کد خبر: ۵۲۲۲۷
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۸
ارسال به دوستان
ذخیره
رسانه‌های جهان به‌تازگی خبری از ابعاد کشف مربوط به اختراع نخستین رژ لب جهان در جنوب استان کرمان طی حدود چهار هزار سال پیش منتشر کرده‌اند که جزییات علمی آن ارزش شنیدن و خواندن دارد و نشان می‌دهد ایرانیان در آن مقطع چه دانش پیچیده شیمیایی داشته‌اند.

رسانه‌های جهان به‌تازگی خبری از ابعاد کشف مربوط به اختراع نخستین رژ لب جهان در جنوب استان کرمان طی حدود چهار هزار سال پیش منتشر کرده‌اند که جزییات علمی آن ارزش شنیدن و خواندن دارد و نشان می‌دهد ایرانیان در آن مقطع چه دانش پیچیده شیمیایی داشته‌اند.

به گزارش ایرنا، باستان‌شناسان در میان آثار تاریخی به دست آمده در منطقه جیرفت در استان کرمان، از داخل یک ظرف سنگی از جنس کلوریت، پودری را کشف کردند که با انجام تحقیقات و آزمایش‌های شیمیایی بر روی آن متوجه شدند این محصول یک ظرف نگهدارنده مواد آرایشی بوده و محتویات آن نیز برای رنگ آمیزی لب در چهار هزار سال پیش مورد استفاده قرار گرفته است.

اسکندری، محقق و باستان شناس، هدف اصلی از مطالعه مواد آرایشی باستانی را پی بردن به دانش علم شیمی ساکنان فلات ایران عنوان کرد که در این زمینه در دنیا سرآمد بوده‌اند.

به گفته اسکندری، تجزیه و تحلیل شیمیایی ماده برجا مانده در داخل این ظرف سنگی باستانی که شبیه سرمه‌دان‌های امروزی است، نشان می‌دهد ایرانیان نخستین اختراع‌کنندگان رژ لب بوده‌اند.

وی ادامه داد: با بهره‌گیری از روش‌های تابش پرتو ایکس و طیف‌سنجی جرمی مشخص شد بقایای مانده در ظرف از کانی‌هایی همچون هماتیت، منگنیت، برونیت، گالن و آنگلزیت همراه با صمغ‌های گیاهی و سایر مواد آلی تشکیل شده است.

اسکندری با بیان اینکه این نمونه باستانی شباهت زیادی به دستورالعمل‌های تهیه رژ لب‌ در زمان معاصر دارد تاکید کرد: مواد مشابه پیش از این از تمدن مصر به دست آمده بود اما نمونه‌ای که از ایران کشف شده هم دارای قدمت بیشتری است و هم نشان می‌دهد ایرانیان در آن زمان توانسته‌اند محصولات آرایشی پیچیده‌تری تولید کنند.

این باستان شناس اضافه کرد: در این پژوهش علمی مشخص شد این ماده به خودی خود جزییات بسیاری دارد و تهیه آن مستلزم دانش عمیق از پردازش شیمیایی و رفتار ترکیبات آهن و منگنز، تأثیرات کوارتز ریز آسیاب‌شده به عنوان براق‌کننده و روغن، موم و احتمالا اوره به عنوان عوامل مرطوب‌کننده بوده است.

وی یادآور شد: در جوامع اولیه شهری با سلسله مراتب اجتماعی، رسم دفن ظروف لوازم آرایشی همراه با متوفی نشان‌دهنده اهمیت شخص حتی پس از مرگ او بوده است.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

سردار رادان: گذرنامه اربعین به هیچ عنوان در مرز صادر نمی‌شود

روند قیمت طلا و سکه در بازار

دستگيري عامل تيراندازي و قدرت نمایی در عنبرآباد

سن ابتلا به ایدز در ایران کاهش یافته است/ 40 درصد مبتلایان به HIV شناسایی نشده‌اند

پیش بینی هواشناسی از وضعیت هوا طی روزهای آینده در کرمان

28 درصد ذخیره آب در سد‌های استان کرمان / صرفه جویی در مصرف آب ضروری است

مرگ دختر ۴ ساله در کهنوج بر اثر ابتلا به بیماری هاری

رئیس حوزه قضائی جازموریان: عدم ترمیم شبکه آبرسانی، سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد

ساعت کاری بانک‌ها در ۲ روز ابتدایی هفته آینده اعلام شد

بیش از ۳ هکتار از مراتع بافت در آتش سوخت

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

افرادی که کارت سوخت آنها خارج از طرح کدینگ است به شرکت نفت مراجعه کنند   (۱ نظر)

پاییز بی‌باران و خشک در کرمان همچنان ادامه دارد   (۱ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از آئین پرسه شادروان فردوس کاویانی در کرمان   (۱ نظر)

پایان زندگی جوان 35 ساله کرمانی بر اثر سقوط در چاه   (۱ نظر)

چرا دلایل رد صلاحیت را با مردم در میان نمی‌گذارید؟ / آنان که دست به رد صلاحیت زده‌اند، صلاحیت تعیین مصالح کشور و سلب صلاحیت از افراد را ندارند / اینک حجت تمام شد   (۱ نظر)