مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان گفت: در حال حاضر خطر ابتلا به زئونوزها، نگرانی های زیادی را به وجود آورده است به طوریکه از بين 1709 عامل عفونی شناخته شده در انسان، تعداد 832 مورد یعنی حدود 49 درصد آنها زئونوزها بوده و از 156 عامل نوپدید 73 درصد مشترک بین انسان و دام بوده که از آن می توان به مرس، سارس و ... اشاره کرد.
به گزارش ایسنا، دکتر "جواد نگارستانی" به مناسبت 13 تیر ماه سالروز مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خطر گسترش بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان بیش از هر زمان دیگری جامعه بشری را تهدید میکند و می تواند خسارات جبران ناپذیری را بر جای گذارد .
وی بیان کرد: در حقيقت در شرایط حساس کنونی جهان به ویژه شرایط خاص منطقه که متاثر از جنگهای فرقه ای و تروریسم بين المللی، فقر، مهاجرت، سوء تغذیه و اختلالات روانی ناشی از آنها است و از سوی دیگر تغييرات بوم شناختی ناشی از خشکسالی و بروز دگرگونی های اقليمی و آب و هوایی جدی میباشد، خطر گسترش بيماریهای قابل انتقال بين انسان و حيوان که از آنها بعنوان زئونوزها نام می برند بيش از هر زمان دیگری جامعه بشری را تهدید میکند.
نگارستانی با اشاره به اهمیت این روز بيان کرد: در حال حاضر خطر ابتلا به زئونوزها، نگرانی های زیادی را به وجود آورده است به طوریکه از بين 1709 عامل عفونی شناخته شده در انسان، تعداد 832 مورد یعنی حدود 49 درصد آنها زئونوزها بوده و از 156 عامل نوپدید 73 درصد مشترک بین انسان و دام بوده که از آن می توان به مرس، سارس و ... اشاره نمود .
مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان از مهمترين بيماري هاي مشتركی که ميان انسان و حيوان وجود دارد به تب خونريزي دهنده كريمه كنگو، تب مالت، سالك، هاري، مشمشه ، سياه زخم( شاربن)، كيست هيداتيك، آنفولانزا و سل اشاره نمود و افزود : این بیماری ها از طرق مختلف می توانند به انسان منتقل شوند.
وی به اهمیت نقش دامپزشکان در کنترل بیماریهای مشترک بین انسان و دام پرداخت و تصریح کرد : از دامپزشکان بعنوان سربازان خط مقدم مبارزه با زئونوزها نام برده می شود و علاوه بر مخاطراتی که همواره سلامت این مجموعه زحمتکش را تهدید میکند، متاسفانه از محل اعتبارات نظام سلامت سهمی برای سازمان دامپزشکی بعنوان متولی اصلی مبارزه با بیماریهای دامی در نظر گرفته نشده است
مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان در پایان ضمن اشاره به چند نکته مهم که بایستی در زندگی روزمره به انان اهمیت داد گفت : گوشت دام تازه کشتار شده را باید به مدت 24 ساعت در دمای یخچال نگهداری وسپس مصرف شود . به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماری تب مالت از مصرف شیر و پنیر و سایر فراورده های لبنی غیر پاستوریزه جدا خوداری نموده و جهت پیشگیری از ابتلاء به بیماری مهلک هاری از نزدیک شدن به سگ و گربه های ولگرد و یا خانگی واکسینه نشده ممانعت نموده و دستان خود را بعد از تماس با پرنده و یا تمیز کردن قفس آن، به خصوص پیش از غذا خوردن با آب و صابون به خوبی بشویید .