داشتن حداقل سن بیست سال تمام و حداکثر چهل سال برای ثبتنام در آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش در رشتههای شغلی آموزگاری، دبیری و هنرآموز سال ۱۴۰۳ الزامی عنوان شده است.
به گزارش ایسنا؛ متقاضیان ثبتنام در آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش در رشتههای شغلی آموزگاری، دبیری و هنرآموز سال ۱۴۰۳ برای ثبتنام در این آزمون میتوانند تا روز شنبه چهاردهم بهمن ماه اقدام کنند. دفترچه راهنمای ثبتنام در آزمون حاوی شرایط و ضوابط، اطلاعات شغلمحلها، همزمان با شروع ثبتنام از طریق درگاه اطلاع رسانی این سازمان در دسترس متقاضیان قرار گرفت.
چارچوب آزمون استخدامی آموزش پرورش در قالب آزمون کتبی و ارزیابی تکمیلی مشخص می شود. به طوریکه امتحان کتبی شامل سنجش حیطه های عمومی، تخصصی و اختصاصی است که براساس شغل محل اعلام شده در دفترچه راهنمای ثبت نام به صورت کتبی برگزار میشود.
ارزیابی تکمیلی نیز شامل سنجش و ارزیابی صلاحیتها و شایستگی های (عمومی، تخصصی، حرفهای) مورد نیاز برای مشاغل دبیری، هنرآموز و آموزگار با هدف تعمیق سنجش شایستگیهای معلمی علاوه بر امتحان کتبی صورت میگیرد.
همچنین در ارزیابی تکمیلی، کسب (۹۵) امتیاز از شایستگیهای عمومی، (۷۰) امتیاز از شایستگیهای اختصاصی و (۴۰) امتیاز از شایستگیهای تخصصی به عنوان حدنصاب الزامی عنوان شده است.
داشتن حداقل سن بیست سال تمام و حداکثر چهل سال تمام (متولدین از ۱۳۶۲/۱۱/۹ تا ۱۳۸۲/۱۱/۰۹) برای دارندگان لیسانس و فوق لیسانس تا اولین روز ثبتنام در آزمون فوق به عنوان شرط سنی ثبتنام در آزمون استخدامی آموزش و پرورش عنوان شده است.
موارد استثنا شرط سنی داوطلبان
جانبازان، آزادگان، فرزندان شهدا، فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد و بالاتر و فرزندان آزادگان یک سال اسارت و بالاتر، از شرط حداکثر سن معاف هستند.
پدر و مادر و همسر و برادر و خواهر شهید به میزان پنج سال؛ ۳) داوطلبانی که در جبهه ها به طور داوطلبانه خدمت نموده اند به میزان حضور در جبهه و همچنین مدت زمان بستری شدن و یا استراحت پزشکی رزمندگان داوطلب در اثر مجروحیت در جبهه ها و داوطلبانی که در طول جنگ تحمیلی به اسارت دشمن بعثی و یا گروه های ضد انقلاب درآمده اند به میزان مدت اسارت و حضور در جبهه از شرط سنی مستثنی هستند.
بر اساس تبصره ۲ ماده واحده» نحوه جذب منابع انسانی در مشاغل آموزشی و تربیتی وزارت آموزش و پرورش مصوب جلسه ۸۳۳ مورخ۱۳۹۹/۸/۲۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی، مدت همکاری تمام وقت افرادی که به استناد یکی از قوانین و مقررات موضوعه با واحدهای دولتی آموزشی و تربیتی آموزش و پرورش همکاری کرده اند، از حداکثر سن برای شرکت در آزمون های استخدامی وزارت آموزش و پرورش کسر می شود.
بر اساس ماده ۱۵ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، داوطلبان مشمول قانون مزبور به ازای تاهل و نیز داشتن هر فرزند، یک سال تا حداکثر پنج سال (۵) به سقف محدوده سنی اضافه خواهد شد.
امتیازات فوق الذکر، مشروط به آن است که نرخ باروری شهرستان محل زادگاه پدر یا فرزند، بالای ۲/۵ نباشد. مبنای تعیین نرخ باروری، آخرین اعلام رسمی وزارت کشور در زمان برگزاری امتحان مشترک فراگیر می باشد.
چه داوطلبانی بومی محسوب میشوند؟
استفاده از اولویت بومی از طریق محل سکونت به موجب تایید ساکن بودن و حداقل ۱۰ سال سکونت با ارائه استشهاد محلی (بر اساس فرم پیوست در اطلاعیه سایت سنجش) ممهور به مهر نیروی انتظامی (پاسگاه یا کلانتری محل) در شهرستان مورد تقاضا خواهد بود.
داشتن گواهی تحصیل در مقاطع تحصیلی ابتدایی، راهنمایی یا دبیرستان در شهرستان محل مورد تقاضا با تایید اداره آموزش و پرورش شهرستان مربوطه می تواند به عنوان تمام یا قسمتی از سابقه ۱۰ سال سکونت به شرط ارائه استشهاد محلی مبنی بر تایید ساکن بودن فعلی فرد در شهرستان محل مورد تقاضا ملاک محاسبه قرار گیرد.
افراد بومی شهرستان (به استثنای شهرستان تهران و مراکز استانها) متقاضی بهره مندی از اولویت بومی، باید در زمان ثبت نام، "گزینه من متقاضی استفاده از اولویت بومی هستم" را انتخاب نمایند.
ارائه فرم استشهاد محل سکونت برای برخورداری از اولویت بومی منحصراً برای داوطلبانی که بعد از اعلام نتایج آزمون برای مرحله بعدی استخدام به دستگاه های متقاضی معرفی می شوند، ضروری است.
داوطلبان بومی شهرستان (به استثنای شهرستان تهران و مراکز استان ها) نسبت به سایر داوطلبان غیر بومی دارای اولویت هستند.
در صورتیکه داوطلب در بدو استخدام دارای مقطع تحصیلی بالاتر (مرتبط یا غیرمرتبط) با شرایط احراز طرح طبقه بندی مشاغل و مدرک تحصیلی مندرج در دفترچه باشد، ملزم به ارائه تعهدنامه محضری مبنی بر عدم درخواست اعمال مدرک تحصیلی مربوطه پس از صدور حکم استخدامی خواهد بود.
الزام مهارت آموزش پذیرفته شدگان
به استناد ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، پذیرفته شدگان استخدام پیمانی مشاغل آموزشی در آموزش و پرورش، ملزم به گذراندن دوره یک ساله مهارت آموزی (این دوره شامل مجموعه ای از دروس تربیتی، تخصصی و کارورزی (نظری، مهارتی) است که برای دانش آموختگان رشته های مختلف دانشگاهی و حوزوی پذیرفته شده در آزمون های استخدامی آموزش و پرورش برابر آیین نامه خاص خود برگزار می شود. دوره مهارت آموزی مشاغل دبیری، در دانشگاه فرهنگیان و هنرآموز در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، بدون دریافت حقوق و مزایا بوده و صدور حکم استخدامی منوط به کسب موفقیت در دوره مذکور است.
سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کردَ با توجه به محدودیت زمانی به متقاضیان توصیه شده در مهلت اعلام شده برای شرکت در آزمون مذکور به درگاه اطلاعرسانی این سازمان به نشانی www.sanjesh.org مراجعه و برای ثبتنام اقدام کنند.
آزمون فوق برای رشتههای شغلی آموزگاری در روز جمعه ۱۸ اسفندماه سال ۱۴۰۲ و رشتههای شغلی دبیری و هنرآموز در روز جمعه ۲۸ اردیبهشتماه سال ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.
بر اساس اعلام آموزش و پرورش سال آینده حدود ۷۲ هزار نفر در آزمونهای مختلف استخدامی، اعم از گروه ابتدایی، گروه دبیری، هنرآموزان و گروه پرورشی و تربیت بدنی به استخدام آموزش و پرورش درخواهند آمد.