دکتر"مینا قاضیزاده" در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: برای دستیابی به تردی مناسب، لازم است گوشت قرمز تازه قبل از طبخ یا انجماد حداقل به مدت 48-24 ساعت در دمای یخچال(4-0 درجه سانتیگراد) نگهداری شود.
رییس اداره نظارت بر بهداشتعمومی ادارهکل دامپزشکی استان کرمان گفت: گوشت قرمز باید ممهور به مهر دامپزشکی به صورت کاملاً مشخص و خوانا با کد کشتارگاه مربوطه باشد و از منابع مجاز عرضه تهیه شود.
قاضیزاده اظهار کرد: عرضه گوشت چرخ کرده از قبل آماده شده ممنوع است و گوشت صرفاً باید در حضور مشتری چرخ شود ضمن اینکه از خرید گوشت قرمز تازه که در بیرون یخچال قصابیها نگهداری میشوند، خودداری و لازم است گوشت تازه در یخچال فروشگاه نگهداری و پس از تقاضای مشتری به بیرون یخچال و تحویل شود.
وی ادامه داد: نگهداری گوشت قرمز همراه با سایر فرآوردههای خام دامی نظیر گوشت مرغ، تخممرغ، آلایشهای خوراکی و ماهی در کنار هم در یک یخچال ممنوع میباشد.
رییس اداره نظارت بر بهداشتعمومی ادارهکل دامپزشکی استان کرمان سپس با اشاره به گوشتهای منجمد نیز گفت: گوشتهای منجمد وارداتی مجاز، باید در کارتنهای دارای مشخصات شرکت سفارش دهند و تاریخ تولید و انقضاء عرضه شوند.
قاضیزاده تصریح کرد: کارتنهای دارای برچسب نظارت دامپزشکی و مهر ذبح شرعی باشند و همچنین قطعات گوشت داخل کارتن باید دارای ظاهری مناسب بوده و در لفافهای سالم نایلونی پیچیده شده باشند.
وی اظهار کرد: عمر ماندگاری گوشت قرمز تازه، سه روز و به صورت منجمد حداکثر 9 ماه میباشد، گوشت قرمز تازه و منجمد بستهبندی باید در بستههای سالم، دستنخورده و با درج کدبهداشتی مجاز دامپزشکی کارگاه مربوطه به همراه تاریخ تولید و انقضاء باشد.
رییس اداره نظارت بر بهداشتعمومی ادارهکل دامپزشکی استان کرمان به علائم فساد گوشت قرمز منجمد اشاره کرد و افزود: رنگ غیرطبیعی با وجود لکههای قارچی سبزرنگ یا لکههای قهوهای رنگ ناشی از سوختگی انجماد روی گوشت، خارج شدن از انجماد یا سپری شدن تاریخ انقضاء، وجود ترشحات خونی به صورت مایع یا منجمد در لفافهای قطعات گوشت و بوی غیرطبیعی از جمله نشانههای فساد گوشت منجمد به شمار میروند.
قاضیزاده ادامه داد: گوشتهای منجمد تولید داخل هم به جز متفاوت بودن بستهبندی بایستی تمام ویژگیهای ذکر شده را داشته باشند و شایسته است شهروندان از خرید گوشتهای منجمد فاقد بستهبندی معتبر خودداری کنند.