کد خبر: ۲۷۵۹
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۷
ارسال به دوستان
ذخیره
از سوی رئیس سازمان امور اراضی صورت گرفت:
هر کجا سخن از تخلف به میان می‏آید، گویا باید منتظر ردپایی از بزرگان دولت نهم و دهم بود. این‌بار هم در پرونده زمین‌‏خواری نشانه‏هایی از تخلفات یکی از وزرای دولت دهم دیده می‌‏شود.
شرق نوشت: هر کجا سخن از تخلف به میان می‏آید، گویا باید منتظر ردپایی از بزرگان دولت نهم و دهم بود. این‌بار هم در پرونده زمین‌‏خواری نشانه‏هایی از تخلفات یکی از وزرای دولت دهم دیده می‌‏شود. رئیس سازمان امور اراضی درباره پرونده‌های تخلف پدیده شاندیز، دستگاه‌ها و ادارات دولتی، صداوسیما، یکی از وزیران دولت دهم و یک چهره ورزشی در زمینه زمین‌خواری و تغییر غیرقانونی کاربری اراضی توضیحات مفصلی ارائه کرد.

قباد افشار به مناسبت افتتاح سامانه ١٣١‏ یگان حفاظت از اراضی کشور اظهار کرد: سال گذشته حدود ١٥‏هزار پرونده تغییر کاربری غیرمجاز در کشور تشکیل و به محاکم قضائی ارسال شد که حدود هشت‌هزار‏هکتار را شامل می‌شد و از این میزان حدود ٧٠‏درصد (پنج هزار هکتار) تعیین‌تکلیف و برای آنها حکم قضائی صادر شد که این خود سرعت برخورد با زمین‌خواری و تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی را نشان می‌دهد.

دورزدن قانون با کمک طرح هادی روستایی!
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه در تعطیلات نوروز امسال حدود سه‌هزار پرونده تخلف در زمینه تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی تشکیل شد، گفت: یکی از شگردهای متخلفان برای تغییر کاربری اراضی کشاورزی، استفاده از طرح‌های هادی روستایی است؛ به‌گونه‌ای که زمینی را در حاشیه شهر یا روستا انتخاب می‌کنند و با الحاق آن به منطقه شهری یا روستایی قانون را دور می‌زنند و به نام قانون تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی را رقم می‌زنند، اما در این زمینه برای جلوگیری از این تخلف تفاهم‌نامه‌ای با بنیاد مسکن امضا و نتیجه این شد که الحاق جدید به روستاها به صفر رسید.

رئیس سازمان امور اراضی ادامه داد: جلوگیری از الحاق اراضی جدید به روستاها ارتباطی با ساخت‌وساز روستاییان در محل سکونتشان ندارد، چراکه آنها و فرزندانشان می‌توانند در محدوده قانون اجازه ساخت‌وساز داشته باشند.

زمین‌خواری در دولت گذشته به نام قانون
افشار گفت: در دولت گذشته بسیاری از تغییر کاربری‌های اراضی به‌ویژه در شمال کشور با الحاق شالیزارها به بافت روستا انجام می‌شد تا مثلا به نام دستگاه‌های دولتی، مجتمع‌های رفاهی ساخته شود یا اینکه این دستگاه‌های دولتی به افراد حقیقی یا حقوقی مجوز ساخت‌وساز بدهند و درواقع با دورزدن قانون تغییر کاربری‌های بسیاری از طریق این شگرد انجام می‌شد. وی اظهار کرد: تخلفات دستگاه‌های دولتی در زمینه تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی در سازمان امور اراضی مورد بررسی قرار گرفت که تاکنون ١٧٧ مورد تخلف به مراجع قضائی معرفی شده‌ است.

هنوز حکم نهایی برای پدیده شاندیز صادر نشده است
وی اعلام کرد: وزارت جهاد کشاورزی به‏عنوان اولین شاکی پدیده شاندیز در سال ١٣٩٠ نسبت به صاحبان این شرکت اعلام جرم کرد، چراکه ٤١ هکتار از اراضی پدیده شاندیز به صورت غیرمجاز مورد تغییر کاربری و ساخت‌وساز غیرمجاز قرار گرفته است. رئیس سازمان امور اراضی ادامه داد:‌ در همان روزهای نخست اعلام جرم وزارت جهاد کشاورزی علیه پدیده شاندیز، شهردار شهر شاندیز گزارشات خلاف‌واقعی در این زمینه ارائه کرد که سبب نقص‌هایی در روند بررسی این پرونده در دستگاه قضائی شد، اما پس از آن با پیگیری‌های صورت‌گرفته تخلف مسئولان پدیده شاندیز در تغییر غیرمجاز کاربری این اراضی مشخص شد و این پرونده در دستگاه قضائی در حال بررسی و صدور حکم نهایی است. پرونده پدیده شاندیز در دستگاه قضائی در حال بررسی است تا میزان جریمه و مجازات دقیق آن مشخص شود.

شکایت از یکی از وزیران دولت دهم و تخریب خانه یک چهره ورزشی
اما جدای از این موارد، ردپای افراد مشهور نیز در این پرونده‏ها به چشم می‏خورد. رئیس سازمان امور اراضی در این رابطه گفت: این سازمان با جدیت با پرونده‌های تخلف در عرصه‌های کشاورزی و اراضی ملی برخورد می‌کند. اخیرا از (ک- د) یکی از وزیران دولت دهم که در دوره مسئولیتش در استانداری تهران مجوزهای غیرقانونی را صادر کرده، شکایت کردیم و پرونده وی را به همراه اعلام جرم‌های متعدد از برخی شهرداران دولت گذشته به دستگاه قضائی ارسال کردیم.

وی افزود: در گشت‌های یگان حفاظت اراضی، اخیرا خانه یکی از چهره‌های ورزشی را نیز در استان البرز که با تغییر غیرمجاز کاربری اقدام به ساخت‌وساز کرده بود، به دلیل اینکه زمین‌خواری محسوب می‌شد، تخریب کردیم.

ارسال پرونده ساخت‌وساز غیرقانونی صداوسیما به دستگاه قضائی
افشار همچنین در مورد پرونده صداوسیما نیز اظهار کرد: صداوسیما در گذشته برای ساخت مرکز رفاهی در عباس‌آباد، مجوز ٢٠‏درصدی را دریافت کرد که به صورت غیرمجاز محدوده ساخت این مرکز رفاهی به ٨٠ درصد مساحت کل زمین رسید و هم‌اکنون سازمان امور اراضی مخالفت خود را با این تخلف اعلام و به دستگاه قضائی ارجاع داده است تا برای آن تعیین‌تکلیف شود.

ابطال اسناد مالکیت اراضی کشاورزی بعد از ۵ سال عدم کشت
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: در صورتی که صاحبان اراضی کشاورزی بدون عذر موجه پنج سال زمینی را بدون کشت رها کنند اسناد این اراضی ابطال و اراضی آنها به افرادی که در آن کشت کنند واگذار می‌شود. وی بیان کرد: حدود ١١,٢ درصد از اراضی کشور به کشاورزی اختصاص دارد و از این میزان سالانه حدود ١١ میلیون هکتار کشت می‌شود. به‌عبارتی کمتر از ١٠ درصد اراضی کشور در چرخه تولید کشاورزی قرار دارد.

 افشار با بیان اینکه سالانه بخشی از اراضی کشاورزی به دلیل بایربودن یا آیش زمین کشت نمی‌شود، تصریح کرد: در حدود چهار میلیون هکتار از اراضی کشاورزی سالانه کشت صورت نمی‌گیرد. وی بیان کرد: اولین تهدید در راستای حفظ اراضی کشاورزی تغییر کاربری است؛ به‌طوری‏که این بخش پرچالش‌ترین حوزه به‌شمار می‌رود و نزدیک به ٣.٥ هکتار زمین‌ها در حریم شهر و حاشیه روستاها در معرض تخریب قرار دارد. چالش دوم خردشدن اراضی کشاورزی و چالش سوم عدم اجرای آمایش سرزمین در کشور است.

برج‌سازی تنها راه جلوگیری از زمین‌خواری در شمال
رئیس سازمان امور اراضی با بیان اینکه ٢٠٠‏ هزار هکتار از بهترین زمین‌های کشاورزی شمال در معرض تخریب قرار دارند، تصریح کرد: بهترین خاک درجه یک در استان‌های شمالی کشور قرار دارد و این مناطق بحرانی‌ترین مناطق کشور از نظر زمین‌خواری محسوب می‌شوند، اما بهترین راه مقابله با زمین‌خواری و تغییر کاربری غیرمجاز اراضی در استان‌های شمالی کشور حمایت از توسعه عمودی شهر (برج‌سازی) به‌جای توسعه افقی و ویلاسازی است؛ در‏حالی‏که در استان‌های شمالی کشور هزینه و عوارض برای ساخت‌وساز ویلا کمتر از برج است. 
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

صدور هشدار سطح زرد هواشناسی؛ گرد و خاک کرمان را فرا می‌گیرد

درخواست کارت سوخت از خردادماه اینترنتی می شود

ثبت‌نام مدارس فقط با ثبت در سامانه املاک و اسکان

مدیرکل منابع طبیعی کشور عنوان کرد: ضرورت اجرای انجام عملیات آبخیزداری در جنوب کرمان

توصیه های مهم پلیس راهور کرمان به عابران پیاده

از برنامه‌های مهم سرمایه‌گذاری در استان، گذر از منابع بانکی و استفاده از سایر ظرفیت‌ها است

قریب به 20 هزار پرونده در کرمان با صلاح و سازش مختومه شد / نجات ۱۶۵ نفر از قصاص

اهدای اعضای بدن بانوی جیرفتی به سه بیمار نیازمند عضو

جدیدترین قیمت طلا و سکه در بازار امروز 22 اردیبهشت 1403

هشدار یک متخصص داخلی از وضعیت نگران کننده چاقی در کشور

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

بشنوید| نوحه خون گلوی حسین با صدای مداح کرمانی   (۱ نظر)