کد خبر: ۵۳۵۱۰
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۵
ارسال به دوستان
ذخیره
ورزش قایقرانی از رشته‌های پرمدال المپیکی، ظرفیت‌های زیادی برای رشد در کرمان دارد اما سال‌ها مورد غفلت و بی‌مهری قرار گرفته به طوری که چندسال هیات آن نیز تعطیل بوده است، در حالی که تلاش‌ها برای این رشته ورزشی می‌تواند وجه دیگری از ورزش استان را به دنیا معرفی کند.

ورزش قایقرانی از رشته‌های پرمدال المپیکی، ظرفیت‌های زیادی برای رشد در کرمان دارد اما سال‌ها مورد غفلت و بی‌مهری قرار گرفته به طوری که چندسال هیات آن نیز تعطیل بوده است، در حالی که تلاش‌ها برای این رشته ورزشی می‌تواند وجه دیگری از ورزش استان را به دنیا معرفی کند.

به گزارش ایرنا، برخلاف تصوری که از کرمان کویری وجود دارد، این دیار با وجود ده‌ها دریاچه، سد خاکی، تالاب و همچنین وجود بنگاه‌های بزرگ اقتصادی- معدنی و باشگاه‌های مطرح در سطح ملی، ظرفیت‌های بی‌نظیر زیادی برای توسعه ورزش‌های آبی به‌ویژه قایقرانی را در دل خود جای داده، ظرفیت‌های خدادادی که عمدتا طی این سال‌ها بدون استفاده رها مانده و حداقل باعث توسعه ورزش قایقرانی در این استان نشده است.

البته همین کویری بودن، گرمای بیش از حد هوا و البته توان و فیزیک جسمی قوی مردمان کویر از بُعد دیگر می‌تواند باعث شود که علاقه‌مندان زیادی در دیار کریمان به این رشته ورزشی جذب شوند اما این استعدادها با وجود نداشتن امکانات و زیرساخت‌های قایقرانی، بعضا از بین می‌روند یا مغفول می‌مانند.

واقعیت اینکه استعدادها و ورزشکاران زیادی در استان کرمان وجود دارد که به علت نداشتن باشگاه‌های فعال در حوزه قایقرانی عموما به ثمر نمی‌نشینند و به فراموشی سپرده می‌شوند تا ایران همچنان از مدال‌های توزیعی فراوان این رشته در بازی‌های مهم جهانی همچون آسیایی و المپیک بهره زیادی نبرد.

سابقه توزیع مدال‌های کاروان ایران نشان می‌دهد که در گذشته نیز ورزشکاران ایرانی تا حد زیادی از مدال‌های ورزش‌های آبی همچون شنا و قایقرانی در بازی‌های جهانی بی‌بهره می‌ماندند، البته ناگفته نماند که طی این سال‌ها بسیاری از ورزشکاران ایرانی با حمایت دولت و باشگاه‌ها به برخی رشته‌های آبی همچون شنا ورود کردند و مدال‌های بسیاری را هم برای کشور به ارمغان آوردند که می‌طلبد همین راه را در رشته قایقرانی نیز طی کنیم، ورزشی که نیازمند آب، قایق و سایر زیرساخت‌ها است، زیرساخت‌هایی که در استان کرمان وجود دارد، فقط یک همت جمعی، همدلی و پشتکار می‌خواهد.

طی روزهای گذشته سرپرست جدید هیات قایقرانی استان کرمان انتخاب شد، هیاتی که سه سال تعطیل بود و فقط یک باشگاه ورزشی فعال آن هم نیروی دریایی سیرجان دارد، حالا انتظار می‌رود این رشته ورزشی با تغییر مدیریتی در استان کرمان و در گام‌های بعدی حتی میادین ملی و بین‌المللی نیز مطرح شود.

در این زمینه به سراغ برخی مدیران متولی از جمله عرفان امیرخسروی سرپرست جدید هیات قایقرانی استان و مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمان رفتیم تا ببینیم چه اقدامات و برنامه‌هایی برای فعال سازی این رشته ورزشی در استان پر ظرفیت کرمان به عنوان پهناورترین استان کشور وجود دارد و خلاءها، مشکلات و علت اصلی تعطیلی فعالیت این رشته ورزشی در کرمان طی سال های گذشته چه بوده است؟.

سرپرست هیات قایقرانی استان کرمان در پاسخ به علت تعطیلی فعالیت این هیات می‌گوید:هیات طی سه سال گذشته تعطیل و بلاتکلیف بود، در واقع هیچ فعالیتی نداشت و این تعطیلی‌ها باعث شد که تمامی زیرساخت‌ها برای فعالیت ورزشکاران طی این دوره از بین برود.

امیرخسروی با بیان اینکه باوجود نداشتن هیچ زیرساختی در این هیات، مسئولیت را پذیرفتم یادآور شد: لذا در ابتدای راه به دنبال آماده سازی زیرساخت‌ها رفتیم تا در گام بعدی برای فعالیت جدی این رشته ورزشی اقدام کنیم.

سرپرست هیات قایقرانی استان کرمان همچنین با اشاره به فعالیت فقط یک باشگاه قایقرانی با عنوان نیروی دریایی آن هم در سیرجان تصریح کرد: سیرجان ظرفیت بسیار خوبی برای فعالیت این رشته دارد و در این خصوص دریاچه گهرپارک باوجود آب مستقیم خلیج فارس، دریاچه‌ای بزرگ با استانداردهای لازم محسوب می‌شود لذا در نخستین اقدام رییس هیات این شهرستان را انتخاب و فعالیت قایقرانی را در سیرجان آغاز کردیم.

وی در پاسخ به اینکه آیا اجازه فعالیت ورزش قایقرانی در سدها نیز داده می‌شود؟ گفت: مجوزی برای فعالیت قایقرانان در سدهایی که آب شرب را تامین می‌کنند، داده نمی‌شود اما سد جیرفت که مغایرتی با این قانون ندارد، برای قایقرانی آماده شده و مجوز فعالیت در این سد را دریافت کردیم که آرش خسروی نیز به عنوان ریاست هیات قایقرانی جیرفت انتخاب شده است.

امیرخسروی در پاسخ به اینکه فعالیت محدود استان کرمان در گذشته تا چه سطح حرفه‌ای بوده و آیا تاکنون ورزشکاران کرمانی عناوینی در این رشته به دست آوردند؟ افزود: خیر اما حالا عزم خوبی برای فعال سازی این رشته به وجود آمده است.

وی ادامه داد: هیات قایقرانی در بخش سخت افزاری نیز چند قایق در کرمان دارد که مقرر شد تعدادی از این قایق‌ها در سد جیرفت و بخشی در سد لاله زار (شهرستان بردسیر) فعالیت کنند.

سرپرست هیات قایقرانی استان کرمان افزود: همچنین مقرر شد که بخش آموزش‌ها را پیگیری کنیم و در این زمینه چندین جلسه داشتیم؛ فدراسیون قایقرانی آمادگی دارد که در صورت تامین زیرساخت‌های این ورزش در استان، بخش آموزش و تجهیزات را تقویت و به این حوزه‌ها کمک کند.

وی تاکید کرد: در عین حال درخواست تامین تجهیزات را از فدراسیون قایقرانی کشور داشتیم و این فدراسیون اعلام کرد که چند قایق به کرمان ارسال خواهد کرد که ما در بخش سخت افزاری نیز تقویت شویم.

امیرخسروی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه بین هیات قایقرانی استان و سازمان شهربازی شهرداری کرمان برای استفاده از ظرفیت دریاچه این سازمان گفت: بنا شد که شهربازی کرمان این دریاچه را در اختیار ما بگذارد تا از این ظرفیت استفاده کنیم.

وی ادامه داد: همچنین رییس اداره ورزش و جوانان بم دریاچه ارگ جدید را برای فعالیت هیات قایقرانی دریافت کرده تا این رشته در شرق استان کرمان نیز فعال شود.

سرپرست هیات قایقرانی استان کرمان خاطرنشان کرد: سد آهوییه نیز برای فعالیت هیات قایقرانی در شهرستان بافت و منطقه جنوب غربی استان کرمان آماده سازی شد و مجید سلطانی نژاد نیز به عنوان رییس هیات این شهرستان معرفی شد که در این زمینه اداره ورزش و جوانان بافت نیز قول همکاری داده است.

وی افزود: اگر نتوانیم از فضاهای سدهای استان کرمان برای فعالیت رشته ورزشی قایقرانی استفاده کنیم، از استخرهای موجود برای قایقرانی و ارائه آموزش‌ها در استان کرمان بهره خواهیم برد تا این ورزش را به جایگاه حقیقی خود در استان برسانیم و نگذاریم استعدادهای این رشته هدر برود.

امیرخسروی با بیان اینکه ورزش قایقرانی در بازی‌های المپیک پیشران است عنوان کرد: این رشته با مدال‌های متعدد می‌تواند در میزان تعداد مدال‌های کسب شده کاروان ایران بسیار اثرگذار باشد.

وی تصریح کرد: بسیاری از کشورها به علت کمبود منابع آبی در قایقرانی سرمایه‌گذاری نمی‌کنند و این موضوع فرصت خوبی برای ما ایجاد کرده که می‌توانیم از آن نهایت استفاده را داشته باشیم اما باید برای این هدف تمامی ظرفیت‌ها را پای کار بیاوریم.

سرپرست هیات قایقرانی استان کرمان با اشاره به استعدادهای مستعد قایقرانی در استان، فیزیک بدنی و آمادگی جسمانی کرمانی‌ها، ابراز داشت: در صورتی که سرمایه گذاری کوچکی روی رشته قایقرانی داشته باشیم، می‌توانیم حداقل یک یا ۲ ورزشکار حرفه‌ای را در سطح کشور و حتی دنیا معرفی کنیم.

وی اضافه کرد: هیات قایقرانی استان کرمان درصدد است انتخابات مجمع این هیات را به سرعت برگزار کند و پس از جمع بندی با اداره کل ورزش و جوانان استان کرمان آگهی مجمع را منتشر خواهیم کرد تا روال کاری این هیات نیز طی شود.

امیرخسروی همچنین با قدردانی از حمایت اداره کل ورزش و جوانان استان کرمان از رشته ورزشی قایقرانی بیان کرد: باید ابتدا ثابت کنیم که قایقرانی در استان کرمان وجود و فعالیت دارد و پس از آن پیگیر جذب حمایت شرکت‌های صنعتی و معدنی و ورود باشگاه‌های بزرگ استان به این رشته باشیم.

سرپرست هیات قایقرانی استان کرمان گفت که در جریان سفر به شهرستان بافت و دیدار با مسئولان این شهرستان نیز نخستین گام برای استفاده قایقرانان از سد آهوییه و سد بافت را برداشته است.

امیرخسروی همچنین افزود که طی روزهای گذشته در دیدار با مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کرمان اعلام کرده بایستی از ظرفیت‌های سدها، زیرساخت‌ها و منابع آبی موجود در استان برای رشد این ورزش استفاده کرد و مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای نیز در این زمینه قول همکاری داد.

وی همچنین با اشاره به همکاری با مدیرعامل آب منطقه‌ای گفت: قایق‌های این ورزش، از روغن یا بنزین استفاده نمی‌کنند و هیچ مشکلی برای آب ایجاد نمی‌کنند.

رییس هیات مدیره و مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کرمان نیز در این زمینه با بیان اینکه همواره با رویکرد تعاملی به ورزش نگریسته‌ام و نگاهم به این بخش مثبت بوده است گفت: براساس قوانین و ضوابط حاکم بر وزارت نیرو و شرکت آب منطقه‌ای به توسعه ورزش قایقرانی کمک و از این رشته حمایت می‌کنیم.

حمید علیدادی‌سلیمانی افزود: بر اساس ضوابط حاکم بر وزارت نیرو که سال‌ها پیش عنوان شده، قایقرانی در سدهای آب شرب ممنوع است اما از سدهایی که مصرفِ آب شرب ندارند، می‌شود برای قایقرانی استفاده کرد.

وی ادامه داد: به عنوان مثال سد جیرفت از سدهای بزرگ کشور و منطقه جنوب کشور است که می‌توان برای ورزش قایقرانی مورد استفاده قرار گیرد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کرمان در ادامه با بیان اینکه قایق‌های این ورزش خطری برای آب ندارد، گفت: بنده از این ورزش حمایت می‌کنم و برای توسعه آن، همکاری لازم را انجام خواهم داد.

پیشرفت رشته قایقرانی علاوه بر افتخار آفرینی در میادین ورزشی، در حالی ظرفیتی جدید برای ورزش استان در حال صنعتی شدن کرمان قلمداد می شود که این ورزش می تواند زمینه تولید بسیاری از اقلام و لوازم مورد نیاز این رشته را که اکنون وارداتی هستند نیز فراهم کند.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

 15 اولیاءدم داغدار از قصاص گذشت کردند

مشکلات استان‌ها معطل تصمیم‌گیری در مرکز نباشد / برای رفع ناترازی، گاز تولیدکنندگان قطع نشود

شرکت‌های بزرگ باید پیش‌برنده توسعه اقتصاد دانش‌بنیان باشند

اگر پاهایتان درد می کند حتما بخوانید

قیمت سکه، طلا و ارز سه‌شنبه 20 آذر 1403

راننده 16 ساله باعث کشته و زخمی شدن دو شهروند شد

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمان: بارش‌ها در پاییز امسال 30 درصد کاهش یافت

هشدار سطح زرد برای وزش باد و گرد و خاک در کرمان

معاون اقتصادی استاندار کرمان: رویکرد استان بر توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی است

کیفیت هوا در چند شهرستان کرمان در شرایط ناسالم قرار گرفت

پر بحث

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

پیش‌بینی وقوع ناپایداری‌های جوی در نقاط مختلف کرمان   (۲ نظر)

هواشناسی برای استان کرمان هشدار زرد صادر کرد   (۱ نظر)

پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی کرمان طی امروز 28 دی   (۱ نظر)

پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی کرمان   (۱ نظر)

آخرین پیش بینی هواشناسی از وضعیت هوا در کرمان   (۱ نظر)

استاندار آینده کرمان کیست؟   (۱ نظر)

هوای کرمان گرم‌تر می‌شود   (۱ نظر)

استاندار کرمان: نیروی انسانی کم باعث ایجاد اختلال در کارها می‌شود   (۱ نظر)

چرا دلایل رد صلاحیت را با مردم در میان نمی‌گذارید؟ / آنان که دست به رد صلاحیت زده‌اند، صلاحیت تعیین مصالح کشور و سلب صلاحیت از افراد را ندارند / اینک حجت تمام شد   (۱ نظر)