کد خبر: ۱۱۶۱۳
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۹
ارسال به دوستان
ذخیره
اخیرا محققان دانشگاه صنعتی اصفهان با انجام مطالعاتی موفق شدند ظرفیت ذخیره‌ انرژی و عمر ابرخازن‌ها را افزایش دهند که نتایج این تحقیقات در حوزه‌های حمل‌ونقل، هوافضا و پزشکی قابل استفاده است.
اخیرا محققان دانشگاه صنعتی اصفهان با انجام مطالعاتی موفق شدند ظرفیت ذخیره‌ انرژی و عمر ابرخازن‌ها را افزایش دهند که نتایج این تحقیقات در حوزه‌های حمل‌ونقل، هوافضا و پزشکی قابل استفاده است.

به گزارش ایسنا، یکی از بزرگترین مشکلات جامعه‌ مدرن، تأمین کارآمد انرژی است. در حال حاضر نیروگاه‌های سوخت فسیلی بخش عمده‌ انرژی مورد نیاز شهرها را تولید می‌کنند که عامل اصلی نشر گازهای گلخانه‌ای و آلودگی‌های زیست محیطی هستند.

اخیراً تلاش‌های قابل ‌توجهی در توسعه‌ شکل‌های تجدیدپذیر انرژی مانند انرژی‌های هیدروالکتریک، خورشیدی، زمین گرمایی، باد و غیره صورت گرفته است، اما با فناوری‌های فعلی هیچ یک از منابع تجدیدپذیر انرژی به لحاظ اقتصادی توانایی جانشینی سوخت‌های فسیلی را ندارند. ازاین‌رو استفاده از وسایل ذخیره‌ انرژی از جمله ابرخازن‌ها می‌تواند تا حدود زیادی استفاده از منابع طبیعی تأمین انرژی را توسعه دهد.

دکتر علی‌اصغر انصافی، مجری طرح چگالی بالای انرژی و توان مناسب را به‌ عنوان دو مزیت مهم ابرخازن‌ها معرفی کرد و گفت: در این زمینه مطالعاتی را در دستور کار قرار دادیم و روش مورد استفاده در این پژوهش برای تولید الکترود به کار برده شده در ابرخازن‌ها، آسان، سریع، کم‌هزینه و سازگار با محیط زیست است.

انصافی با بیان این‌که در این طرح از فناوری نانو بهره برده شد، خاطرنشان کرد: در این پژوهش حفرات نانومتری با ساختار منظم بر روی سطح الکترودی از جنس فولاد زنگ نزن ایجاد شده و در ادامه نانو ذرات مس- بیسموت اکسید بر روی این الکترود نشانده شده‌اند.

به گفته وی، وجود حفرات نانومتری بر روی بستر فولادی منجر به افزایش سطح و در نتیجه افزایش تعداد مکان‌های فعال جهت قرارگیری نانوذرات بر روی سطح می‌شود. رشد نانوذرات در سطح وسیع‌تر موجب بهبود پایداری و اندازه‌ کوچکتر آنها منجر به افزایش نفوذ یون‌ها و افزایش ظرفیت ابرخازن شده است.

این محقق با اشاره به نحوه اجرای این طرح ادامه داد: برای این منظور به ‌وسیله‌ فرایند آندایزینگ، سطح الکترود از جنس فولاد زنگ‌نزن حفره‌دار شد و پس از آن نانوذرات مس- بیسموت اکسید با اعمال یک پتانسیل ثابت بر روی سطح این الکترود رسوب داده شدند و در مرحله بعد ساختار و مورفولوژی الکترود تولید شده مورد تائید قرار گرفت.

مجری طرح یادآور شد: نتایج به ‌دست‌آمده حاکی از آن است که مقدار ظرفیت الکترود تولید شده 674 فاراد بر گرم در چگالی جریان یک آمپر بر گرم بوده است. این الکترود پس از 500 دوره‌ شارژ و تخلیه، حدود 80 درصد ظرفیت اولیه‌ خود را حفظ کرده که نشان‌ دهنده‌ پایداری خوب این ترکیب است.

به گفته وی، نتایج این تحقیقات در حوزه‌هایی همچون حمل‌ونقل، هوافضا و پزشکی کاربرد دارد.

نتایج این تحقیقات که حاصل تلاش‌های پروفسور علی‌اصغر انصافی و پروفسور بهزاد رضایی از اعضای هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و نجمه احمدی، دانشجوی دکترای این دانشگاه است، در مجله‌ Alloys and Compounds منتشر شده است.
برچسب ها: سوخت فسیلی ، هوافضا
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

پیش‌بینی هواشناسی از وضعیت آب و هوای کرمان

زنگ خطر بروز کبد چرب در جامعه؛ داروی فیبرینوژن بیماران پیوند کبد موجود نیست

آفت برگخوار پاییزه در مزارع گندم کنترل شد

پیام تسلیت محمدعلی کریمی در پی درگذشت محمدعلی علومی

توقیف73 خودروی شوتی حامل سوخت قاچاق در کرمان

رهایی جوان کهنوجی از چنگال آدم ربایان

آغاز ثبت‌نام الکترونیکیِ کلاس‌اولی‌ها از امروز / ثبت‌نام هفتم و دهمی‌ها بعد از اعلام نتایج امتحانی انجام می‌شود

تشکیل کمیته جلوگیری از طغیان سرخک در رفسنجان با مشاهده سومین مبتلا به این بیماری

رفع تنش آبی ۳۹۸ روستای استان با افتتاح 20 حلقه چاه آب

جمعه ۲۱ اردیبهشت آخرین مهلت استفاده از کالابرگ الکترونیکی

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

بشنوید| نوحه خون گلوی حسین با صدای مداح کرمانی   (۱ نظر)