کد خبر: ۸۹۰
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۶
ارسال به دوستان
ذخیره
محمدی با اشاره به رتبه بندی بانک جهانی در حوزه کسب و کار که براساس آن رتبه ایران 152 بوده است، افزود: با مکاتبات مستمر و پیگیری های مداوم، بانک جهانی رتبه ایران را با 22 رتبه بهبود به 130 اصلاح کرد که بخشی از آن به دلیل عملکرد دستگاه ها و بخشی اصلاح در روش محاسبه بوده است. 

به گزارش ایرنا ، شاپور محمدی در نشستی خبری که به مناسبت دهه مبارک فجر در وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، افزود: برای مبارزه با فساد باید رانت زدایی کنیم و برای این امر نیز اصلاح فرآیندها و حدف انحصارات اجتناب ناپذیر است.

به گفته وی، بین واژه اقتصاد زیرزمینی، اقتصاد سیاه، اقتصاد غیررسمی و اقتصاد سایه ای، تفاوت وجود دارد و برابرهای متعددی از رقم اقتصاد سیاه است؛ به طوری که از 5 تا 20 درصد برآورد می شود. 

محمدی، مقررات زدایی و بهبود فضای کسب و کار را از راه های رفع اقتصاد سیاه دانست و اظهار داشت: دولت در این زمینه ها اقدامات جدی در دستور کار دارد. 

 مجوزها مانع تنفس اقتصاد شد 

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با انتقاد از بالا بودن تعداد مجوزها برای اجرای طرح ها، گفت: برخی از مجوزها نیاز به 16 امضا دارند و این امر فرآیند اجرای طرح ها را نه تنها با تاخیر مواجه می کند بلکه گاهی آنها را از توجیه اقتصادی می اندازد. 

وی با تاکید برضرورت حذف مجوزها، تصریح کرد: با حذف مجوزها امور ساده سازی و روان سازی می شود در حالی که اقتصاد باید تنفس کند این مجوزها مانع تنفس شده اند. 

محمدی با اشاره به تصویب لایحه رفع موانع تولید رقابت پذیر در صحن علنی مجلس، گفت: این لایحه پس از تائید شورای نگهبان به قانون تبدیل خواهد شد که مشکل مطالبات بخش خصوصی از دولت، عدم دسترسی به تسهیلات، عدم حمایت از نوآوری و ابداع، قانون کار و موانع آن، مشکل تبادل ارز، عدم تعیین تکلیف نرخ ارز برای تسویه بدهی های ارزی و غیره در این لایحه دیده شده است.

معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی، افزود: ماده 2 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر پس از تائید نهایی، برای تسویه بدهی بخش خصوصی به دولت و دولت به بخش خصوصی آماده خواهد شد و این موضوع را تعیین تکلیف خواهد کرد و براساس آن، این بدهی ها از طریق اوراق تسویه خزانه، تهاتر می شود. 

محمدی با اشاره به موضوع کمبود نقدینگی، گفت: این لایحه، بانک ها را از بنگاهداری منع کرد و به آنها تکلیف کرد که اموال مازاد خود را بفروشند که با اجرایی شدن آن، مشکل تامین نقدینگی طبق ماده 4 لایحه رفع خواهد شد. 

به گفته وی، براساس لایحه، آورده نقدی اشخاص در بنگاه های تولیدی مشمول معافیت سود دریافتی بابت وجه تامینی می شود. بنگاه های تولیدی که از اشخاص منابع جذب می کنند، هزینه های تامین آن جزو هزینه مالیاتی محسوب خواهد شد. همچنین حمایت مالیاتی در این لایحه برای مناطق محروم تصویب شده؛ به طوری که سرمایه گذاری ها مشمول 10 سال معافیت به اندازه 200 درصد سرمایه تامین و پرداخت شده، مشمول نرخ صفر خواهد شد و در سایر مناطق، این رقم پنج سال و 100 درصد می باشد. 

معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی از معافیت مالیاتی صرافی ها، بانک ها، بیمه ها، لیزینگ ها و نقل و انتقال پول در بازار سرمایه خبر داد و افزود: اگر دولت و مجلس تصویب کنند، زمان استرداد مالیات بر ارزش افزوده برای صادرکنند گان به یک ماه تقلیل می یابد. همچنین زمان اظهار مالیاتی از 15 روز به یک ماه افزایش خواهد یافت. در عین حال استرداد حقوق ورودی از محل درآمدهای گمرک قابل انجام است. 

بهبود 22 پله ای رتبه کسب و کار ایران 

محمدی با اشاره به رتبه بندی بانک جهانی در حوزه کسب و کار که براساس آن رتبه ایران 152 بوده است، افزود: با مکاتبات مستمر و پیگیری های مداوم، بانک جهانی رتبه ایران را با 22 رتبه بهبود به 130 اصلاح کرد که بخشی از آن به دلیل عملکرد دستگاه ها و بخشی اصلاح در روش محاسبه بوده است. 

وی یکی از بدترین رتبه ها را رتبه مجوز ساخت و ساز ذکر کرد و افزود: براساس آن شهرداری ها مکلف شدند که ظرف یک هفته مجوز ساخت و ساز صادر کنند و این قانون خواهد شد. در عین حال رئیس جمهور در حال حاضر اختیار حذف مجوزهای غیرضروری را دارد و لایحه ساماندهی مجوزها آماده خواهد شد. 

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه برخی مجوزها تا 16 امضا نیاز دارند که بعضا ضروری نیستند، گفت: این موضوع شروع فعالیت های اقتصادی را از توجیه خارج می کند. مجوزها مانع تنفس اقتصاد می شود، این در حالی است که بیش از دو هزار مجوز در کشور وجود دارد بنابراین شناسایی و احصاء قوانین مخل به ویژه در شهرستان ها آغاز شده است. 

محمدی گفت: اوراق مشارکت و اوراق بهادار برای تامین مالی بدون نیاز به ضامن توسط بخش خصوصی در بازار سرمایه قابل انجام شده است. 

وضعیت بخش کشاورزی به روایت معاون وزیر اقتصاد 

وی درباره رشد بخش کشاورزی، گفت: در فصل اول سال 92 رشد سرمایه گذاری در بخش کشاورزی 6.8 درصد و در فصل دوم سال 92، 6.9 درصد بوده اما این رشد در فصل اول سال 93 به 3.3 درصد و در فصل دوم سال 93 به 3.2 درصد رسیده که بخشی از این کاهش رشد مربوط به شرایط آب و هوایی و نزولات جوی بوده است. 

معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در سال 91 سرمایه گذاری های زیادی انجام نشده و در سال 92 رشد تشکیل سرمایه ناخالص، منفی بوده است. در شش ماهه اول امسال این رشد به 15.8 درصد رسیده که در سال آینده جواب خواهد داد. 
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

دستگیری عاملان تیراندازی منجر به جرح 2 شهروند در کهنوج

قیمت طلا، سکه و ارز پنجشنبه ۳۰ فروردین‌ ۱۴۰۳

یک عادت مهم برای کاهش تاثیر استرس بر قلب

نجات 16 خودروی گرفتار در سیلاب توسط عوامل راهداری جنوب کرمان

هلالی‌های محیط ‌زیست کرمان آبگیری شدند

حضور بیش از 70 تیم گشت پلیس راه در محورهای بارانی استان کرمان

معاون وزیر آموزش و پرورش: امکان افشای سوالات آزمون‌های وزارت آموزش و پرورش غیرممکن است

محور فاریاب _کهنوج بازگشایی شد

سهامداران عدالت بخوانند/ جزییات تازه درباره واریز مرحله سوم سود اعلام شد

رییس کل دادگستری کرمان: وضع برخی از قوانین؛ موجب سنگ‌اندازی در تولید می‌شود / اگر از ظرفیت‌های کرمان استفاده شود، بخش زیادی از مشکلات اقتصادی استان و کشور رفع می‌شود

پربازدید ها

راهداری جنوب کرمان مسدودی چند محور و مسیرهای جایگزین را اعلام کرد

تمامی راه‌های اصلی و روستایی شمال استان کرمان باز هستند

جدیدترین قیمت طلا، سکه و ارز در بازار

سهامداران عدالت بخوانند/ جزییات تازه درباره واریز مرحله سوم سود اعلام شد

قیمت طلا، سکه و ارز پنجشنبه ۳۰ فروردین‌ ۱۴۰۳

نجات 16 خودروی گرفتار در سیلاب توسط عوامل راهداری جنوب کرمان

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)