رئیس اتحادیه صادرکنندگان میوه و تره بار گفت: هندوانههای صادراتی پس فرستاده شده از کشورهای عربی بعضا محصول مناطقی بوده که به دلیل خشک سالی دچار آفت زدگی شده اند و تزریق هرگونه ماده شیمیایی به هندوانه باعث فساد این محصول میشود.
رضا نوایی در گفتوگو با تسنیم گفت: انتشار این اخبار توسط برخی از رسانههایعربی در راستای پروژه ایران هراسی است زیرا از لحاظ علمی تزریق هر گونه ماده شیمیایی به هندوانه یا میوه باعث فساد میوه می شود و بافت خود را از دست می دهد.
نوایی ادامه داد: بر اساس اعلام فائو محصولات باغی و جالیزی ایران از رتبه مناسبی از لحاظ سلامت برخوردارند و از سالم ترین محصولات کشورزی جهان به حساب میآیند.
وی با اشاره به دلایل ایجاد حفره بر روی پوست هندوانههای صادراتی ، اظهار داشت: هندوانههای تولید شده در منطقه ایرانشهر و جیرفت به دلیل شرایط خشکسالی منطقه، در ابتدای رشد بوته آفتی به خود دید که باعث سوراخ شدن پوست هندوانه شد که با بزرگ شدن محصول این حفره بزرگتر میشود .
وی تصریح کرد: محصولات کشاورزی و جالیزی صادارتی علاوه بر داشتن سلامت لازم، باید شکل ظاهری مناسبی نیز داشته باشند که دراین زمینه سازمان حفظ نباتات با عدم انجام کنترلهای مربوطه زمینه این مشکل را فراهم کرده است.
نورایی یادآورشد: بازرگانان ایرانی نیز برای حفظ بازارهای صادراتی و ندادن بهانه به دست این افراد، باید دقت بیشتری در صادرات محصولات خود داشته باشند.
گفتنی است که هندوانه از دسته محصولات آب بری به حساب می آید که به دلیل مصرف بالای آب؛ صادرات آن به نفع منافع ملی نیست اما رئیس اتحادیه صادرکنندگان میوه و تره بار در این زمینه عقیده دارد که جلوگیری از صادرات این محصول به صورت قانونی منجر به قاچاق آن می شود.