کد خبر: ۱۴۶۸۸
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۱
ارسال به دوستان
ذخیره
با در نظر گرفتن این حقیقت که روزانه یک میلیارد نفر از فیس بوک استفاده می کنند، دیگر در تماس بودن به معنای ارتباط چشم تو چشم نیست. بلکه به منظور ارتباط صفحه به صفحه است. فضای مجازی، جامعه دیگری شده است.
با در نظر گرفتن این حقیقت که روزانه یک میلیارد نفر از فیس بوک استفاده می کنند، دیگر در تماس بودن به معنای ارتباط چشم تو چشم نیست. بلکه به منظور ارتباط صفحه به صفحه است. فضای مجازی، جامعه دیگری شده است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ چه شما در فیس بوک، اینستاگرام، توئیتر، واتس اپ یا تلگرام باشید این روزها نحوه ارتباط برقرار کردن بسیار تغییر کرده است.

با در نظر گرفتن این حقیقت که روزانه یک میلیارد نفر از فیس بوک استفاده می کنند، دیگر در تماس بودن به معنای ارتباط چشم تو چشم نیست. بلکه به منظور ارتباط صفحه به صفحه است. فضای مجازی به زندگی دوم تبدیل شده است. اما این اتفاق چه تاثیری بر روی ذهن ما دارد ؟

مدار پاداش

در تحقیق جدید دانشگاه «یو سی ال ای»، محققان توسط یک اسکنر مغز ذهن 32 نوجوانی که در حال استفاده برنامه ای مشابه اینستاگرام بودند را مشاهده کردند. در همین حال که کل مغز نوجوانان در حال اسکن بود و آنها از برنامه ای استفاده می کردند دانشمندان متوجه  شدن با هر «لایک» بخشی از دهن نوجوانان فعال می شود، مخصوصا بخشی که به آم «مرکز پاداش ذهن» می گویند.

لورن شرمن نویسنده اصلی این تحقیق در این رابطه گفت: «وقتی نوجوانان متوجه می شوند عکس آنها لایک زیادی خورده است، فعالیت زیادی در بخش مدار پاداش مغز رخ می دهد، این همان قسمتی است که وقتی عکس کسی که دوست داریم را می بینیم با پولی برنده می‌شویم، فعال می شود.»

مشاهدات نشان می داد که قسمتی از مدار پاداش مغز هنگامی که تعداد لایک ها زیاد بود فعال می شد، این می تواند آنها را تشویق کند که بیشتر به فضای مجازی بیایند.

گفتنی است در این تحقیق طوری نشان داده شده بود که همسالان این 32 نفر عکس های آنها را لایک کرده اند، اما در واقعیت اینگونه نبوده است.

تاثیر هم‌سن و سال‌ها

در بخش دیگری از تحقیق دو گروه عکس به شرکت کنندگان در تحقیق نشان داده شد؛ گروهی از عکس های عادی مثل دوستانشان، غذا و ... گروهی هم عکس های پر مخاطره مانند  سیگار، الکل و... نوع این عکس ها بر تعداد شرکت کنندگان آن را لایک کردند تاثیری نداشت. آنها بیشتر میل داشتند عکس هایی که از قبل بیشتر لایک شده بود را لایک کنند.

شرمن بر این باور است که نتایج این تحقیق می تواند پیامدهای مهمی برای این گروه سنی داشته باشد: «تصور می شود که مدار پاداش انسان مخصوصا در سن بلوغ بسیار حساس باشد. این شاید نشان دهد که چرا انقدر نوجوانان میل دارند از فضای مجازی استفاده کنند.»

آموزش اجتماعی

دوران بلوغ یک زمان مهم برای آموزش اجتماعی است، این نشان می دهد که چرا نوجوانان علاقه زیادی دارند تا فرهنگشان را بشناسند. اما با حضور فضای مجازی به عنوان یک فرهنگ جدید چطور؟ شرمن بر این باور است که با گسترده تر شدن فضای مجازی ممکن است «ما یاد بگیریم که به جای حالات چهره ما شاید یاد بگیریم لایک ها و به اشتراک گذشتن ها را تعبیر کنیم.»

او در این رابطه گفت: «در گذشته، قبل از اینکه کسی با شما صحبت کند همه چیز کیفی بود، شما با استفاده از زبان بدن و حالت صورت مخاطبتان، تاثیر حرفتان به آنها را می فهمیدید. اما الان اگر شما وارد فضای مجازی شوید، یکی از راه های مشاهده تاثیر پیامتان تعداد لایک ها، ریتوئیت ها و .. است. همین موضوع فضای مجازی را بسیار متفاوت می کند.»

اما استاد دانشگاه بکربک بر این باور است که نمی توان نتایج این تحقیق را به همه تعمیم داد. او در این رابطه گفت: «این تحقیق فقط روی افرادی که به سن بلوغ رسیدند انجام شده است. پس نمی توان ادعا کرد که نتایج این تحقیق در رابطه با بزرگسالان هم صدق می کند.»

تغییر در مغز

البته او هم بر این باور است که فضای مجازی روی ذهن ما تاثیر می گذارد، زیرا نحوه رشد مغز پس تجربه اتفاقاتی متفاوت تغییر می کند: «هر بار که شما چیزی جدید یاد می گیرید یا یک اتفاق را تجربه می کنید، در ذهن شما رمزگذاری می شود. این رمزگذاری به شکل ضعیفی تغییراتی در ارتباط نورون ها ایجاد می کند.»

برای مثال چندی پیش ثابت شد بعد از اینکه افراد نحوه شعبده بازی را یاد می گیرند تغییراتی در مغز آنها ایجاد می شود. استاد دانشگاه بکربک در این رابطه گفت: «دانشمندان مشاهده کردند که سه ماه پس از یاد گرفتن مهارت شعبده بازی تغییراتی در ذهن انسان ایجاد می شود. »

به همین دلیل زمانی هم که برای فضای مجازی قرار داده می شود هم ممکن است منجر به تغییراتی در مغز شود.

اما سوالی همچنان باقی است، آیا یاد گرفتن این مهارت ها در فضای مجازی خوب است یا بد ؟ او در پاسخ به این سوال گفت: «این فقط یک راه برای سازگاری با محیطمان است.»
برچسب ها: فضای مجازی ، مغز
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

انسداد 10 راه روستایی در بم و آبگرفتگی برخی از منازل روستایی

جدیدترین قیمت طلا، سکه و ارز در بازار

کشف مواد مخدر و سلاح جنگي از قاچاقچیان مواد مخدر در ریگان

روستای چاه‌غلامعلی زرند مسدود شد  

رفع ۱۶ نقطه حادثه‌خیز و اجرای پل عابر پیاده در پنج نقطه حادثه‌خیز شهر کرمان

پیش‌بینی هواشناسی از وضعیت هوای کرمان طی امروز و فردا / روند افزایش دما از روز یکشنبه

نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۳ نیمه مرداد اعلام می‌شود

سیل و بارندگی  ۱۳۳ میلیارد تومان به بخش کشاورزی عنبرآباد خسارت وارد کرد

باند سازمان يافته قاچاق سوخت در کرمان منهدم شد

رقابت بیش از ۱۲ هزار داوطلب کرمانی در نوبت اول کنکور

پربازدید ها

پیش بینی هواشناسی از رعد و برق و بارش باران در مناطقی از کرمان

روستای چاه‌غلامعلی زرند مسدود شد  

نجات دو کودک گرفتار در سیلاب زرند

پیش‌بینی هواشناسی از وضعیت هوای کرمان طی امروز و فردا / روند افزایش دما از روز یکشنبه

کشف مواد مخدر و سلاح جنگي از قاچاقچیان مواد مخدر در ریگان

عدم توجه به جلو علت 53 درصد از تصادفات برون شهری

مدیر شبکه بهداشت رودبار جنوب: اجرای طرح واکسیناسیون نوبت صفر الزامی است

افزایش خطر ابتلا به سرطان با تغذیه بد

مدارس شهرستان زرند در روز چهارشنبه تعطیل شد / نیروهای شهرداری در آماده‌باش

تصمیمات مدیران نباید عرضه سوخت را برای مردم سخت کند / کمبود و شلوغی جایگاه‌های عرضه سوخت گاز به هیچ وجه قابل قبول نیست

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)