بهداشتنیوز نوشت: مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: مصرف بیرویه شکلات و شیرینی موجب بیاشتهایی و سیری کاذب در کودکان شده، آنها را برای مصرف وعدههای اصلی غذایی بیاشتها میکند و همین موضوع باعث اختلال رشد در کودکان میشود.
زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه والدین از نگهداری شکلات و شیرینی در منزل خودداری کنند، خاطرنشان کرد: از قرار دادن شکلات و شیرینی به عنوان جایزه خودداری کنید و با تنظیم یک برنامه منظم، تعداد شکلات و شیرینی کـه کودک در طول روز مصرف میکند را کنترل کنند.
وی تصریح کرد: برای جلوگیری از آسیب به دندانها باید به کودکان آموزش داد که پس از خوردن مواد قندی و شیرینی به ویژه شکلاتها و آب نباتهایی که به سطح دندان میچسبند، دهان و دندانهای خود را با آب و حتیالامکان مسواک شستشو دهند .
اباصلتی با اشاره به اینکه مصرف بیرویه تنقلات غذایی کم ارزش ذائقه غذایی کودکان را تغییر میدهد، ابراز کرد: مطالعات متعددی رابطه بین خوردن مواد شور در کودکی و افزایش فشار خون در دوران بزرگسالی را اثبات کرده است علاوه براین نوشیدن بیرویه نوشابههای گازدار نیز علاوه بر ایجاد سیری کاذب، موجب اختلال در جذب مواد مغذی مانند کلسیم میشود.
وی با بیان اینکه به والدین توصیه کنید که کودکان را به مصرف تنقلات سنتی مثل نخودچی و کشمش، گردو، بادام، پسته، گندم برشته، برنجک، عدس برشته شده، توت خشک، انجیر خشک و برگهها تشویق کنند اظهار کرد: برخی از کودکان سنین مدرسه از خوردن گوشت امتناع میکنند این در حالی است که مصرف گوشت به عنوان منبع عمده پروتئین با کیفیت خوب، آهن و روی حائز اهمیت است بنابراین این مادران بهتر است که در غذاهای مورد علاقه کودکان مانند ماکارونی، کتلت، همبرگر و کباب از گوشت چرخ شده استفاده کنند.
وی تاکید کرد: میزان نیاز به گروه شیر و لبنیات در سنین مدرسه ۳-۲ واحد در روز است بنابراین اگر کودکی علاقه به مصرف شیر ندارد میتوان از شیرهای طعمدار و یا تهیه مواد غذایی مانند فرنی و بستنی و کشک برای این موضوع بهره گرفت.
اباصلتی بیان کرد: معمولاً کودکان در این سنین تمایلی به مصرف سبزیهای تازه ندارند بنابراین به مادران توصیه میشود که سبزیهای خام مثل هویج، گوجه فرنگی، کاهو، گل کلم و سبزیهای پخته برای کودکان استفاده کنند.