کد خبر: ۱۶۷۲۷
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۳
ارسال به دوستان
ذخیره
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در این خصوص می گوید: ماهیت آنفلوآنزا به گونه ای است که اپیدمی آنفلوآنزا هر چند سال یکبار شدت می یابد و اینگونه نیست که شدت این بیماری مانند سال گذشته باشد.
هر سال با شروع فصل سرما، ویروس آنفلوآنزا در بین مردم همه گیر می گردد و این مشکل مربوط به یک کشور یا منطقه خاصی نیست. 

به گزارش گفتارنو به نقل از ایسنا،، ویروس آنفلوآنزا در فصل سرما تا 8 ساعت می تواند روی سطوح مختلف زنده بماند و 3 نوع ویروس آنفلونزای A، B و C را به صورت اپیدمی رخ دهد، در این بین برخی افراد بصورت خفیف به بیماری آنفلوآنزا مبتلا می گردند که حتی خود فرد متوجه بیماری نمی گردد، و همین امر سبب می گردد که ویروس آنفلونزا به سرعت در جامعه پخش گردد و نتوان جلوی گسترش آن را گرفت. 

ویروس آنفلوآنزا فصلی هر ساله بین 5 تا 10 درصد جامعه ایرانی را درگیر خود می کند. در فاصله زمانی 10 تا 40 سال یک نوع ویروس جدید آنفلوآنزا بروز می کند و هر بار حدود 30 درصد جامعه را با خود درگیر می کند، بطوریکه در سال 2009 که وسعت همه گیری آن زیاد اما شدت آن کم بود، بنابراین به راحتی کنترل گردید، اما این اپیدمی حدود 300 هزار نفر تلفات جانی در دنیا و 142 مرگ در ایران را در پی داشته به طوری که در سال گذشته ویروس N1H1 در ایران جان 42 نفر را طبق آمار اعلام شده تا 19 آذرماه سال گذشته گرفت.

در گذشته به دلیل عدم وجود آنتی بیوتیک‌ها، 70 تا 80 درصد تلفات جانی مربوط به آنفلوآنزا بود، اما در حال حاضر با استفاده از آنتی بیوتیک تلفات به 7 درصد رسیده است که جوانان 3 درصد و افراد مسن 15 درصد از این تعداد تلفات را شامل می شوند، بنابراین خواه نا خواه آنفلوآنزا هر سال تلفاتی را برای ما به همراه خواهد داشت.

در سال گذشته شیوع آنفلوآنزای نوع N1H1 در برخی از نقاط کشور بخصوص کرمان، منجر به تلفات انسانی شد به گونه ای که در استان کرمان33 نفر متاسفانه فوت کردند، که این امر باعث نگرانی و هراس مردم شد و همچنین چند روز تعطیلی مراکز آموزشی را در بر داشت.

در این میان نیز مسئولین استان مخصوصا استانداری و علوم پزشکی با تلاش های شبانه روزی خود و تمهیداتی به موقعی که اتخاذ کردند، توانستند وضعیت کرمان را به حالت سفید برگرداند.

با توجه به نزدیکی شروع سرما ایسنا در خصوص آمادگی استان در سال جاری برای جلوگیری از شیوع این بیماری و اینکه آیا این اپیدمی مانند سال قبل در استان ظهور پیدا می کند؟ یا خیر؟ رفته است.

دکتر "علی اکبر حق دوست" رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در این خصوص می گوید: ماهیت آنفلوآنزا به گونه ای است که اپیدمی آنفلوآنزا هر چند سال یکبار شدت می یابد و اینگونه نیست که شدت این بیماری مانند سال گذشته باشد.

وی اظهار کرد: معمولا پیش آگهی نامطلوب در مورد زمستان را می توان از طریق اتفاقاتی که در نیمکره جنوبی زمین رخ داده است(اکنون نیمکره جنوبی زمستان می باشد) تشخیص داد، بطوریکه اگر آنها دچار اپیدمی هایی شده باشند، احتمال اینکه اپیدمی در نیمکره شمالی تشدید شود، زیاد خواهد بود.

حق‌دوست با تاکید بر اینکه بر اساس این دو عامل پیش بینی اپیدمی سختی برای آنفلوآنزای امسال مانند سال گذشته نداریم، تصریح کرد: اما در عین حال در سطح کشور و استان تدابیر لازم اندیشیده شده است و واکسن های آنفلوآنزا به اندازه کافی وارد کشور شده است. 

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه به افرادی که دچار ضعف ایمنی هستند توصیه می کنیم در اوایل فصل سرما تقریبا مهرماه، واکسن آنفلوآنزا بزنند، اظهار کرد: به افرادی که برونشیت یا آسم مزمن دارند و تحت شیمی درمانی و رادیوتراپی هستند، افرادی که سکته قلبی داشته اند، بیماران قلبی عروقی و افرادی که سکته مغزی و صرع دارند، توصیه می شود که واکسن آنفلوآنزا را در اوایل مهرماه تزریق کنند.

وی در ادامه با اشاره به سایر کسانیکه باید واکسن آنفلونزا تزریق نمایند، افزود: افرادی که داروهایی با کورتن بالا استفاده می کنند و یا افراد دیابتی که انسولین می زنند و همچنین مادران بارداری که جزء افرادی دارای ضعف ایمنی هستند، همچنین افراد کهنسال و کسانیکه سابقه آنفلوآنزا سخت دارند، توصیه می شود واکسن آنفلوآنزا تزریق نمایند، ضمن آنکه افرادی که ضعف ایمنی ندارند با رعایت بهداشت فردی و بدون واکسن هم می تواند از ابتلا جلوگیری کنند.

حق دوست اعلام کرد: خوشبختانه قیمت واکسن آنفلوآنزا مقداری افت پیدا کرده است و نسبت به سال گذشته افزایش قیمتی؛ حداقل نداشته ایم و این واکسن نیز به اندازه کافی در استان وجود دارد و با هیچگونه کمبودی روبرو نمی باشیم، بطوریکه در داروخانه ها و همچنین برخی از پزشکان در مطب شخصی خود ممکن است این واکسن را داشته و تزریق می کنند.

وی در خصوص اقدامات صورت گرفته برای جلوگیری از شیوع آنفلوآنزا در استان کرمان اذعان کرد: در سطح دنیا کار عجیبی برای جلوگیری از شیوع بیماری آنفلوآنزا صورت نمی گیرد، اپیدمی آنفلوآنزا حتی در کشورهای پیشرفته قربانیان بیشتری نسبت به کشورهای مثل ایران به دلایل مختلف دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان این مطلب که تصور اینکه راه معجزه آسایی برای کنترل این اپیدمی وجود دارد، نیست، ابراز کرد: اما در عین حال تزریق واکسن، تمهیداتی برای آماده بودن بخش های مراقبت های ویژه و اختصاصی، آموزش های لازم به پرسنل، آماده بودن برای اینکه در شرایط خاص تمهیدات لازم آیین نامه ها و مقررات، ضوابط، داروها و ...  در راستای بروز احتمالی آنفلوآنزا انجام شده است و انشاالله امسال مشکل خاصی در این خصوص نخواهیم داشت. 

وی در پایان خاطر نشان کرد: رعایت اصول بهداشتی فردی بهترین راه پیشگیری از آنفلوآنزا می باشد، ضمن آنکه اگر کسی احساس بیماری می کند، سعی بر این داشته باشد که در منزل خود استراحت و کمتر در اماکن عمومی حضوریابد.

همچنین بیش از این، رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: واکسن آنفولانزا تهیه شده و در اختیار وزارت بهداشت قرار دارد در حال حاضر مراحل نهایی بررسی ها را طی می کند و بزودی در اختیار دانشگاه ها قرار می گیرد تا استفاده کنند.

دکتر"محمد مهدی گویا" در حاشیه سفر به کرمان و با بیان اینکه واکسن های رایگان توسط وزارت بهداشت برای گروه های هدف از دو هفته آینده توزیع می شود، اضافه کرد: گروه های هدف شامل کادر بهداشتی درمانی و گروه های پرخطری که در لیست قرار دارند می شود.

به گفته وی واکسن رایگان آنفولانزا برای مادران باردار فقط به مادرانی که بارداری پرخطری دارند داده می شود، و عنوان کرد: بقیه افراد جامعه می توانند برای دریافت این واکسن با تجویز پزشک به داروخانه ها مراجعه کنند ضمن آنکه توصیه می شود افرادی که شامل گروه های پرخطر و گروه های هدف بویژه مادران باردار می شوند واکسن را خودسرانه و بدون تجویز پزشک استفاده نکنند.

برچسب ها: آنفلوآنزا
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

عامل شرارت و تيراندازي در عنبرآباد زمين گير شد

عوارض تزریق نوروبیون چیست؟

نوسان شدید قیمتی در بازار خودرو امروز 20 اردیبهشت1403

اجلاس پیرغلامان فرصتی برای تکریم جایگاه ذاکران امام حسین

وزش باد و گرد و خاک مهمترین پدیده جوی در کرمان

هیچ مبلغ غیرمجازی هنگام ثبت نام نباید از اولیاء دریافت شود؛ دریافت پول صرفا برای کتاب، بیمه و فرم مدرسه

انبار کارخانه خودروسازی بم در آتش سوخت

سن دریافت گواهینامه موتورسیکلت تغییر کرد

ارائه خدمات شرکت آب منطقه‌ای به کشاورزان، صرفا با سند مالکیت تک‌برگ

توضیح شهرداری کرمان در خصوص انسداد یک هفته‌ای تقاطع غیرهمسطح شهید بادپا

پربازدید ها

پیش‌بینی هواشناسی از وضعیت آب و هوای کرمان

زنگ خطر بروز کبد چرب در جامعه؛ داروی فیبرینوژن بیماران پیوند کبد موجود نیست

رهایی جوان کهنوجی از چنگال آدم ربایان

تشکیل کمیته جلوگیری از طغیان سرخک در رفسنجان با مشاهده سومین مبتلا به این بیماری

توقیف73 خودروی شوتی حامل سوخت قاچاق در کرمان

آغاز ثبت‌نام الکترونیکیِ کلاس‌اولی‌ها از امروز / ثبت‌نام هفتم و دهمی‌ها بعد از اعلام نتایج امتحانی انجام می‌شود

توضیح شهرداری کرمان در خصوص انسداد یک هفته‌ای تقاطع غیرهمسطح شهید بادپا

عوارض تزریق نوروبیون چیست؟

هیچ مبلغ غیرمجازی هنگام ثبت نام نباید از اولیاء دریافت شود؛ دریافت پول صرفا برای کتاب، بیمه و فرم مدرسه

انبار کارخانه خودروسازی بم در آتش سوخت

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

بشنوید| نوحه خون گلوی حسین با صدای مداح کرمانی   (۱ نظر)