کد خبر: ۱۶۴۳۵
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۸
ارسال به دوستان
ذخیره
برخی از انواع میوه‌ها و سبزیجات به دلیل داشتن رنگدانه‌های کاروتنوئیدی، خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدسرطانی قوی‌تری دارند و مصرف آنها می‌تواند باعث پیشگیری از سرطان و کمک به جلوگیری از پیشرفت آن شود.
به گزارش سایت سلامتی؛ شاید این روزها در بازار میوه و تره بار میوه های خوش آب و رنگی را که نظرها را به خود جلب می کند دیده باشید. شبرنگ، شلیل، انگور قرمز، هلوی زعفرانی، انبه، توت فرنگی، انار، طالبی، هندوانه، فلفل دلمه ای های سبز و زرد و قرمز، کلم بروکلی، کلم قرمز، هویج، گوجه فرنگی، کدو تنبل، اسفناج، ذرت و نخودفرنگی از جمله میوه و سبزیجاتی هستند که به دلیل غلظت بیشتر کاروتنوئیدهایشان در گروه محصولات با خاصیت ضدسرطانی قوی قرار گرفته اند.  
  
کاروتنوئیدها، همان پیگمان ها یا رنگدانه های شفا بخشی هستند که رنگ های متنوع را در انواع میوه و سبزی ایجاد می کنند و هر چه غلظت رنگ آن ها بیشتر باشد خاصیت ضدسرطانی قوی تری دارند. کاروتنوئیدها عمدتا به رنگ زرد، نارنجی و قرمز بوده و سبزیجات به رنگ سبز تیره هم حاوی مقادیر زیادی از این رنگدانه ها هستند.  
  
کمبود کاروتنوئیدها چه علایمی را در بدن ایجاد می کند؟  
  
عدم استفاده روزانه از میوه و سبزی های حاوی کاروتنوئید، حداقل در مدت زمان کوتاه، تاثیر سوئی بر روی بدن نمی گذارد، اما در درازمدت می تواند سبب تسریع بروز برخی از بیماری ها همچون نارسایی قلبی- عروقی و برخی سرطان ها شود. در نتیجه بهتر است با مصرف مستمر میوه و سبزی های رنگی از دریافت کافی کاروتنوئیدها مطمئن شوید.  
  
کاروتنوئیدها چگونه با سرطان می جنگند؟  
  
کاروتنوئیدها با فعالیت آنتی اکسیدانی خود از سلول های بدن در برابر تخریب ناشی از ترکیبات مضری که در بدن ایجاد یا وارد بدن می شوند حفاظت کرده و از تکثیر سلول های سرطانی جلوگیری می کنند. ضمن اینکه کاروتنوئیدها در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش موثر داشته و مقاومت بدن را در برابر انواع بیماری های سخت افزایش می دهند.  
  
ارتباط روش پخت و پز و نگهداری میوه و سبزی با اثرات ضدسرطانی آنها  
  
پخت ملایم و کوتاه مدت می تواند بر میزان جذب کاروتنوئیدها توسط بدن، بیفزاید. پخت گوجه فرنگی، هویج، اسفناج، کلم بروکلی، نخودفرنگی و ذرت در مقدار کمی روغن می تواند به آزاد شدن بیشتر ترکیبات آنتی اکسیدانی این محصولات کمک کند، اما پخت و سرخ کردن در حرارت های بالا و طولانی مدت از خاصیت کاروتنوئیدها می کاهد و نگهداری سبزیجات به مدت 3 تا 5 روز در یخچال تاثیر سوئی بر ترکیبات مفید آن ندارد.  
  
آیا مصرف زیاد محصولات حاوی کاروتنوئیدها موجب بیماری یا عارضه ای خاص می شود؟  
  
خیر. دریافت زیاد این ترکیبات مفید از طریق مواد غذایی طبیعی، بیماری خاصی در بدن ایجاد نمی کند، منتها اگر میزان مصرف محصولاتی که حاوی رنگدانه های زرد و نارنجی هستند در یک برهه زمانی، بیش از حد شود، این رنگدانه ها، زیر پوست تجمع یافته و سبب تغییر رنگ پوست می شوند. با مصرف کمتر یا قطع موقتی مصرف این محصولات پوست مجددا به رنگ اولیه و اصلی خود باز می‌گردد. 
برچسب ها: میوه ، سرطان ، سبزیجات
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

انهدام باند سازمان يافته قاچاق سوخت در کرمان

جدیدترین قیمت خودرو در بازار امروز 9 اردیبهشت 1403

ارسال بیش از 2 هزار اثر به جشنواره بین‌المللی شعر رضوی

پیش‌بینی هواشناسی از وضعیت هوای کرمان طی سه روز آینده

بازدید از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان رایگان شد

رشد ۳ برابری مسمومیت با قارچ‌های وحشی/هشدار به طبیعت‌گردها

بارندگی‌ها 1700 میلیارد تومان به زیرساخت‌ها و بخش کشاورزی راور خسارت وارد کرد

ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود

استاندار کرمان: واگذاری معادن به واحدهای تولیدی در سایر استان‌ها پذیرفته نیست

رئیس پلیس‌راه استان کرمان: هزار و 66 نفر در تصادفات سال گذشته جان خود را از دست دادند

پربازدید ها

پیش‌بینی هواشناسی از وضعیت هوای کرمان طی سه روز آینده

سامانه بارشی جدید آخر هفته وارد کرمان می شود / پیش بینی رگبار پراکنده باران طی امروز و فردا

تیراندازی مرگبار؛ رسم غلط تیراندازی در مراسم عروسی در عنبرآباد دو کشته بر جای گذاشت

کارگاه تولید مواد مخدر صنعتی در ماهان متلاشی شد

نقدی به سخنان رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره خرابی دستگاه ام.آر.ای کلینیک بعثت و مجوز انرژی اتمی

کبد جوان 22 ساله کرمانی، به یک بیمار زندگی دوباره بخشید

رئیس پلیس‌راه استان کرمان: هزار و 66 نفر در تصادفات سال گذشته جان خود را از دست دادند

رئیس مرکز کنترل دخانیات دانشگاه شهید بهشتی: مصرف قلیان در جمعیت نوجوان در حال افزایش است

انهدام باند سازمان يافته قاچاق سوخت در کرمان

رئیس کل دادگستری استان کرمان تاکید کرد: تعیین تکلیف کارگاه‌های ضایعاتی برای مقابله با سرقت

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)