امین باقری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پدیده ریزگردها در این شهرستان مردم را با مشکلاتی مواجه و روند کار و تلاش را مختل کرده است.
وی تصریح کرد: ریزگردها به داخل منازل رسیده و مشکلات تنفسی را برای ساکنان شهرستان ریگان ایجاد کرده اند.
فرماندار ریگان بیست و چهارم شهریور امسال نیز به خبرنگاران گفته بود: در چند ماه گذشته 600 نفر بر اثر ریزگردها راهی مراکز بهداشتی و درمانی این شهرستان شدند.
وی افزود: در چند ماه گذشته 15 بار ریزگردها میهمان شهروندان ریگانی و در یک ماه گذشته ریزگردها سه بار در آسمان این شهرستان ظاهر شدند.
این در حالی است که شهرستان تازه تاسیس ریگان در 285 کیلومتری شرق کرمان فاقد بیمارستان است.
فرماندار ریگان افزود: نفس کشیدن برای مردم این منطقه سخت شده است و اگر برای مقابله با ریزگردها اقدامی اساسی انجام نشود با وضعیت بحرانی مواجه خواهیم شد.
وی تصریح کرد: تمامی دستگاه های اجرایی، ستاد مدیریت بحران شهرستان و مراکز بهداشتی درمانی ریگان در حالت آماده باش قرار دارند.
ریزگردها مدتی است در آسمان ریگان جولان می دهند و به گفته مسوولان مقابله با آنها به اعتبارات ملی نیاز دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان چندی پیش گفت: 20 ایستگاه در مناطق جنوب و شرق استان کرمان برای سنجش آلودگی هوا نیاز داریم.
محمود صفرزاده در نشست بررسی ریزگردها در جنوب استان کرمان افزود: در حال حاضر سه ایستگاه سنجش آلودگی هوا در استان فعال است که یکی در شهرستان زرند و دو ایستگاه هم در مرکز استان قرار دارند.
ریزگردها در سال های اخیر به دلایل مختلف از جمله خشکسالی، کاهش رطوبت خاک، سست شدن بافت خاک و فقر پوشش گیاهی در استان کرمان افزایش یافته اند.
این پدیده در حوزه جنوب و شرق استان کرمان تحت تاثیر بادهای 120 روزه نیز می باشد.
چهار میلیون و 200 هزار هکتار اراضی مستعد تولید ریزگرد در استان کرمان وجود دارد و این استان دارای 16 نقطه و کانون فعال تولید ریزگرد است.
10 شهرستان این استان تحت تاثیر ریزگردها هستند.
کمیته مقابله با ریزگردها نیز به ریاست استاندار کرمان تشکیل شده است.