کد خبر: ۵۲۱۳۸
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۲
ارسال به دوستان
ذخیره
رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری کشور در حاشیه رونمایی از ماکت نقش برجسته محوطه باستانی کنارصندل جیرفت گفت: کاوش در بسیاری از محوطه‌های باستانی بزرگ کشور همچون شهر سوخته، جیرفت و شوش عملا متوقف است که سال آینده با جذب اعتبارات پژوهشی فعالیت‌های باستان‌شناسی، حفاظت و مرمت در این محوطه‌ها را دوباره آغاز می‌کنیم.

رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری کشور در حاشیه رونمایی از ماکت نقش برجسته محوطه باستانی کنارصندل جیرفت گفت: کاوش در بسیاری از محوطه‌های باستانی بزرگ کشور همچون شهر سوخته، جیرفت و شوش عملا متوقف است که سال آینده با جذب اعتبارات پژوهشی فعالیت‌های باستان‌شناسی، حفاظت و مرمت در این محوطه‌ها را دوباره آغاز می‌کنیم.

به گزارش گفتارنو به نقل از روابط عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان کرمان، مصطفی ده‌پهلوان اظهار کرد: اعتبارات پژوهشی حوزه میراث‌فرهنگی و گردشگری بیشتر در خود استان‌ها متمرکز است اما برای سال آینده در مکاتباتی که با سازمان برنامه و بودجه داشتیم تلاش می‌کنیم بتوانیم اعتبار قابل توجهی را برای کاوش محوطه‌های کلان کشور جذب کنیم.

رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری کشور افزود: ۲ ماه پیش سیدمنصور سیدسجادی باستان‌شناس برجسته کشور با مجوز پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری به منطقه اعزام شد که فعالیت‌های باستان‌شناسی کنار صندل را پس از وقفه‌ای ۱۶ ساله از سر بگیرند.

وی اضافه کرد: امیدواریم حامی معنوی، حقوقی و در سال آینده حامی مالی کاوش‌ها و ساماندهی‌های کنار صندل باشیم.

ده‌پهلوان ادامه داد: موضوعات و مشکلاتی که احصا شد بخشی به تصویب رساندن عرصه و حریم محوطه‌های مهم شهر قدیم جیرفت است که مسائل حقوقی و اداری آن را در صورتی امکان‌پذیر باشد مورد پیگیری قرار داد.

رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی افزود: در تصویب عرصه و حریم مجموعه کنار صندل سعی می‌کنیم که زیست مردم هم در نظر گرفته شود که کمترین چالش‌های اجتماعی را در منطقه داشته باشیم و میراث گران‌سنگی که در این خطه از ایران وجود دارد برای نسل آینده حفظ کنیم.

مسئول کاوش‌های باستان‌شناسی محوطه کنارصندل، گفت: نقش برجسته محوطه کنارصندل در زمان حفاری در جبهه غربی کنار صندل جنوبی پیدا شد که قسمت بالای نیم تنه در زمان‌های قدیم از بین رفته بود اما خود نیم تنه هم در سال۱۳۹۶ پابرجا بوده است اما این نقش برجسته به دلیل کم کاری و دخالت‌های طبیعت از بین رفت که با کمک تصاویر اسناد و مدارک در دست آن را مجددا احیا کردیم.

سید منصور سیدسجادی افزود: عینا همان نقش برجسته را ساختیم و حتی بخش‌هایی که گل‌آلود بوده را بازسازی کردیم.

وی ادامه داد: این نقش برجسته یک شخصیت مهم یا روحانی را نشان می‌داده است که قدمت آن به نیمه دوم هزاره سوم پیش از میلاد یعنی چهار هزار و ۳۰۰ سال پیش برمی‌گردد که چنین نقوشی را در ایران نداشتیم.

مسئول کاوش‌های باستان‌شناسی محوطه کنارصندل خاطرنشان کرد: در دوره هخامنشیان و ساسانیان نقوش زیادی داریم اما در دوران آغاز شهرنشینی این نخستین بار است که نقش یک شخصیت ناشناس در یکی از شهرها پیدا می‌شود.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

سردار رادان: گذرنامه اربعین به هیچ عنوان در مرز صادر نمی‌شود

روند قیمت طلا و سکه در بازار

دستگيري عامل تيراندازي و قدرت نمایی در عنبرآباد

سن ابتلا به ایدز در ایران کاهش یافته است/ 40 درصد مبتلایان به HIV شناسایی نشده‌اند

پیش بینی هواشناسی از وضعیت هوا طی روزهای آینده در کرمان

28 درصد ذخیره آب در سد‌های استان کرمان / صرفه جویی در مصرف آب ضروری است

مرگ دختر ۴ ساله در کهنوج بر اثر ابتلا به بیماری هاری

رئیس حوزه قضائی جازموریان: عدم ترمیم شبکه آبرسانی، سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد

ساعت کاری بانک‌ها در ۲ روز ابتدایی هفته آینده اعلام شد

بیش از ۳ هکتار از مراتع بافت در آتش سوخت

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

افرادی که کارت سوخت آنها خارج از طرح کدینگ است به شرکت نفت مراجعه کنند   (۱ نظر)

پاییز بی‌باران و خشک در کرمان همچنان ادامه دارد   (۱ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از آئین پرسه شادروان فردوس کاویانی در کرمان   (۱ نظر)

پایان زندگی جوان 35 ساله کرمانی بر اثر سقوط در چاه   (۱ نظر)

چرا دلایل رد صلاحیت را با مردم در میان نمی‌گذارید؟ / آنان که دست به رد صلاحیت زده‌اند، صلاحیت تعیین مصالح کشور و سلب صلاحیت از افراد را ندارند / اینک حجت تمام شد   (۱ نظر)