گفتارنو/ محبوبه فیروزآبادی:
رییس همایش درآیین اغاز به کار این همایش با بیان این که امیدواریم به سمت جامعه ای با وجدان زیست محیطی برویم، اظهار داشت:معضلات زیست محیطی ما در خاک کم نیست و ما مجاز نیستیم برای توسعه، سرمایه گذاری هنگفت و افسارگسیخته کنیم.
دکتر مهدی سرچشمه پور افزود: هدف اصلی ما افزایش شناخت از خاک و محیط زیست و برجسته کردن اهمیت انها در زندگی روزمره و تامین آینده پایدار برای نسل آینده است.
سرچشمه پور با بیان این که ما به دنبال افزایش توجه به خاک، به مدیریت پایدار، به زندگی امن و سالم و ... هستیم، افزود: خاک از نظر ما موجودی زنده و بخش لاینفک محیط زیست است که حیات همه ی ما موجودات زنده به آن بسته است.
سرچشمه پور با بیان این که جمعیت انسانی رو به افزایش است گفت: زندگی شهرنشینی مورد افتخار ما در دهه های گذشته بوده اگر چه ما دستاوردهای تکنولوژیک داشته ایم اما پیامدهای زیانباری را شروع کرده ایم و برای آیندگان به ارث می گذاریم.
او با بیان این که امیدواریم به سمت جامعه ای با وجدان زیست محیطی برویم، اظهار داشت: امروز توجه جهانی به توسعه پایدار در دستور کار همه دولت ها قرار گرفته است و فعالان زیست محیطی دنبال پایداری در توسعه هستند و این در دستور کار اکثر مجامع زیست محیطی قرار گرفته است.
سرچشمه پوربا بیان اینکه ما مجاز نیستیم برای توسعه سرمایه گذاری هنگفت و افسارگسیخته کنیم، تاکید کرد: معضلات زیست محیطی ما در خاک کم نیست.
او با بیان این که حدود دو سوم گستره ایران در گستره خشک و نیمه خشک قرار گرفته و ایران موثر در پدیده فرسایش قرار گرفته است، هشدار داد: حدود 44 میلیون هکتار از اراضی ایران دچار شوری شده اند.
او با اشاره به افزایش مصرف انواع کودهای شیمیایی و سموم ، افزایش تولید پسماندهای بیمارستانی و انواع الاینده ها و دفن انها در خاک گفت: وضعیت خاک ما در واقع مصداق مثل «هر چه بگندد نکمش می زنند وای به روزی که بگندد نمک» است.
سرچشمه پور ادامه داد: بخشی از اراضی درجه یک ما به مناطق مسکونی تبدیل شده است و اکنون به اراضی شیب دار رو آوردیم و این فرسایش امروز به وجود آمده است.
رییس همایش با بیان این که ما در استان کرمان بیش ترین سطح زیر کشت و بیش ترین و متنوع ترین محصولات را داریم، به محدودیت منابع آب اشاره کرد و گفت: بیش ترین سابقه بهره وردی در معادن را داریم اما برنامه مدونی برای آینده نداریم.
او در پایان خطاب به مقامات اجرایی استان که در همایش حضور داشتند با تاکید بر لزوم حفاظف از خاک، گفت: ما هنوز شروع نکردیم اما باید از یک جا شروع کنیم.
شایان ذکر است دومین همایش ملی مدیریت پایدار منابع خاک و محیط زیست با شعار " کیفیت سلامت امنیت خاک " صبح امروز در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان با حضور شخصیت های علمی و پژوهشی و مقامات اجرایی استان آغاز به کار کرد.