پیشگیری از خوردن عاطفی در درجه نخست شامل کاهش استرس، استفاده از روشهای سازنده برای درک و مدیریت احساسات و نگاه به غذا به هدف سیر شدن، به جای راهی برای حل مشکلات است. در حقیقت غذا خوردن برای زندگی و نه زندگی کردن برای غذا، مدنظر قرار گیرد.
به گزارش بهداشت نیوز، تحقیقات همچنین نشان میدهد که تفکر در مورد آینده به جای تمرکز روی ارضا کردن تمایلات غذایی، مانع از خوردن احساسی میشود.
روش های دیگر برای جلوگیری از رفتارهای خوردن احساسی شامل انجام مراقبه، ورزش و سایر روشهای پیشگیری از استرس و مدیریت استرس و همچنین پرهیز از کافئین، الکل یا مواد مخدر است.
خوردن احساسی در اغلب موارد منجر به دریافت بیش از حد مواد غذایی، به ویژه غذاهای پر کالری، شیرین، شور و چرب میشود. خبر خوب این است که اگر افرادی مستعد غذا خوردن احساسی هستند، میتوانند برای کنترل مجدد عادات غذایی خود گام بردارند و با اهداف کاهش وزن خود به مسیر درست بازگردند.
برای جلوگیری از خوردن احساسی، پیشنهاد میشود راهکارهای زیر را دنبال کنیم:
تشخیص گرسنگی واقعی: لازم است فرد به این موضوع فکر کند که گرسنگی جسمی است یا احساسی؟ اگر همین چند ساعت پیش غذا خورده است، احتمال این وجود دارد که گرسنه نیستند و قبل از مصرف غذا نیاز است کمی تامل کند.
شناخت عوامل محرک: برای چند روز اینکه چه مواد غذایی، به چه مقدار و چه موقع میخورد، چه احساسی هنگام غذا خوردن دارد و چقدر گرسنه است را یادداشت کند. با گذشت زمان ممکن است فرد شاهد الگوهایی باشد که الگوی غذایی منفی را نشان میدهد و عوامل محرک را تشخیص دهد.
انتخاب فعالیت های جایگزین: در این زمینه توصیه میشود فرد راهکارهای جایگزین را به جای غذا خوردن امتحان کند. به عنوان مثال به جای خوردن آب نبات، قدم بزند، فیلم تماشا کند، به موسیقی گوش دهد، با یک دوست صحبت کند. اگر فکر میکند استرس مربوط به یک اتفاق خاص او را به سمت یخچال وا میدارد، سعی کند با کسی در این باره صحبت کند و برای خود برنامههای لذت بخشی را برنامهریزی کند.
پرهیز از نگهداری غذاهای ناسالم در اطراف خود: توصیه میشود از داشتن مقدار زیاد غذای ناسالم با کالری بالا در خانه خودداری شود. همچنین به هنگام گرسنگی و تشنگی خرید نکنیم، زیرا احساسات بر تصمیمات ما در فروشگاه تأثیر میگذارد.
انتخاب میان وعده سالم: اگر در بین وعدههای غذایی تمایل به خوردن غذا وجود دارد، یک غذای کم چربی و کم کالری مانند میوههای تازه، سبزیها یا پاپ کورن بدون روغن را انتخاب کنیم و یا نمونههای کمچرب و کمکالری غذاهای مورد علاقه خود را آماده کنیم.
رژیم غذایی متعادل: اگر کالری کافی برای تأمین نیازهای انرژی خود را دریافت نمیکنیم، به نظر میرسد بیشتر در معرض خوردن احساسی هستیم، بنابراین توصیه میشود سعی کنیم در زمانهای منظم غذا بخوریم، در وعدههای غذایی خود از گروههای اصلی مواد غذایی استفاده کرده، مصرف غلات سبوس دار، سبزی ها و میوه ها و
همچنین محصولات لبنی کم چربی و منابع پروتئین بدون چربی را در برنامه غذایی خود بگنجانیم.
ورزش منظم و استراحت کافی: توجه به این دو موضوع باعث میشود خلق و خوی فرد قابل کنترلتر باشد و بدن به راحتی با استرس مقابله کند.
به طور کلی توصیه می شود در صورت خوردن احساسی، فرد خود را ببخشد و سعی کند برنامهای تنظیم کند که چگونه میتواند در آینده از آن جلوگیری کند و در نهایت روی تغییرات مثبت خود در این زمینه تمرکز کند.