کد خبر: ۷۸۸۹
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۰
ارسال به دوستان
ذخیره
در حالی ۸ روز به شب یلدا مانده که بازار به استقبال رفته و فروشندگان سعی دارند تا با تبلیغ پیش از موعد این مراسم سنتی، مردم را به خرید میوه، آجیل و برخی وسایل تزئینی سفره یلدایی تشویق کنند.
در حالی ۸ روز به شب یلدا مانده که بازار به استقبال رفته و فروشندگان سعی دارند تا با تبلیغ پیش از موعد این مراسم سنتی، مردم را به خرید میوه، آجیل و برخی وسایل تزئینی سفره یلدایی تشویق کنند.

به گزارش مهر، امسال شب یلدا بعد از گذشت چندین سال از ماه صفر خارج شده است و مردم به راحتی می‌توانند این مراسم سنتی خود را جشن بگیرند و سفره‌های یلدایی خود که بعد از چندین سال به احترام این ماه، جمع شده بود را دوباره پهن کنند. همه ساله در آستانه این شب نیز بازار دستفروشان و مغازه داران برای تامین مایحتاج مورد نیاز مردم داغ است.

امسال اما اوضاع اندکی هم متفاوت‌تر است. رکود عمیق‌تر شده و دامنه‌های آن به خرید کالاهای مصرفی روزمره مردم هم رسیده است. حتی میوه‌فروشان هم دیگر این روزها به کارشناسان رونق بازار تبدیل شده‌اند و تلاش دارند تا با روش‌هایی برای جذب مشتری، بتوانند کالاهای خود را بفروشند. اکنون هم که موقعیت خوبی برای‌شان پیش آمده که باز هم با تبلیغات و به کار گرفتن نیروی «دادزن‌‌ها» مشتری برای خود جذب کنند و به بهانه شب یلدا هم که شده، کالاهای خود را بفروشند.

گشت و گذاری در بازار این حس را به خوبی انتقال می‌دهد که شب یلدا در پیش است و باید خریدهایی را متناسب این مراسم سنتی انجام داد. البته برخی از مردم هم خریدهای خود را به بعد از تعطیلات سوگواری ایام پایانی ماه صفر اختصاص داده‌اند و به نظر می رسد که مغازه‌داران هم خودشان این را می‌دانند، اما به هرحال تلاش دارند تا ذهن مردم را برای خرید ایام شب یلدا، آماده کنند.

در این میان میوه‌فروشان بساط‌شان از همه گرم‌تر است. برخی از آنها در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گویند که نسبت به انبارسازی هندوانه‌ها اقدام کرده و می‌خواهند که با شکستن قیمت‌ها، راهی برای فروش بیشتر این کالا فراهم کنند. از سوی دیگر، همین میوه فروشان طیف قیمتی متنوعی را هم برای میوه‌هایی غیر از هندوانه در نظر گرفته‌اند و برای انار، سیب، پرتقال و نارنگی، رنج‌های قیمتی متنوعی اعلام می‌کنند تا مردم در هر قدرت خریدی، بتوانند میوه مورد نیاز شب یلدای خود را تامین کنند.

بساط آجیل فروشان هم داغ داغ است. آنها به تازگی اتیکت جدیدی را به سبد آجیل‌های فروشگاهی خود اضافه کرده‌اند و آجیل شب یلدا را با قیمت‌های متنوعی تبلیغ می‌کنند. آن دسته از آجیل‌هایی که ارزان‌تر به فروش می‌رسد، باسلوق و مویز بیشتری دارد و آن دسته دیگر که قیمت گران‌تری دارند، از مغز بادام و پسته بیشتری برخوردار هستند.  

گزارش‌های میدانی حکایت از آن دارد که بسیاری از آجیل فروشان، قیمت‌های متنوعی را اعمال می‌کنند و برخی از انواع خشکبار مورد نیاز مردم با افزایش قیمت روبرو شده اند. آنگونه که گزارش‌ها نشان می‌دهد، قیمت پسته اکبری به ۵۲ هزار تومان، پسته فندقی به ۴۸ هزار تومان، پسته کله قوچی به ۵۲ هزار تومان، بادام به ۶۰ هزار تومان، پسته صادراتی به ۶۲ هزار تومان و فندق به ۵۸ هزار تومان رسیده است.

آنگونه که رئیس اتحادیه خشکبار می‌گوید: افزایش قیمت دلار در روزهای گذشته بر قیمت خشکبار به ویژه بخشی که از خارج وارد می‌شود، کمی تاثیر گذاشت و قیمت آنها را بالا برده اما قیمت برخی از اقلام مانند تخمه ژاپنی ۲۰ تا ۲۵ درصد و پسته ۷ تا ۸ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است و در مجموع حدود ۷ درصد کاهش قیمت نسبت به سال گذشته داریم.

از سوی دیگر، تخمه کدو ۲۴ تا ۳۱ هزار تومان، بادام هندی ۵۵ هزار تومان، فندق با پوست ۳۵ هزار تومان، فندق بدون پوست ۶۰ هزار تومان، کشمش ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان و باسلوق ۲۲ هزار تومان در سطح شهر به فروش می‌رسد.

قیمت آجیل ۴ مغز ۵۶ تا ۷۸ هزار تومان و آجیل مخصوص شب یلدا که ترکیبی از خشکبار مصرفی این ایام بوده و با تغییر در ترکیب، می‌توان نرخ را متعادل تر کرد، از ۴۰ هزار تومان تا ۶۰ هزار تومان در تغییر است. قیمت هر کیلوگرم شیرینی دانمارکی ۱۲ هزار تومان، شیرینی تر ۱۶ هزار تومان، شیرینی- دسر ۱۸ هزار تومان و انواع شیرینی مخلوط ۱۶ هزار تومان است.

همچنین رئیس اتحادیه فروشندگان میوه نیز در این رابطه اعلام کرده که هندوانه‌های شب چله در حال ذخیره سازی، برای عرضه در روزهای آینده است اما هر کیلوگرم هندوانه میناب ۲ هزار تومان توسط بار فروشان و ۳ هزار تومان توسط دلال ها به مغازه داران به فروش می‌رود.

وی گفته است: مغازه داران مجاز هستند که تا ۳۵ درصد به قیمت این محصول برای عرضه به بازار مصرف اضافه کنند، بنابراین هر کیلوگرم هندوانه در بازار مصرف به ۴ هزار تومان رسیده است.

گزارش میدانی از مغازه‌های میوه فروشی حکایت از آن دارد که قیمت هر کیلوگرم پرتقال تامسون شمال بین ۲۸۰۰ تا ۳۵۰۰ تومان، پرتقال جنوب بین ۳۲۰۰ تا ۵۵۰۰ تومان، کیوی بین ۳ هزار تا ۴۲۰۰ تومان، نارنگی بین ۳۲۰۰ تا ۳۸۰۰ تومان است. البته هستند میوه فروشی‌هایی هم که قیمت‌های بالاتری برای میوه‌های خود عنوان می‌کنند و هزینه گزاف سرقفلی مغازه‌شان را هم در این ایام از مشتریان می‌گیرند.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

کاهش حقوق کارگران با تعطیلی روز پنجشنبه تخلف است

بیشترین بارندگی برای روز چهارشنبه است / احتمال وقوع سیل و طغیان رودخانه‌های فصلی

خودروهای دارای چراغ نامناسب و نور خیره کننده توقیف می شوند

آخرین وضعیت آبی سدهای کرمان پس از بارندگی های اخیر

انتقاد از دفع لجن تصفیه خانه فاضلاب در شهر کرمان و بالازدگی فاضلاب در محدوده شهرک الهیه

کشف جسد دانشجوی دندانپزشکی رفسنجان در ارتفاعات کوه‌های سرچشمه

مدیرکل منابع طبیعی استان کرمان: برداشت گیاهان دارویی ممنوع و با متخلفان برخورد قضایی می‌شود

ابلاغ تعرفه‌های خدمات دارویی 1403 به داروخانه‌ها

۵١٢ نفر از مجرمین خطرناک و اراذل و اوباش شناسنامه‌دار در استان دستگیر شدند

آبگرفتگی معابر و طغیان رودخانه‌ها در مناطقی از کرمان

پربازدید ها

جدیدترین قیمت خودرو امروز اول اردیبهشت 1403

فرماندار کرمان: مهمترین مانع در طرح جهش مسکن شهر کرمان مربوط به تامین زمین است

کروکی‌های کاغذی تا پایان خرداد ماه به طور کامل حذف می‌شوند

جدیدترین قیمت طلا، سکه و ارز در بازار

پیش‌بینی تولید  80 هزار تن گندم در شهرستان ارزوئیه

افت قیمت ۴ تا ۱۰۰ میلیون تومانی برخی خودروها در بازار / جدول قیمت خودروهای داخلی و خارجی را ببینید

در اثر بارش‌های اخیر؛ میلیاردها تومان به بخش کشاورزی جیرفت خسارت وارد شد

آخرین وضعیت آبی سدهای کرمان پس از بارندگی های اخیر

کاهش حقوق کارگران با تعطیلی روز پنجشنبه تخلف است

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)