رئیس پژوهشکده آیندهپژوهشی دانشگاه علوم پزشکی با تاکید بر لزوم اصلاح باور مردم کرمان درباره امکانات درمانی استان، برای توسعه گردشگری سلامت توصیه کرد: در مرحله اول باید جلوی خروج بیماران از استان را بگیریم، جذب بیماران درون کشور تقویت و اصلاح شود تا در نهایت به گردشگر بینالمللی سلامت برسیم.
به گزارش ایسنا، علی اکبر حقدوست در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع ارتقاء زیرساختهای سلامت استان اظهار کرد: بالانس جمعیتی استان کرمان از نظر مهاجرتی منفی است اما از نظر تولد و مرگ مثبت است و در حوزه مهاجرتی افراد بیشتری را از دست میدهیم و معمولا افراد با سرمایه اجتماعی، اقتصادی و تحصیلی بالا هستند.
وی با اشاره به اینکه کرمان چهار درصد تولید ناخالص کشور را دارد که متناسب با جمعیت استان است، افزود: براساس برآوردها، بالاترین رشد جمعیتی تا سال ۱۴۱۵ در استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان خواهد بود.
حقدوست درباره وضعیت درمان استان کرمان بیان کرد: در برخی مناطق استان حدود ۲۴ درصد بیماران بستری مراجعان سایر استانها هستند و البته تعدادی از بیماران کرمانی به فارس، یزد و تهران مراجعه میکنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: تعداد دانشگاههای علوم پزشکی در استان کرمان زیاد است که هم فرصت و هم تهدید است زیرا تعدد، یکپارچهسازی سیاست را سخت و هماهنگی را دشوار میکند.
وی بیان کرد: در کرمان تربیت پزشک، پرستار و پرسنل نسبت به جمعیت استان بیشتر است اما از نظر شاخصهای نیروی انسانی هنوز جای کار داریم.
حقدوست درباره شاخصهای کلی حوزه سلامت در استان با بیان اینکه سن امید به زندگی در کشور ۷۸ سال و در کرمان ۷۶ سال است، گفت: تعداد پزشک استان نسبت به ۱۰۰۰ نفر جمعیت از میانگین کشور کمتر و تعداد تخت نسبت به ۱۰۰۰ نفر، معادل کشوری است اما با توجه به پراکندگی جمعیت، ضریب اشغال تخت در استان کرمان پایین است و از نظر عدالت اجتماعی باید سرویسدهی صورت بگیرد و از نظر کیفیت و پوشش نیاز به توجه بیشتر داریم.
رئیس پژوهشکده آیندهپژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه استان کرمان از نظر شیوع دیابت و فشارخون نزدیک به متوسط کشور است و اوضاع بد نیست، تصریح کرد: در دهههای گذشته شاخص مرگ مادران باردار در جنوبشرق کشور وضعیت نه چندان مطلوبی داشت که با تلاش کادر بهداشت و درمان این وضعیت بهبود یافت و پیشرفت خوبی داشتیم اما در ۶ سال اخیر مجددا این مسئله در کشور و به تبع در جنوبشرق عود کرده است.
وی با اشاره به میزان مصرف مواد مخدر سنتی، صنعتی و الکل در استانهای مختلف کشور و سهم پایینتر کرمان در بسیاری از این موارد، اظهار کرد: حاشیه و صحبتهایی که درباره کرمان در زمینه مصرف مواد مخدر وجود دارد، آسیبرسان و یکی از عوامل دافعه است که باید اصلاح همراه با اصلاح فرهنگی صورت بگیرد.
حقدوست در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: عمده تختهای بیمارستانی در مرکز شهر کرمان است و جنوبغرب کرمان هیچ تخت بیمارستانی ندارد و به تبع، مطب و داروخانهها به شدت در مرکز شهر متراکم شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیاز به برنامه مدون بین بخشی؛ جبران کمبود نیروی انسانی خبره و با انگیزه؛ تکمیل زنجیره خدمت به صورت کامل؛ حمایت جانبی و عمومی، تغییر نگاه فرهنگی، نوع تعامل با بیماران و سرمایهگذاری را از چالشهای حوزه سلامت استان برشمرد.