رییس سازمان هواشناسی کشور گفت: طی ۵۰ سال اخیر روند بارش کشور با روند کاهش یک میلیمتر در هر سال مواجه بوده و میانگین دمای هوا نیز در هر دهه با آهنگ ۰.۴ درجه افزایش پیدا کرده است.
به گزارش ایسنا، سحر تاجبخش مسلمان اظهارداشت: ایران در تابستان اخیر، یکی از مهمترین مناطق تحت تاثیر افزایش دما در دنیا بوده است.
وی به تشریح نشانگرهای اقلیم و پیامدهای تغییر اقلیم پرداخت و گفت: دادههای نظارتی زمین نشان میدهد که با افزایش گازهای گلخانهای و روند روز افزون گرمای هوا، میزان متوسط افزایش تراز آب اقیانوسها، نسبت به دو دهه قبل حدود دو برابر شده است.
تاجبخش مسلمان افزود: اگر روند افزایش انتشار گازهای گلخانهای ادامه پیدا کند، جمعیت زیادی بهویژه در کشورهای واقع در سواحل تحت تاثیر بالا آمدن سطح آب اقیانوسها قرار میگیرند. این موضوع سبب شده تا اندونزی برای پایتخت خود برنامهریزی جدی داشته باشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: تغییرات ماهانه دما در سال ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ بسیار نگران کننده بود، بهطوری که اخیرا بر اساس گزارشهای بینالمللی، دمای زمین در ۱۲ ماه متوالی بیشتر از ۱.۵ درجه پس از انقلاب صنعتی افزایش پیدا کرده است.
وی اضافه کرد: در سال ۲۰۲۳ دما در منطقه ما افزایش قابل ملاحظه پیدا کرده و در کنار آن بارش با شرایط کاهشی مواجه بوده است. دادههای اقلیمی سازمان هواشناسی کشور نیز نشان میدهد که روند افزایش دما و کاهش بارش در کشور از سالهای پیش آغاز شده است.
تاجبخش مسلمان با بیان اینکه این شرایط در سالهای اخیر نیز ادامه داشته است، گفت: ایران در تابستان اخیر، یکی از مهمترین مناطق تحت تاثیر افزایش دما در دنیا بوده است البته بیشترین افزایش دما در ماه اگوست ۲۰۲۴ در قطب جنوب رخ داده است.