طبق اعلام رئیس انجمن خرمای ایران، صنعت خرما و پسته نیمی از درآمد ارزی کشور را به خود اختصاص داده و سه میلیارد دلار درآمد حاصل از محصولات کشاورزی در کشور دارد و حضور وزیر کشاورزی در اولین بزرگداشت روز ملی خرمای ایران لازم بود.
به گزارش ایسنا، محسن رشیدفرخی در اولین بزرگداشت روز ملی خرمای ایران اظهار کرد: ۱۳ استان دارای نخلستان در کشور داریم که ۶ استان آن دارای خرمای عمده هستند.
طبق اعلام وی، در ایران یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن خرما تولید میشود و گردش مالی خرد یک و نیم میلیارد دلار است.
رئیس انجمن خرمای ایران با انتقاد از عدم حضور مسئولان کشوری مرتبط با حوزه کشاورزی و خرما در اولین بزرگداشت روز ملی خرمای ایران، گفت: مسئولان با شرکت در این مراسم صدای نخلداران و مشکلات آنان را میشنیدند و در جهت رفع مشکلات آنها گام برمیداشتند.
به گفته وی، بیشترین استانهای خرماخیز در ایران در واقع استانهای با معیشت بالا نیستند و معیشت آنها بهشدت بستگی به صنعت خرما دارد و میطلبد غیر از اینکه در مورد صنعت خرما صحبت کنیم، درباره معیشت مردم هم نظر خاص داشته باشیم.
رشیدفرخی تصریح کرد: امنیت آبی برای ما بسیار مهم و حتی مهمتر از امنیت غذایی است و با ناترازی آب و برق روبهرو هستیم و بهزحمت میتوانیم داشتههای خرما را نگه داریم و گاهی صحبت از افزایش در واحد سطح یا خودکفایی میشود که نگرانکننده است.
رشیدفرخی افزود: بههیچ عنوان قصد افزایش سطح برای خرما را نداریم و اگر بتوانیم خوب مدیریت کنیم میتوانیم داشتههای کنونی را نگه داریم. در حال حاضر با آفت سوسک سرخرطومی حنایی روبهرو هستیم و بودجه ویژه برای مبارزه با این آفت نیاز داریم.
وی خواستار شد که دولت به قیمتگذاری، ممنوعیتها و محدودیتهای صادراتی ورود نکند و دولت در بحث ناترازی آب و برق باید ورود پیدا کند.
رئیس انجمن خرمای ایران، ورود دستگاههای غیرتخصصی در بحث صادرات را از دیگر چالشها برشمرد و افزود: ارز حاصل از صادرات باید به کشور برگردد اما نه به هر قیمتی و با توجه به اینکه کشور با مشکلات عدیدهای در بحث صادرات مواجه است از این رو باید محصولات کشاورزی جدای از محصولات پتروشیمی باشد.