کد خبر: ۵۲۴۶۵
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۶
ارسال به دوستان
ذخیره
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به ارائه توصیه‌های تغذیه‌ای برای وعده‌های سحری و افطاری ماه مبارک رمضان پرداخت.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به ارائه توصیه‌های تغذیه‌ای برای وعده‌های سحری و افطاری ماه مبارک رمضان پرداخت.

به گزارش تسنیم، احمد اسماعیل‌زاده به‌مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، درباره رعایت الگوی صحیح تغذیه در این ایام بیان کرد: توجه به مواد غذایی مصرفی هنگام سحر و افطار و شام در ماه مبارک رمضان می‌تواند به حفظ یک الگوی صحیح غذایی در این ماه کمک کند.

وی با تأکید بر مصرف غذای سبک در وعده افطاری افزود: روزه‌داران می‌توانند با مصرف غذای سبک در وعده افطار، شام نیز میل کنند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: یک اصل کلی در مورد تغذیه آن است که تمامی گروه‌های اصلی غذایی (5 گروه نان و غلات، سبزی‌ها، میوه‌‌ها، لبنیات، گوشت‌ها) باید در سه وعده سحری، افطار و شام به‌مقدار کافی دریافت شود.

اسماعیل‌زاده با تأکید بر نوشیدن 6 تا 8 لیوان آب در فاصله افطار تا سحر خاطرنشان کرد: متأسفانه دیده می‌شود که برخی از افراد بدون سحری روزه می‌گیرند که این خلاف اصول تغذیه‌ای است و توصیه می‌‌شود که وعده سحری به‌مقدار کافی و مناسب میل شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اضافه کرد: توصیه می‌شود در وعده سحری دو عدد خرما، شیر، نان سبوس‌دار (سنگک، تافتون، بربری، نان جوی کامل و سایر نان‌های سبوس‌دار) دو عدد گردو، یک عدد تخم‌مرغ و دو عدد میوه فصل، استفاده شود.

وی ادامه داد: استفاده از لیموترش تازه در وعده سحری به‌منظور پیشگیری از احساس تشنگی در ساعات بعدی روز مفید است.

اسماعیل‌زاده همچنین گفت: استفاده از خوراک‌های حبوبات (مثل عدسی) به‌همراه آب نارنج یا آب لیمو نیز از انتخاب‌های غذایی مناسب هنگام سحر است، چراکه حبوبات دارای کربوهیدرات‌های پیچیده و فیبر زیاد به‌همراه املاح و ویتامین‌ها هستند و قند خون را به‌تدریج افزایش می‌دهند و در نتیجه بر سطح انسولین خون اثرات نامطلوبی نمی‌گذارند و ساعات زیادی افراد را سیر نگه می‌دارند؛ جهت پیشگیری از نفخ و یا احتمالاً ناراحتی‌های گوارشی بهتر است چند ساعت قبل از مصرف حبوبات را در آب خیس کنیم و آب آنها را دور بریزیم و سپس حبوبات را در غذا مصرف کنیم.

وی با تأکید بر پرهیز از مصرف غذاهای حجیم، خیلی چرب و خیلی شیرین هنگام سحری گفت: در وعده افطار بهتر است دو عدد خرما، یک لیوان شیر ولرم (نه داغ و نه سرد)، آب جوشیده ولرم، پنیر، نان سبوس‌دار، مربا، یا شله‌زرد، بیسکویت سبوس‌دار، چای کم‌رنگ، سبزی خوردن تازه و یا خیار و گوجه‌فرنگی مصرف شود.

اسماعیل‌زاده تصریح کرد: در فاصله بین وعده افطار و سحری، دو تا سه واحد میوه فصل مصرف شود تا فیبر لازم به بدن برسد و از ایجاد یبوست پیشگیری شود.

وی ادامه داد: در وعده شام می‌توان از هر یک از غذاهای اصلی و سنتی ایران نظیر چلومرغ، چلوکباب، انواع خورشت‌ها، خوراک‌ها، آش و سوپ استفاده کرد؛ در واقع شام فرصتی است برای دریافت انواع پروتئین‌های گیاهی و حیوانی و انواع سبزیجات که در قالب غذاها مصرف می‌‌شود. مصرف ماست نیز هنگام شام توصیه می‌شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: بهتر است وعده شام و افطاری یکی نشود، چراکه افطار سنگین به معده و دستگاه گوارش فشار می‌آورد. با جدا کردن وعده افطار و شام از یکدیگر نیز باید حجم غذای مصرفی در وعده افطار و وعده شام سبک باشد؛ بعد از صرف شام و در واقع قبل از خواب نیز مصرف یک عدد میوه فصل توصیه می‌شود.

اسماعیل‌زاده خاطرنشان کرد: چه هنگام سحری و چه افطار، بهتر است اولین غذای مصرفی یک لیوان آب جوشیده ولرم باشد. به‌منظور پیشگیری از بروز ناراحتی‌های گوارشی، ترش کردن و سوزش سر معده از مصرف غذاهای سرخ‌کرده و پرچرب نیز پرهیز شود.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

۷۱ درصد از حوادث رانندگي در راه‌هاي اصلي رخ می دهد / فوت ۴۵۰ نفر در جاده‌ها

مدیر کل بهزیستی کرمان: بیش از ۱۰ درصد خانواده‌های دو عضو معلول در استان کرمان قرار دارند

مصوبه درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال به قوت خود باقی است

این نشانه‌ها یعنی مصرف لبنیات را قطع کنید

یک کشته و چهار مصدوم در واژگونی پژو پارس در انار

دمای کرمان به 7 درجه زیر صفر رسید

قیمت طلا و سکه در کانال صعودی

استاندار کرمان: نوع عملکرد و سلایق نباید کوچکترین خدشه‌ای به شخصیت ملی حاج قاسم وارد کند

برگزاری هفته مقاومت در کرمان از ۱۲ تا ۱۸ دی ماه

واکنش سازمان استاندارد به خبر مرگ چند کودک بر اثر مصرف ماکارونی

پربازدید ها

یک کشته و چهار مصدوم در واژگونی پژو پارس در انار

پیش بینی هواشناسی از وضعیت هوا در کرمان

پليس راهور فراجا: هفت درصد جانباختگان تصادفات به استان کرمان اختصاص دارد

عقب‌ماندگی فضای آموزشی و کلاس‌های 47 نفره در کرمان

خطرات مصرف بی رویه داروهای مسکن بر نارسایی قلبی

تداوم هوای سرد در کرمان تا پایان هفته

رئیس کل دادگستری کرمان: اداره تعاون مسئول رفع مشکلات مسکن مهر بشری است

۲۲۶ واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی استان کرمان واگذار شد

وزارت آموزش و پرورش: کلاس‌های درس در ایام امتحانات دایر است

وزارت بهداشت: بیماری‌های تنفسی و آنفلوآنزا در کشور در حال افزایش است

پر بحث

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

پیش‌بینی وقوع ناپایداری‌های جوی در نقاط مختلف کرمان   (۲ نظر)

هواشناسی برای استان کرمان هشدار زرد صادر کرد   (۱ نظر)

پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی کرمان طی امروز 28 دی   (۱ نظر)

پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی کرمان   (۱ نظر)

آخرین پیش بینی هواشناسی از وضعیت هوا در کرمان   (۱ نظر)

استاندار آینده کرمان کیست؟   (۱ نظر)

هوای کرمان گرم‌تر می‌شود   (۱ نظر)

استاندار کرمان: نیروی انسانی کم باعث ایجاد اختلال در کارها می‌شود   (۱ نظر)

چرا دلایل رد صلاحیت را با مردم در میان نمی‌گذارید؟ / آنان که دست به رد صلاحیت زده‌اند، صلاحیت تعیین مصالح کشور و سلب صلاحیت از افراد را ندارند / اینک حجت تمام شد   (۱ نظر)