کد خبر: ۲۵۵۵۵
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۲
ارسال به دوستان
ذخیره
وزیر ارشاد در آغاز به کار نمایشگاه مطبوعات:
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتقاد از مقامات‌سالاری در رسانه‌ها گفت: باید به سمت مردم‌داری رسانه‌ای به جای مقامات سالاری حرکت کنیم و رسانه باید زبان مردم باشد باید هویت‌گرایی رسانه‌ به جای اغتشاش رسانه‌ای باشد و باید ادب و فرهنگ ایرانی و اسلامی سابقه و تابلوی رسانه باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتقاد از مقامات‌سالاری در رسانه‌ها گفت: باید به سمت مردم‌داری رسانه‌ای به جای مقامات سالاری حرکت کنیم و رسانه باید زبان مردم باشد باید هویت‌گرایی رسانه‌ به جای اغتشاش رسانه‌ای باشد و باید ادب و فرهنگ ایرانی و اسلامی سابقه و تابلوی رسانه باشد.

سیدعباس صالحی امروز در آغاز به کار نمایشگاه مطبوعات طی سخنانی با اشاره به اهمیت مطبوعات و رسانه گفت: دولت یازدهم در حوزه فرهنگ و رسانه گام‌هایی برداشت البته این گام‌ها نه درخور اصحاب رسانه بلکه در حد توان و توشه دولت بود. ما در دولت دوازدهم به دنبال آن هستیم که این گام‌ها را گسترده‌تر ادامه دهیم.

وی ادامه داد: بعد از انقلاب اسلامی 15 هزار مجوز صادر شده است که 56 درصد از این مجوزها در دولت یازدهم بوده همین مساله نشان می‌دهد که نگاه و هدف ما توسعه رسانه است و این توسعه نیز به خوبی انجام شده است. امروز تعداد مدیران مسئولِ زن از 7 درصد در ابتدای دولت یازدهم به 13 درصد رسیده است و تعداد رسانه‌های حرفه‌ای و فعال از 200 رسانه به 2800 رسانه رسیده است.

وی با اشاره به اینکه یکی از نشانه‌های توسعه؛ توجه به گسترش مطبوعات و تعهد دولت برای گشایش فکر و اندیشه است، افزود: دست و توان دولت محدود است اما از همه توان خود برای کمک به اهالی رسانه استفاده می‌کند. در ابتدای دولت یازدهم فقط تعداد 5 هزار نفر از اهالی رسانه دارای بیمه تامین اجتماعی بودند اما امروز  این آمار به 16 هزار نفر رسیده است.

وی ادامه داد: در حوزه قوانین نیز قانون سازمان نظام رسانه‌ای به هیت دولت آمده و در آخرین جلسه هیات دولت درباره آن بحث شد. همچنین بررسی وضعیت قانون مطبوعات در مراحل نهایی و لایحه تبلیغات بازرگانی نیز در دست تدوین است و همه این کارها با مشارکت جدی اصحاب رسانه اتفاق افتاده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ‌امروز در نمایشگاه مطبوعات با حضور هزار رسانه؛ شاهد جشن ملی مطبوعات هستیم و امروز رسانه‌ها به این نمایشگاه آمده‌اند تا با مردم تماس مستقیم برقرار کنند و سخنان مردم را بشنوند.

وی با اشاره به برنامه‌ها و اهداف دولت دوازدهم در حوزه‌ رسانه‌ها، خبرگزاری‌ها و مطبوعات گفت: اولین نکته و هدف ما این است که باید بنیه ملی رسانه‌ها تقویت شود. اگر تا دیروز فقط غذا و سلاح رکن اصلی امنیت بود امروز رسانه نیز به عنوان رکن سوم امنیت در دنیا ثابت شده است و جامعه بی‌رسانه و مهم‌تر از آن جامعه‌ای که رسانه قابل اعتماد نداشته باشد در معرض تهدید است. جامعه‌ای که اخبارش را از بیرون از کشور مطالبه کند و به رسانه‌های داخل کشور اعتماد نکند؛ ناامن است. لذا باید به صورت جدی بنیه ملی رسانه‌ها تقویت شود و مورد توجه قرار گیرد.

وزیر ارشاد با اشاره به توجه جدی به گسترش رسانه‌های حرفه‌ای گفت: امروز با رشد تکنولوژی شاهد ظهور رسانه‌های غیرحرفه‌ای هستیم. گسترش رسانه غیرحرفه‌ای در گام اول اشکالی ندارد اما نباید آنها باعث تضعیف و خدشه به رسانه‌های حرفه‌ای شوند. امروز متاسفانه رسانه‌های حرفه‌ای در معرض عملکرد و آشوب رسانه‌های خبری غیرحرفه‌ای هستند.

صالحی با تاکید بر اینکه امروز باید همه دست به دست هم بدهیم و رسانه را به عنوان رکن امنیت ملی در نظر بگیریم، گفت: تقویت رسانه‌های خصوصی برای ما در دولت دوازدهم بسیار مهم و در اولویت است. امروز هیئت نظارت بر مطبوعات با همتی بزرگ به هیچ روزنامه و هفته نامه دولتی مجوز نمی‌دهد. همچنین یارانه‌ها به رسانه‌های دولتی پرداخت نمی‌شود و قطع شده است. امروز در نمایشگاه تعرفه غرفه‌های غیردولتی دو برابر غرفه‌های خصوصی است.

صالحی افزود: ما معتقدیم گسترش دولت در حوزه صنعت و تجارت؛ عرصه را به فعالان بخش خصوصی تنگ کرده است و این مساله در بخش رسانه نیز به وجود آمده است. از طرف دیگر با تغییر مدیران دولتی در رسانه‌های دولتی ناامنی در بین اهالی رسانه و فعالان مطبوعاتی بخش دولتی ایجاد می‌شود و آنها در معرض ناامنی شغلی قرار می‌گیرند به همین دلیل به دنبال محدود کردن تعداد رسانه‌های دولتی هستیم.

وی بر تقویت و ارتقای کیفی رسانه‌ها تاکید کرد و افزود: تقویت کیفی رسانه‌ها نکته‌ای است که با مشارکت اهالی رسانه و حمایت دولت به وجود می‌آید. ما معتقدیم رسانه باید به سمت تولید حرکت کند نه اینکه به دنبال نقالی خبر و دلالی آن باشد. ما تولید رسانه‌ای می‌خواهیم نه دلالی خبر و اینکه یک رسانه با تولید به حیات خود ادامه دهد. رسانه باید جایگاه اطلاع‌رسانی و نقد باشد نه پرخاشگری و تولید نفرت زیرا رسانه مدنی پرخاش نمی‌کند بلکه نقد می‌کند و این نقد با منطق و انصاف همراه است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتقاد از مقامات‌سالاری در رسانه‌ها گفت: باید به سمت مردم‌داری رسانه‌ای به جای مقامات سالاری حرکت کنیم و رسانه باید زبان مردم باشد باید هویت‌گرایی رسانه‌ به جای اغتشاش رسانه‌ای باشد و باید ادب و فرهنگ ایرانی و اسلامی سابقه و تابلوی رسانه باشد.
منبع: ایلنا
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

انسداد 10 راه روستایی در بم و آبگرفتگی برخی از منازل روستایی

جدیدترین قیمت طلا، سکه و ارز در بازار

کشف مواد مخدر و سلاح جنگي از قاچاقچیان مواد مخدر در ریگان

روستای چاه‌غلامعلی زرند مسدود شد  

رفع ۱۶ نقطه حادثه‌خیز و اجرای پل عابر پیاده در پنج نقطه حادثه‌خیز شهر کرمان

پیش‌بینی هواشناسی از وضعیت هوای کرمان طی امروز و فردا / روند افزایش دما از روز یکشنبه

نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۳ نیمه مرداد اعلام می‌شود

سیل و بارندگی  ۱۳۳ میلیارد تومان به بخش کشاورزی عنبرآباد خسارت وارد کرد

باند سازمان يافته قاچاق سوخت در کرمان منهدم شد

رقابت بیش از ۱۲ هزار داوطلب کرمانی در نوبت اول کنکور

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)