کد خبر: ۱۷۶۴۴
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۳
ارسال به دوستان
ذخیره
مراسم تکریم و معارفه وزرای سابق و جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی؛
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه از ابتدای قبول مسئولیت، تلاشم اجرای سیاست های دولت و حفظ کرامت و منزلت اهالی فرهنگ و هنر بود، گفت: متاسفانه از همان ابتدای فعالیت دولت یازدهم، اتاق های فکر برای تخریب دولت و بویژه فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز به کار کردند.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه از ابتدای قبول مسئولیت، تلاشم اجرای سیاست های دولت و حفظ کرامت و منزلت اهالی فرهنگ و هنر بود، گفت: متاسفانه از همان ابتدای فعالیت دولت یازدهم، اتاق های فکر برای تخریب دولت و بویژه فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز به کار کردند.
به گزارش جماران، علی جنتی با بیان این مطلب بعد از ظهر دوشنبه در آیین تکریم خود و معارفه سید رضا صالحی امیری با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری در تالار وحدت عنوان کرد.
وی همچنین با تشکر از اهالی فرهنگ و هنر و معان اول رییس جمهوری، ابراز امیدواری کرد، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به سوابق فرهنگی بتواند این وزارتخانه را یک گام به جلوتر ببرد.
جنتی وی با اشاره به روند شروع به کار خود در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: همواره تلاش کردم از نیروهای توانمند، متخصص، کارآمد و معتقد به نظام در این وزارتخانه استفاده کنم.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به شعارهای انتخاباتی رییس جمهوری در حوزه فرهنگی و هنری افزود: همواره تلاشم این بود که حمایت از آزادی اندیشه، آزادی بیان، قانون گرایی، توجه و اهتمام به اهالی فرهنگ، هنر و رسانه را سرلوحه امور قرار دهم.


** با کارشکنی های زیادی در زمینه موسیقی و هنرهای نمایشی روبرو بودیم
جنتی به تشکیل اتاق فکر مقابله با موسیقی در خارج از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و گفت: این اتاق فکرها با کمک سایت ها و رسانه های خود مساله تک خوانی خانم ها را طرح کردند، در حالیکه فقط سه خانم طی سه سال گذشته مجوز تک خوانی، آن هم با شرایط خاص را یافتند.
وی به طرح سووال در مورد تک خوانی خانم ها در مجلس اشاره کرد و یادآور شد: در کمال بی تقوایی عکس خانمی را منتشر کرده و آن را روی میز نمایندگان گذاشتند و به همین بهانه کارت زرد دادند در حالیکه این‌ خانم‌ اصلا بعد از انقلاب در ایران هرگز خوانندگی نکرده و خیلی از مراجع محترم تقلید نیز به همین دلیل به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعتراض کردند‌.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این همه در حالی بود که بر اساس فتوای مقام معظم رهبری، تکخوانی یا جمع خوانی اصلا مطرح نیست و فقط نباید مفسده انگیز باشد.
وی همچنین به موضوع برگزاری کنسرت ها اشاره کرد و افزود: همین اتاق های فکر ایرادهای زیادی به برگزارکنندگان و موسیقیدانان گرفتند و حتی به پوشش آنان اعتراض کردند تا ما برای همه آنان شیوه نامه نوشتیم و رعایت شد اما باز هم به حجاب کسانی که به کنسرت‌ می رفتند ایراد گرفتند و بعضی شهرها دیگر کنسرت برگزار نکردند، اول مشهد، قم، شیراز و دستگاه قضایی، ائمه جمعه و نیروی انتظامی و نیروهای خودسر همه در برابر کنسرت ها صف آرایی کردند.
جنتی در عین حال گفت: البته کار زیادی در قبال اهالی فرهنگ و هنر نشد اما سعی و تلاشم این بود که کرامت و منزلت این اهالی حفظ شده و این قشر همگام با تحولات جهانی حرکت کرده و در ایستایی نمانند.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی، صیانت از فرهنگ، تقویت فرهنگی و کمک به ارتقای سطح فرهنگ عمومی، کمک به تشکل های فرهنگی، تفویض آزادی های قانونی، رونق اقتصاد فرهنگ و خلاق، گسترش ارتباطات و تعاملات بین المللی را از جمله سرفصل های اولویتی این وزارتخانه عنوان کرد که با جدیت دنبال شده است.
جنتی درمورد اتاق های فکر مقابله با هنرهای نمایشی نیز خاطرنشان کرد: در همین تهران هر شب ۱۰۰ اجرا روی صحنه می رود و امکان نظارت بر همه این اجراها نیست اما این‌ اتاق های فکر ناظرانی در همه این ‌نمایش ها دارند و به محض اینکه یک‌ دیالوگی خلاف سلیقه آنها در نمایشی گفته می شود یا حجاب بازیگری کمی رعایت نمی شود آن را در جامعه با قدرت طرح و نشر می کنند.
وی ادامه داد: در حوزه کتاب مدت ها می گفتند این دولت به ممیزی کتاب اعتقادی ندارد در حالیکه تنها بر اساس وعده های انتخاباتی ریاست جمهوری می خواستیم ممیزی پیش از نشر را به ناشران بسپاریم که آن هم ناشران قبول نکردند و روند گذشته را طی کردیم اما اینطور تبلیغ می کردند که نظارتی روی چاپ کتاب ها نیست.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: نگاه ما در حوزه فرهنگ حمایت از همه نیروهای فرهنگی و هنری کشور در حوزه های مختلف بویژه از پیشکسوتان بود تا زاویه اصحاب فرهنگ و هنر را با نظام کاهش داده و هنر آنها را در خدمت نظام قرار دهیم.
وی اظهار کرد: در حوزه فضای مجازی و شبکه های مجازی معتقد‌ بودیم که امکان جلوگیری از انتشار اطلاعات وجود ندارد بلکه باید با تولید بیشتر محتوا، فضای مجازی را از محتوای مدنطر خود پر کنیم.
جنتی، استفاده از ظرفیت های فناوری اطلاعات، گفتمان سازی برای اقتصاد مقاومتی و حمایت همه جانبه از اهالی فرهنگ و هنر و رسانه را نیز از دیگر سرفصل ها و سیاست های دنبال شده طی سه سال گذشته در دولت یازدهم برشمرد.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین صیانت از فرهنگ، تقویت فرهنگی و کمک به ارتقای سطح فرهنگ عمومی، کمک به تشکل های فرهنگی، تفویض آزادی های قانونی، رونق اقتصاد فرهنگ و خلاق، گسترش ارتباطات و تعاملات بین المللی را از جمله سرفصل های اولویتی این وزارتخانه عنوان کرد که با جدیت دنبال شده است.
جنتی به چالش های موجود درگیر با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالهای گذشته نیز اشاره کرد و گفت: متاسفانه هر روز برای ما یک چالش و سوژه و حاشیه درست می کردند، از این رو مجبور بودم مدت زمان زیادی از وقت کاری را صرف پاسخگویی کنیم و این باعث می شد که از کارها باز بمانیم.

** کشور را نمی توان با فکر و سلیقه اداره کرد 
جنتی همچنین جمع اندیشه های متعارض را دشوار دانست و یادآور شد: معتقدیم کشور 80 میلیونی را با پیشینه تمدنی و فرهنگی دیرینه نمی توان با یک فکر و‌ سلیقه اداره کرد و باید همه سلیقه ها را در نظر گرفت.
وی گفت: کشور به نشاط و امیدبخشی به اصحاب فرهنگ و هنر نیاز دارد تا آنها به جامعه امید بدهند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار حفظ سرمایه های اجتماعی کشور شد و افزود: باید سرمایه های اجتماعی و فرهنگی خود را حفظ کنیم.
جنتی در پایان از صالحی امیری برای پذیرش این مسئولیت، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری برای حمایت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری برای پشتیبانی های فرهنگی همچنین معاونان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قدردانی کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سیاست های دولت یازدهم در عرصه فرهنگی گفت: دولت، دستگاه فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همه کارکنان، هیچ شان و منزلتی جز خدمت به اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه قائل نیستند.
هیچ شان و منزلتی جز خدمت به اصحاب فرهنگ و هنر قائل نیستم
به گزارش جماران، این مطلب را سید رضا صالحی امیری بعد از ظهر دوشنبه در آیین تکریم علی جنتی و معارفه خود با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری در تالار وحدت عنوان کرد.
وی با تشکر و قدردانی از همگان افزود: فرهنگ روح تعالی، فضیلت، کرامت و اخلاق است.
صالحی امیری جامعه بی فرهنگ را بدون روح و احساس توصیف کرد و گفت: در کنار امرار و معاش، نیاز به فرهنگ داریم تا بتوانیم حیات معنوی داشته باشیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین انسانهای بی فرهنگ را به انسانهای بی تحرک و مرده تشبیه کرد و افزود: دولت یازدهم شعار عقلانیت و دیانت و فرهنگ را مطرح و دنبال کرد.
صالحی امیری با مخاطب قراردادن حاضران در مراسم گفت: حضور شما در اینجا و کنار معاون اول رییس جمهوری دو پیام دارد، اول اینکه، دولت را در حرکت مسیر فرهنگی کمک می کنیم و دیگر اینکه قطار فرهنگی را در مسیر توسعه نشاط و پیشرفت به سرعت به حرکت در خواهیم آورد.
وی با اشاره به تلاش های علی جنتی گفت: ما و نیز هزاران کسی که در حوزه فرهنگ تلاش می کنند خادمان اهالی فرهنگ و هنر هستند.
عضو کابینه دولت یازدهم افزود: قطار و کشتی در حال حرکت، نیاز به آرامش و ثبات دارد که در این میان دست نیاز را بسوی اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه دراز می می کنیم. 
صالحی امیری گفت: همچنین دست نیاز را برای همکاری و تعامل بسوی تمامی دستگاه ها و نهادهای فرهنگی دراز می کنیم.
وی تاکید کرد: هم قسم شویم این کشتی پرتلاطم را به مقصد و مقصود نهایی برسانیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: آمده ایم تا به شما اصحاب فرهنگ خدمت کنیم و هیچ شان و منزلتی جز خدمت به اهالی فرهنگ، هنر و رسانه قائل نیستیم.
وی افزود: همه انسان ها به امنیت فکر، امنیت قلم و بیان و فرهنگیان بیش از بقیه نیاز دارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: همه اینها برای رسیدن به امنیت اخلاق لازم است و اخلاق اکسیر نجات بخش انسان هاست.
صالحی امیری همچنین به نیاز به گفت و و اشاره کرد و افزود: طی سه سال گذشته ۵۵۱ گفت وگوی فرهنگی را در کتابخانه ملی برگزار کردیم‌ زیرا معتقدیم گفت وگو قلب ها را به هم نزدیک و چالش ها را کم می‌کند.
وی با یادآوری تنوع و تکثر در جامعه ایرانی تصریح کرد: مقصد و مقصود همه ما واحد اما رویکردها متفاوت است. باید همه اصحاب فرهنگ و هنر بویژه هنر بومی را به رسمیت بشناسیم زیرا عرصه فرهنگ عرصه باورهاست و نه‌ بایدها.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: همه باید تلاش کنیم باورها در جوان ها و جامعه تقویت شود و از رویکردهای اجباری بپرهیزیم.
وی با تاکید بر اینکه گفتمان غالب بر نظام، گفتمان مقام معظم رهبری است، افزود: سیاست های وزارت فرهنگ ‌و ارشاد اسلامی باید بر اساس همین گفتمان باشد. روح حاکم بر جامعه باید روح دینی باشد و باید دغدغه های مراجع و مردم را درک و رفع کنیم.

معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به اینکه قدرت فرهنگ از قدرت سیاست و اقتصاد قوی تر است گفت: به همین دلیل انتظاراتی که از بخش فرهنگ به وجود می آید بالاست.
جهانگیری: قدرت فرهنگ از قدرت سیاست و اقتصاد قوی تر است
به گزارش جماران، «اسحاق جهانگیری» عصر امروز -دوشنبه- در آیین تودیع و معارفه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: حوزه فعالیت فرهنگ و ارشاد اسلامی متنوع و گسترده است و کابران آن عموم شهروندان هستند.
وی ادامه داد: هرجا با مشکلی رو به رو می شویم گفته می شود از اهل فرهنگ کمک بگیریم و در بحث آسیب های اجتماعی نیز وقتی به طور جدی بررسی می شود آنچه می تواند به صورت ریشه ای به این موضوع کمک کند بخش فرهنگ است.
معاون اول رئیس جمهوری اظهار داشت: وقتی دغدغه گسترش مفاسد اقتصادی پیدا می شود بخش فرهنگ و آزاد بودن رسانه است که می تواند از آن جلوگیری کند.
جهانگیری توسعه فرهنگی را پیش نیاز توسعه اقتصادی دانست و گفت: به همین دلیل حساسیت همه گروه ها و بخش ها در حوزه فرهنگ بالاست و دوستانی که در آن فعالیت می کنند باید خود را آماده کنند.
وی با طرح این سوال که آیا «چنین وزارتخانه ای با حجم بالای مطالبات و با گستردگی و تنوع امکانات قادر به پاسخگویی خواهد بود» گفت: قاعدتا پاسخ منفی است؛ یعنی مطالبات و انتظارات با ابزارها و امکانات سازگار نیست.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: هر چه پیش رفتیم از نظر قانونی و حقوقی دیدیم امکانات این وزارتخانه کاهش یافته است و امکانات مادی نیز به دلیل سازمان های دیگر کم شده است، چرا که دستگاه هایی در عین حال که بخشی از امور فرهنگی به دوش آنها است، نه پاسخگو هستند و نه مورد سوال قرار می گیرند.
جهانگیری افزود: فکر می کنم مهمترین مسئولیت مورد توجه فرهنگ و ارشاد در دولت این است که باید بخش فرهنگی را قدرتمند کنیم، چرا که با فرهنگ ضعیف علاوه بر اینکه جامعه ضعیف می شود، اقتصاد، سیاست و دیپلماسی کشور نیز ضعیف می شود.
وی تصریح کرد: اگر به ایران قدرتمند فکر می کنیم باید به بخش فرهنگ اهمیت دهیم و کاری کنیم که فرهنگ قدرتمندانه کار خود را پیش ببرد.
معاون اول رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: آقای جنتی به رغم محدودیت ها گام های موثری در زمینه فرهنگی برداشتند و آقای صالحی امیری باید این راه را ادامه دهند. 
جهانگیری گفت: یکی از اولویت های دولت یازدهم بازگشت به قانون، مبارزه با فساد و قانون گریزی، ارتقاء بخش فرهنگی کشور و جلب اعتماد عمومی از دست رفته بوده است؛ اگر این اعتماد افزایش یابد همه موانع را یکی پس از دیگری پشت سر خواهیم گذاشت.
** باید روح امید و نشاط را در جامعه افزایش دهیم
جهانگیری تصریح کرد: لازم است در بخش فرهنگ به جای رویکرد سیاسی-امنیتی به رویکرد علمی و فرهنگی بیشتر توجه کنیم و روح امید و نشاط را در جامعه افزایش دهیم.
جهانگیری با اشاره به اینکه دیدگاه رهبر معظم انقلاب در بخش فرهنگی مشخص است گفت: برخورد مدیران فرهنگی در مواجهه با مسائل باید حکیمانه و به دور از افراط و تفریط باشد. 
وی افزود: در بخش اقتصاد مقاومتی هم اصلی ترین رویکرد نظام این است که با تکیه بر ظرفیت داخلی، کشور را پیش ببریم که در این بخش نیز مقوله فرهنگی جوابگو است.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه « ظرفیت های درونی ایران از سایر بخش ها بیشتر است» گفت: زمانی که در کشورهای حاشیه خلیج فارس بخشی از آثار ایرانی عرضه می شود با استقبال بی نظیری مواجه می شویم و اگر عده ای نگذارند از این ظرفیت استفاده شود ظلم کرده اند.
جهانگیری با بیان اینکه «به رغم همه نامهربانی ها و فشارها با تکیه بر قانون باید مسیر را ادامه داد» افزود: برخی افراد که فکر می کنند فراتر از قانون اقداماتی انجام می دهند روزی از این اقدام خود ضرر خواهند کرد.
وی اضافه کرد: بی قانونی به نفع هیچ کس نیست و امضاء وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید برای همه، قوه قضائیه، ائمه جمعه و نیروهای انقلابی محترم شمرده شود واگر به قانون احترام بگذاریم به ما احترام خواهند گذاشت.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه آقای جنتی، مدیری همه جانبه نگر، معتدل، منصف ، توانا و انقلابی است که عمر خود را در راه پیشرفت کشور و انقلاب و نظام صرف کرد، گفت: متاسف هستیم که از ادامه خدمت ایشان در وزارتخانه محروم شدیم و در مسئولیت های دیگر برایشان آرزوی توفیق داریم. 
وی گفت: جنتی در زمان شروع فعالیت با سختی ها و ناهمواری های زیادی در بخش فرهنگ و هنر کشور روبه رو بود و تلاش کرد در این مدت اطمینان و آرامش و امید را به بخش فرهنگ بازگرداند.
جهانگیری افزود: آقای صالحی امیری نیز از مدیران شناخته شده ای است که قرار است بر اساس تاکیدات رئیس جمهوری همین راه را ادامه دهند و ایشان از لحاظ سیاستگذاری فرهنگی از چهره های خوش نام هستند.
معاون اول رئیس جمهوری اضافه کرد: وی با نخبگان بخش فرهنگی در زمانی که در مرکز استراتژیک و دانشگاه و کتابخانه ملی بودند ارتباط خوبی داشتند و امیدوارم این تعامل به عنوان سرمایه ای گرانقدر ادامه یابد.
در این مراسم لوح تقدیری از مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هدایایی از سوی معاون اول رییس جمهوری به جنتی تقدیم شد.
در مراسم تکریم و معارفه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین نوش آبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی رییس جمهوری، محمد خدادی مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی، حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی، مرتضی رحمانی موحد معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، عباس عظیمی مدیر عامل موسسه هنرمندان پیشکسوت، منوچهر شاهسواری رییس خانه سینما، فرید فرخنده کیش رییس مرکز گسترش فیلم های مستند و تجربی و محمد حیدری دبیر جشنواره فیلم فجر حضور داشتند.
شهداد روحانی، مهتاب کرامتی، داریوش ارجمند، جلیل فرجاد، هوشنگ توکلی، حسین ناجی، اسماعیل خلج، غلامحسین امیرخانی، محمد علی بهمنی، حسین مسافر آستانه و مهدی محقق نیز از جمله چهره های فرهنگی وهنری حاضر در این مراسم بودن
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

انهدام باند سازمان يافته قاچاق سوخت در کرمان

جدیدترین قیمت خودرو در بازار امروز 9 اردیبهشت 1403

ارسال بیش از 2 هزار اثر به جشنواره بین‌المللی شعر رضوی

پیش‌بینی هواشناسی از وضعیت هوای کرمان طی سه روز آینده

بازدید از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان رایگان شد

رشد ۳ برابری مسمومیت با قارچ‌های وحشی/هشدار به طبیعت‌گردها

بارندگی‌ها 1700 میلیارد تومان به زیرساخت‌ها و بخش کشاورزی راور خسارت وارد کرد

ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود

استاندار کرمان: واگذاری معادن به واحدهای تولیدی در سایر استان‌ها پذیرفته نیست

رئیس پلیس‌راه استان کرمان: هزار و 66 نفر در تصادفات سال گذشته جان خود را از دست دادند

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)