مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: تاکنون موردی از بیماری وبا در استان کرمان گزارش نشده است.
مهدی شفیعی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: وجود بیمار مشکوک به بیماری وبا تاکنون در استان کرمان نیز گزارش نشده است.
وی تصریح کرد: دانشگاه های علوم پزشکی رفسنجان، بم، جیرفت و حتی استان های همجوار کرمان نیز تاکنون وجود بیمار مشکوک به وبا را گزارش نکرده اند.
وی گفت: برنامه های زیادی در زمینه کنترل بیماری های منتقله از آب و غذا از جمله وبا با آغاز فصل گرما در دانشگاه علوم پزشکی کرمان اجرایی می شود.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان به اجرای بخشنامه ها و برگزاری نشست های تشدید نظام مراقبت بیماری وبا در این دانشگاه اشاره و اظهار کرد: کشف به موقع موارد اسهال در این نظام مراقبت بیش از همه چیز مد نظر قرار دارد.
وی افزود: آموزش های مختلف مقابله با بروز بیماری طبق روال هر ساله به مردم و پرسنل بیمارستان ها ارائه می شود.
شفیعی به وجود بسته دارویی برای مقابله با همه گیری وبا به شکل پیش بینی در همه شهرستان های استان کرمان اشاره کرد و افزود: مراکز درمانی از بیماران مبتلا به اسهال به شکل رندوم و موردی نمونه برداری می کنند.
وی تاکید کرد: تاکنون هیچ موردی از ابتلا به وبا به شکل بالینی و آزمایشگاهی در کرمان مشاهده نشده است.
وی با اشاره به اینکه موردی از وبا در سال گذشته نیز در استان کرمان گزارش نشد گفت: آخرین مورد بیمار مبتلا به وبا در استان کرمان مربوط به سال 90 است که در اتباع افغان و اردوگاه اتباع بیگانه شناسایی شد.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: در همان سال هم به دلیل مراقبت ها و تدابیر اندیشیده شده بیماری وبا در استان شیوع پیدا نکرد.
وی گفت: وبا، بیماری میکروبی است و عامل بیماری از طریق آب و مواد غذایی انتقال می یابد که به طور معمول در فصول گرم شیوع پیدا می کند.
شفیعی بر رعایت بهداشت فردی و غذایی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری وبا تاکید کرد و گفت: استفاده از آب سالم مانند آب لوله کشی و آب معدنی و استفاده نکردن از آب چشمه قنات و غیره مورد تاکید است.
وی تاکید کرد: مردم نباید مواد غذایی را از مکان های بدون مجوز بهداشتی تهیه کنند.
وی افزود: احتمال انتقال وبا از راه سبزی های گندزدایی نشده وجود دارد لذا مردم قبل از استفاده از سبزیجات آن را بشویند و گندزدایی کنند.
این مسئول در دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار کرد: قبل از این توصیه می شد برای شستن سبزی ها از چند قطره مایع ظرف شویی استفاده شود در حالی که اکنون مایع ظرف شویی حاوی مواد شیمایی قوی هستند و استفاده از آن توصیه نمی شود.
وی بر رعایت نظافت دست ها و شستن آنها با آب و صابون برای جلوگیری از انتقال بیماری وبا و سایر بیماری ها به افراد تاکید کرد و گفت: شستن دست ها قبل از صرف غذا لازم است.
وی افزود: استفاده از نوشیدنی های دست ساز و خرید از مغازه هایی که جواز کسب ندارند ممکن است موجب بروز بیماری در افراد مصرف کننده این مواد شود.
شفیعی بر استفاده نکردن از یخ های فله که توسط کارخانه های یخ سازی تولید می شود تاکید کرد و گفت: این یخ ها به دلیل بدون روکش بودن و حمل غیربهداشتی غیرقابل استفاده هستند.
وی تصریح کرد: بارها بر توزیع یخ با بسته بندی و وزن های مختلف در استان کرمان تاکید شده اما تاکنون این مهم به وقوع نپیوسته است.