیم.
صالحی یادآور شد: در سازمان ملل دولت‌ها با هم ارتباط دارند نه ملت‌ها و پذیرفته شده است که دولت‌ها برآمده از اراده ملت‌ها هستند. لذا اگر ما عضو سازمان ملل هستیم باید بپذیریم که با اعضای دیگر در چهارچوب سازمان ملل و از طریق ارتباطات دولتی باید پیش برویم.
صالحی گفت: ما که نمی‌توانیم با ملت‌های سایر کشورهای دیگر سر خود ارتباط برقرار کنیم؛ مگر با استفاده از دولت‌ها ما وقتی سیاست خارجی را پذیرفتیم که عضو برخی سازمان‌های بین‌المللی باشیم لذا باید طبق قواعد بین‌المللی عمل کنیم.
وی افزود: ما در بیانات و شعارهای سیاسی بایستی متانت سیاسی را همراه با شعارهای سیاسی داشته باشیم یعنی ما می‌توانیم اصول سیاسی خود را داشته باشیم لذا باید پاینده یکسری اصول سیاست خارجی باشیم.
وزیر اسبق امور خارجه یادآور شد: بدون بزرگنمایی باید بگویم که جمهوری اسلامی مستقل‌ترین کشور در بین کشورهای در حال توسعه دیگر است.
وی افزود: ما هیچگاه ادعا نکردیم که سیستم حقوق بشر ما بی عیب و نقص و معصوم است؛ لذا در تلاشیم که اگر مختصر عیب و نقصی هم داشته باشد برطرف بکنیم، آیا شما می‌توانید ادعا کنید که سیاست حقوق بشر شما بی عیب و نقص است اگر این ادعا را بکنید ما ده‌ها مثال بر کذب این ادعا می‌توانیم داشته باشیم از جمله جنایات در غزه که در برابر دیدگاه جهان رخ داده است.
صالحی خاطرنشان ساخت: آمریکا و غرب حیثیت سیاسی خودش را کاملا از دست داد ما در امور دیگر از جمله در صحنه بین‌المللی باید متانت سیاسی را در نظر داشته باشیم نباید صحنه بین‌المللی را به گونه‌ای دلخواه ترسیم کنیم.
وی افزود: ما باید صحنه بین‌المللی را رصد بکنیم و بعد فرصت‌ها،تهدیدها، نقاط قوت و نقاط ضعف را بیابیم و سپس مدیریت کنیم و از فرصت‌ها در جهت منافع ملی استفاده کنیم.
وزیر اسبق امور خارجه بیات داشت: در صحنه بین‌الملل اگر یک مثلث را در نظر بگیریم که در رئوس آن آمریکا، روسیه و چین قرار داشته باشند آمریکا دارای قدرت نظامی و اقتصادی است روسیه دارای قدرت نظامی و چین قدرت اقتصادی دارد.
وی ادامه داد: ما در مقابل این مثلث بایست چکار بکنیم معتقدم که باید وسط مثلث بایستیم نمی‌توانیم به هیچ کدام از رئوس مثلث نزدیک شویم لذا ایران برخوردار از یک استقلال واقعی است و همه اذعان دارند و این نقطه قوت ماست.
صالحی بیان داشت: جمهوری اسلامی طی ۴۴ سال در عرصه بین المللی یک نقطه قوت ارزشمندی داشت و آن ایجاد منظومه مقاومت است صحنه امروز بین الملل نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی برحق بود و مظلوم واقع شده اگر جمهوری اسلامی این منظومه مقاومت را نداشت و اگر با هوشمندی موضوع فلسطین را به عنوان یک موضوع بین‌المللی جهان اسلام قرار نداده بود چگونه می‌توانستیم انقلاب اسلامی خودمان را به عنوان انقلاب اسلامی توجیه بکنیم.
وی ادامه داد: یکی از محورهایی که توانسته است توجیه‌گر انقلاب اسلامی باشد همین توجه با موضوع فلسطین به عنوان موضوع محوری جهان اسلام که ایران پرچم‌دار این موضوع شد.
وی گفت: انقلاب آمد و بستر مقاومت را در بستر اسلام قرار داد نقطه قوت عزیزان ما در غزه مکتب شهادت و امیدی که به خدا دارند است و سه ماه است که دارند مقاومت می‌کنند.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

 15 اولیاءدم داغدار از قصاص گذشت کردند

مشکلات استان‌ها معطل تصمیم‌گیری در مرکز نباشد / برای رفع ناترازی، گاز تولیدکنندگان قطع نشود

شرکت‌های بزرگ باید پیش‌برنده توسعه اقتصاد دانش‌بنیان باشند

اگر پاهایتان درد می کند حتما بخوانید

قیمت سکه، طلا و ارز سه‌شنبه 20 آذر 1403

راننده 16 ساله باعث کشته و زخمی شدن دو شهروند شد

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمان: بارش‌ها در پاییز امسال 30 درصد کاهش یافت

هشدار سطح زرد برای وزش باد و گرد و خاک در کرمان

معاون اقتصادی استاندار کرمان: رویکرد استان بر توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی است

کیفیت هوا در چند شهرستان کرمان در شرایط ناسالم قرار گرفت

پر بحث

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

پیش‌بینی وقوع ناپایداری‌های جوی در نقاط مختلف کرمان   (۲ نظر)

هواشناسی برای استان کرمان هشدار زرد صادر کرد   (۱ نظر)

پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی کرمان طی امروز 28 دی   (۱ نظر)

پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی کرمان   (۱ نظر)

آخرین پیش بینی هواشناسی از وضعیت هوا در کرمان   (۱ نظر)

استاندار آینده کرمان کیست؟   (۱ نظر)

هوای کرمان گرم‌تر می‌شود   (۱ نظر)

استاندار کرمان: نیروی انسانی کم باعث ایجاد اختلال در کارها می‌شود   (۱ نظر)

چرا دلایل رد صلاحیت را با مردم در میان نمی‌گذارید؟ / آنان که دست به رد صلاحیت زده‌اند، صلاحیت تعیین مصالح کشور و سلب صلاحیت از افراد را ندارند / اینک حجت تمام شد   (۱ نظر)