بازرس کل قضایی استان کرمان با اشاره به پرونده فساد مالی در یکی از معادن وابسته به شرکت زغالسنگ کرمان، گفت: در این پرونده ۹ نفر از مدیران این شرکت تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند که تاکنون هشت نفر جلب و بازداشت شدهاند.
به گزارش گفتارنو به نقل از روابط عمومی بازرسی کل استان کرمان، دادخدا سالاری ضمن تشریح چگونگی ورود این سازمان به پرونده فساد مالی در یکی از معادن وابسته به شرکت زغال سنگ کرمان، ذیل صندوق بازنشستگی فولاد که با تشکیل شبکه عمل میکردند؛ در اقدامی مشترک با اداره کل اطلاعات استان، اعلام کرد که در این پرونده 9 نفر از مدیران این شرکت تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند که تاکنون هشت نفر جلب و بازداشت شدهاند.
وی ضمن اشاره به ابعاد مختلف این پرونده، علت بازداشت این افراد را اخذ رشوه، اختلاس و تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ دهها میلیارد ریال تنها در خصوص یک مورد از قراردادهای بررسی و رصد شده بیان کرد و گفت: پرونده از سوی دستگاه قضایی استان به بازپرس ویژه ارجاع و با دستور بازپرس این افراد بازداشت شدهاند.
سالاری از جمله دلایل ورود بازرسی استان به این مسأله را دستورات ریاست عالی سازمان بازرسی مبنی بر مقابله با گلوگاههای فساد و مقابله جدی با سوءجریانها، همچنین رفع دغدغه مردم به خصوص کارگران زحمتکش و شریف برشمرد.
مدیرکل بازرسی استان کرمان ضمن تشکر ویژه از سربازان گمنام امام زمان(عج) در اداره کل اطلاعات استان برای جمعآوری اطلاعات و نیز مجموعه دستگاه قضا، دادستان و بازپرس این پرونده گفت: در پروژهای مشترک با محوریت سازمان بازرسی که به طور شبانهروزی همه بازرسان درگیر پرونده بودند، به مساله فساد مالی در این شرکت ورود کردیم و اینک پرونده در مرحله بازپرسی درحال طی فرآیندهای رسیدگی است.
وی گفت: بعد از ارزیابی همه ابعاد پرونده، اهمال و نظارت ناکافی نهادهای بالادستی این شرکت در تهران محرز شده است.
سالاری با بیان اینکه استیفای بیت المال و برخورد با مظاهر فساد، همچنین دغدغه کارگران و ایجاد زمینهای برای توسعه تولید و بهرهوری در شرکت زغال سنگ و تشکیل پرونده قضایی از دیگر مولفههای مهم ورود بازرسی به این امر بوده تصریح کرد: صندوق بازنشستگی فولاد که به نظر میرسد در استان نیز نمایندگی یا نظارت کافی ندارد، باید مدیریت و نظارت لازم و کافی بر مدیران خود در ساختارهای صف و ستاد داشته باشد تا شاهد شکلگیری سوء جریانات نباشیم که در این زمینه قصور و سوءمدیریت صورت گرفته است.
وی با اشاره به این مطلب که بخشی از عوامل شکل گیری نارضایتیهای کارگری این شرکت نیز ناشی از سوءمدیریت و فساد مالی سالهای اخیر این مجموعه بوده است تاکید کرد: کوتاهی مدیریتی در سالهای قبل در اعمال نظارت، رصد کامل مجموعه و عدم انتقال دفتر نظارتی صندوق به استان در شکلگیری وضعیت موجود نقش داشته است.
به گفته وی کرمان از قطبهای بزرگ و مهم زغال سنگ با پهنههای اثبات شده بالاست اما وضعیت شرکت زغال سنگ و سوددهی آن به هیچ وجه شایسته و زیبنده این جایگاه و نام آن نیست که نشان میدهد مدیران بالادستی آن در این زمینه نگاه فرابخشی و مدیریت مناسب نداشتهاند.
سالاری با اشاره به اینکه سازمان بازرسی در کنار کارگران در هر بخش اقتصادی به عنوان سربازان شریف جنگ اقتصادی قرار دارد تاکید کرد: عدم نظارت کافی و کم کاریهای نهادهای بالادستی در تهران که سببساز چنین سوءجریانات اداری و نیز بهرهوری پایین عملکردی سازمانهایشان در استان میشوند با دیدهبانی کامل، تحت رصد و نظارت سازمان بازرسی قرار دارد و بدون اغماض با متخلفان برخورد میشود.