ایرنا نوشت: محققان آمریکایی ابررایانه ای ساخته اند که ادعا می کنند می تواند حتی زمان احتمال مرگ یک بیمار را با ضریب اطمینان 95 درصد پیش بینی کند.
گفته می شود که این ابررایانه در تشخیص بیماری ها بهتر از پزشکان عمل می کند، به طوری که یک مرکز پزشکی مانیتورهای بیماران خود را به این سیستم متصل کرده است.
در این ابررایانه، اطلاعات حدود بیش از 250 هزار نفر از 30 سال گذشته بارگذاری شده است و از این اطلاعات برای تشخیص سریع بیماری ها استفاده می شود. همچنین با تجزیه و تحلیل داده های ذخیر شده، بیماران در معرض خطر مرگ شناسایی می شوند.
براساس این گزارش، تشخیص سریع بیماری، درمان سریع را امکان پذیر می کند و به طور بالقوه موجب نجات جان بیمار می شود، هر چند این سیستم مرگ قریب الوقوع بیمار را هم پیش بینی می کند.
دکتر استیو هورنگ که ریاست پروژه ابررایانه را بر عهده دارد، می گوید: زمانی که بیمار مراجعه می کند، هر آنچه درباره وی می دانیم، هم اطلاعات دریافت شده در ملاقات جدید و هم در ملاقات های قبلی، ثبت می کنیم و بعد وضعیت او را با بیماران دیگری که وضعیت های مشابه دارند مقایسه می کنیم و به این ترتیب بیماری هایی را که در آینده ممکن است به آنها مبتلا شود، پیش بینی می کنیم.
این سیستم، اطلاعات بیماران را در هر سه دقیقه جمع آوری می کند و تمامی اندازه گیری های لازم را از سطح اکسیژن گرفته تا فشار خون، انجام می دهد.
به گفته دکتر هورنگ، هدف، جایگزین کردن رایانه با پزشکان نیست بلکه به عنوان هوش مصنوعی به پزشکان کمک می کند تا توانایی خود را برای مراقبت از بیماران افزایش دهند.