کد خبر: ۱۲۹۸
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۸
ارسال به دوستان
ذخیره
معاون وزیر جهادکشاورزی:
معاون آب، خاک و صنایع کشاورزی گفت: برای حفظ آب های زیرزمینی، مسئولان امر راهی به جزء پلمپ چاه های غیرمجاز و کنترل اضافه برداشت ها ندارند.
سیدرحیم سجادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، یکی از راهکارهای حفظ منابع طبیعی را بکارگیری تکنولوژی های نوین و فرهنگ سازی دانست و افزود: درهمین راستا اقدام وزارت نیرو برای استفاده از کنتورهای حجمی در بخش کشاورزی در حفظ منابع آبی بسیار حائز اهمیت است و وزارت جهادکشاورزی همکاری لازم را در این خصوص خواهد داشت.

به گفته وی، این درحالی است که هم اکنون 5 میلیارد مترمکعب اضافه برداشت از آبهای زیرزمینی داشته ایم و تعداد چاه های غیرمجاز قبل از سال 85 ، 103 هزار مورد بوده که طی سالهای اخیر 200 حلقه چاه دیگر نیز به آنان اضافه شده است.

وی اظهار داشت: وزارت نیرو برای کاهش اضافه برداشت آب اقدام به کاهش میزان آب چاه های کشاورزی دارای پروانه کرده که این چاره کار نیست بلکه چاه های غیرمجاز آب سفره های زیرزمینی را تخلیه می کنند و چاره کار تنها پلمپ و از دسترس خارج کردن اینگونه چاه ها است. 

سجادی تصریح کرد: طی سالهای اخیر وزارت جهادکشاورزی تلاش داشته تا با اجرای سیستم های نوین آبیاری و توسعه کشت های گلخانه ای از مصرف آب در بخش کشاورزی جلوگیری کند، در همین راستا همکاری هایی نیز با وزارت نیرو داشته و در تلاشیم این همکاری ها تداوم یابد.

معاون آب، خاک و صنایع کشاورزی گفت: به طور حتم اگر وزارتخانه های مطبوع با یکدیگر همکاری نداشته باشند، مشکل آبهای زیرزمینی حل نخواهد شد.

وی اضافه کرد: وزیر جهادکشاورزی معتقد است مدیریت برخی امور باید به دست مردم بیفتد چرا که زودتر به نتیجه مطلوب می رسد به طور مثال در اسفراین مدیریت آبهای زیرزمینی برعهده مردم قرار گرفت و مشکل آن منطقه حل شد و بر این باور هستیم اگر وزارت نیرو اختیار مدیریت آب را به بهره برداران و مردم بدهد به طور حتم مشکل کم آبی کشور برطرف خواهد شد.

سجادی حدود 4 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی را مستعد اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار دانست و افزود: با توجه به بروز حشکسالی های پی در پی و مدیریت بهینه آب در بخش کشاورزی، طی سالهای اخیر 1.۳ میلیون هکتار از اراضی کشور تحت پوشش سیستم آبیاری تحت فشار قرار گرفته که در صورت تامین اعتبارات مورد نیاز طرح طبق برنامه ریزی اجرا خواهد شد.

به گزارش ایرنا، کارشناسان معتقدند؛ اجرای سیستم آبیاری تحت فشار و آبیاری های نوین می تواند بین 40 تا 70 درصد در مصرف آب بخش کشاورزی صرفه جویی داشته باشد.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

رفع تصرف 5 هکتار از زمین‌های دولتی در جنوب کرمان

 ۶ نفر در رابطه با  آتش‌سوزی انبار کارخانه مدیران خودرو تحت تعقیب قضائی قرار گرفتند

قیمت طلا در بازار کاهشی شد

مهم‌ترین علامت کنسروهای فاسد/ به ظاهر قوطی کنسرو توجه کنید

کشف 41 کیلوگرم ماده روانگردان شیشه در بم

صدور هشدار سطح زرد هواشناسی؛ گرد و خاک کرمان را فرا می‌گیرد

درخواست کارت سوخت از خردادماه اینترنتی می شود

ثبت‌نام مدارس فقط با ثبت در سامانه املاک و اسکان

مدیرکل منابع طبیعی کشور عنوان کرد: ضرورت اجرای انجام عملیات آبخیزداری در جنوب کرمان

توصیه های مهم پلیس راهور کرمان به عابران پیاده

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

بشنوید| نوحه خون گلوی حسین با صدای مداح کرمانی   (۱ نظر)