کد خبر: ۱۳۵۸۳
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۲
ارسال به دوستان
ذخیره
یک مقام مسئول با تشریح لغو برخی از امتیازهای فروش نفت ایران به هند، گفت: بانک مرکزی ایران به پالایشگاه‌های هند اعلام کرده نفت را صرفا با ارز یورو می‌فروشد.
مهر نوشت: یک مقام مسئول با تشریح لغو برخی از امتیازهای فروش نفت ایران به هند، گفت: بانک مرکزی ایران به پالایشگاه‌های هند اعلام کرده نفت را صرفا با ارز یورو می‌فروشد.
سیدمحسن قمصری درباره اظهار نظر برخی از مقامات هند مبنی بر لغو امتیازهای فروش نفت خام ایران به پالایشگاه‌های هندی، گفت: بانک مرکزی مسئولیت اصلی وصول مطالبات حاصل از فروش نفت خام ایران به پالایشگاه‌های مختلف از جمله مشتریان هندی است.

مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران با اعلام اینکه بانک مرکزی ایران اخیرا با انجام مکاتباتی با پالایشگاه‌های هند خواستار دریافت یورو به جای روپیه در قبال صادرات نفت خام به این کشور شده است، تصریح کرد: این تصمیم بانک مرکزی بوده و شرکت نفت مسئولیتی در قبال ارز دریافتی حاصل از فروش و صادرات نفت خام ندارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا ارز روپیه از معاملات نفتی ایران با نامه جدید بانک مرکزی حذف شده است؟ تاکید کرد: بانک مرکزی براساس سیاست‌های خود تصمیم می‌گیرد که نفت خام را با چه ارزی دریافت کند که هم اکنون برای دریافت پول نفت از پالایشگاه‌های هندی به دنبال دریافت یورو به جای روپیه است.

این مقام مسئول همچنین با تاکید بر اینکه در دوران تحریم هزینه انتقال نفت خام به برخی از پالایشگاه‌های هندی بر عهده شرکت ملی نفت ایران «قراردادهای سی. آی. اف- CIF»، بوده است، اظهار داشت: بر این اساس اخیرا قراردادها را به تیپ فوب «FOB» تغییر کرده و هزینه حمل نفت خام برای برخی از پالایشگاه‌ها بر عهده خریدار خواهد بود.

قمصری با با اشاره به توافق‌های انجام شده با برخی از پالایشگاه‌های هند همچون ریلانس، اسار، مانگلور و هند پترولیوم برای افزایش فروش نفت خام، تاکید کرد: در دوره پساتحریم حجم فروش و صادرات نفت خام ایران به چند کشور از جمله کره جنوبی و هند با افزایش قابل توجهی همراه بوده است.

وی در پاسخ به پرسش مهر در خصوص میزان افزایش فروش و صادرات نفت خام ایران به پالایشگاه‌های هندی، توضیح داد: در شرایط فعلی نمی‌توان عدد دقیقی را درباره حجم افزایش صادرات نفت خام عنوان کرد اما در مجموع میزان فروش نفت به پالایشگران هندی حدود ۲۰ درصد نسبت به دوره تحریم افزایش یافته است.

با فروکش کردن برخی از محدودیت‌های پیش روی صادرات نفت ایران و افزایش حجم صادرات نفت و میعانات گازی به حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز، ایران برخی از امتیازات فروش نفت به پالایشگاه‌های هندی در دوران تحریم را لغو کرده است.

یکی از شروط جدید فروش نفت خام ایران به هند، گنجاندن قراردادهای فوب، تأمین کشتی انتقال نفت بر عهده خریدار بوده و این درحالی است که طبق قراردادهای سی آی اف (CIF) که در دوران تحریم از سوی ایران پذیرفته شده بود، هزینه انتقال به عهده فروشنده یعنی ایران بوده است.

علاوه بر این، با توقف فروش نفت به صورت روپیه خواستار دریافت پول حاصل از صادرات نفت خام خود به پالایشگاه‌های هندی بر اساس ارز یورو شده است.

«دارمندرا پرادهان» وزیر نفت هند اخیرا در گفتگویی با رسانه‌های هندی با بیان اینکه ایران انتقال رایگان نفت به هند را متوقف کرده است، از پالایشگران هندی همچون شرکت «مانگلور و اسار» خواسته است که خودشان برای انتقال نفت ایران اقدام کنند.

این عضو کابینه دولت هند با تاکید بر اینکه از ماه آوریل سال ٢٠١٦ میلادی، شرکت ملی نفت ایران به شرکت‌های مانگلور و اسار اعلام کرد که محموله های آینده، بر مبنای قیمت فوب فروخته می‌شوند و انتقال آن به عهده خریدار خواهد بود، تصریح کرد: شرکت ملی نفت ایران اعلام کرده تا زمانی که هندی‌ها بتوانند کشتی نفتکش و بیمه مورد نیاز را تأمین کند، این شرکت به ارائه این خدمات ادامه خواهد داد.

پرادهان با بیان اینکه شرکت ملی نفت ایران سازکار پیشین پرداخت پول نفت را متوقف کرده است، اظهار داشت: ایران خواسته که از این پس، پول نفت فروخته شده را به یورو دریافت کند.

وزیر نفت و انرژی هند خطارشنان کرد: در بازارهای جهانی، قراردادهای عرضه نفت بر مبنای فوب یا سی آی اف مورد مذاکره قرار می گیرند؛ بنا بر این، هزینه واردات نفت از ایران در سال مالی ٢٠١٦-٢٠١٧، به شرایط مورد مذاکره میان شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای هندی بستگی خواهد داشت.
برچسب ها: نفت
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

توقیف اتوبوس حامل 11 هزار لیتر گازوئیل قاچاق در ریگان

قیمت طلا، سکه و ارز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳

مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت

اعمال قانون و اعزام به پارکینگ در انتظار خودروهای تک پلاک

سیل و طوفان بیش از هزار میلیارد به کشاورزی جنوب کرمان خسارت وارد کرد

پیش‌بینی هواشناسی از وضعیت هوای کرمان طی امروز

تشکیل کمیته امنیت روانی جهت برخورد با شایعه سازان و نشردهندگان اکاذیب در فضای مجازی

استاندار کرمان: بازگشت حقوق معادن به قانون نیاز دارد / بانک‌های خصوصی هیچ کمکی به استان نمی‌کنند

زلزله ۴.۷ ریشتری فاریاب کرمان را لرزاند

آبگیری بخشی از تالاب جازموریان در پی بارندگی‌های اخیر

پربازدید ها

استاندار کرمان: بازگشت حقوق معادن به قانون نیاز دارد / بانک‌های خصوصی هیچ کمکی به استان نمی‌کنند

قیمت طلا و سکه امروز ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳

قیمت طلا و سکه کاهشی شد

کارمندان دولت حق دریافت هدیه را ندارند

سیل و طوفان بیش از هزار میلیارد به کشاورزی جنوب کرمان خسارت وارد کرد

صعود قیمت خودروهای داخلی و خارجی در بازار

قیمت طلا، سکه و ارز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

بشنوید| نوحه خون گلوی حسین با صدای مداح کرمانی   (۱ نظر)