محبوبه السادات هاشمی
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان ضمن هشدار به شهروندان جهت پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو در استان، گفت: با توجه به گرم شدن هوا، مردم رعایت توصیههای بهداشتی در خصوص بیماری تب کریمه کنگو را جدی بگیرند.
به گزارش گفتارنو، محمد خلیلیوند اظهارداشت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یکی از بیماریهای واگیر در دامهای اهلی و وحشی است که قابل انتقال به انسان میباشد.
وی تاکید کرد: مردم جهت تهیه گوشت از مراکز معتبر که تحت نظارت سازمان دامپزشکی است مراجعه کنند و از کشتار دام در منزل و خارج از خانه خودداری نمایند.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت و جگر ۴۸ ساعت در دمای یخچال توصیه میشود، گفت: در هنگام خرد کردن گوشت در منزل از دستکش استفاده شود و از مصرف جگر خام و نیم پخته خودداری به عمل آید.
خلیلیوند با یادآوری این مطلب که بیماری توسط گزش کنه آلوده یا از طریق تماس انسان با خون و بافتهای دام آلوده در زمان کشتار دام به انسان و یا خرد کردن گوشت پیش سرد نشده به انسان منتقل میشود، اظهارداشت: دامداران از جداسازی و له کردن کنههای روی بدن دامها با دست خودداری کنند.
وی با اشاره به اهمیت رعایت بهداشت فردی و استفاده از دستکش، ماسک و عینک برای افراد در تماس با دامها، عنوان کرد: تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاهها و مراکز بستهبندی کار میکنند، در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت حین کشتار و یا بروز علائم بیماری، سریعا به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه نمایند.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان با تاکید بر اینکه دامداران از استراحت در مراتع و کوهستانها بدون رعایت استفاده از وسایل ایمن مثل زیرانداز جلوگیری نمایند، اظهارداشت: همچنین دامداران هنگام پشم چینی دامها، از تجهیزات و لوازم ایمنی و حفاظت کننده استفاده کنند.
خلیلیوند با بیان اینکه سمپاشی بدن دام و اصطبلهای روستایی با سموم مخصوص دامپزشکی جهت کاهش جمعیت کنهها باید در دامداری انجام شود، گفت: دامپزشکی سمپاشی محیط و بدن دام برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو در استان را هر ساله انجام میدهد.
وی تاکید کرد: با رعایت نکات بهداشتی، این بیماری به سهولت قابل پیشگیری است.