کد خبر: ۲۸۰۶۳
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۳
ارسال به دوستان
ذخیره
وی تصریح کرد: اقامتگاه های بوم گردی که در محدوده کویر قرار دارد، بسیار قدیمی است و از استانداردهای لازم رفاهی برخوردار نیست این در حالی است که اقامتگاه های، کویر گردی در استان های کرمان و خراسان جنوبی از وضعیت بهتری نسبت به سیستان و بلوچستان برخوردار هستند.

یکی از راهنمایان کویر گردی دربارۀ آخرین وضعیت جهانی کویر لوت به مهر، گفت: پس از اینکه کویر لوت به ثبت جهانی رسید، مردم بومی نقش مهمی در امنیت این منطقه بر عهده گرفته اند و به عنوان راهنما یا بلد محلی گردشگران را ساماندهی می کنند.

محمد براهویی با بیان اینکه راه ارتباطی از مهمترین زیرساخت های گردشگری است، ادامه داد: مسیر روستاهایی که به کویر لوت منتهی می شود از استانداردهای لازم جاده ای برخوردار نیست که این امر، امنیت گردشگران را با خطر مواجه کرده است.

وی تصریح کرد: اقامتگاه های بوم گردی که در محدوده کویر قرار دارد، بسیار قدیمی است و از استانداردهای لازم رفاهی برخوردار نیست این در حالی است که اقامتگاه های، کویر گردی در استان های کرمان و خراسان جنوبی از وضعیت بهتری نسبت به سیستان و بلوچستان برخوردار هستند.

وی افزود: پس از ثبت جهانی این کویر اقامتگاه های جدیدی برای سهولت دسترسی و رفاه گردشگران در استان سیستان و بلوچستان ایجاد نشده است و در بسیاری از مواقع مردم محلی برای  استقرار گردشگران به آن ها چادر اهدا می کنند.

وی خاطر نشان کرد: روستاهایی که به کویر لوت متصل می شوند از آب شرب بهداشتی برخوردار نیستند و این امر مشکلات زیادی را برای گردشگران ایجاد می کند به طوری که آنها قبل از شروع سفر باید با خود آب همراه داشته باشند.

فقر  و بیکاری در حاشیه کویر

وی ادامه داد:  مردم روستاهای «انجیرک» و روستای «چاه حسین علی خان» که در نزدیک کویر واقع شده، روزگاری با دامداری  زندگی خود را تامین می‌کردند اما با توجه به خشک سالی های پی در پی دام های مردم از بین رفته است و در حال حاضر تنها با یارانه زندگی خود را سپری می کنند و نان تنها تغذیه ای است که برای بقای خود از آن  استفاده می کنند.  

وی تصریح کرد: مردم به پیامدهای اقتصادی ثبت جهانی کویر لوت در این استان امید بسته اند و انتظار تسهیل خدمات رفاهی برای جذب بیشتر گردشگر را دارند.

براهویی گفت: افزایش تسهیلات گردشگری نقش بارزی در تغییر زندگی مردم و رونق اقتصادی این منطقه دارد و قطعا مردم با کاهش مشکلات زیر ساخت های  گردشگری این منطقه نقش مهم تری در هدایت گردشگران بر عهده خواهند گرفت.

وی تصریح کرد: البته در شرایط فعلی مردم محلی با وجود اینکه از شرایط بد معیشتی برخوردار هستند در ازای خدماتی که به گردشگران ارائه  می‌دهند هیچ مبلغی از آن ها دریافت نمی کنند.


کویر را آن گونه که هست باید پذیرفت و در رونق اقتصادی آن گام برداشت

پروفسور پرویز کردوانی جغرافیدان ایرانی در مقاله ای  ویژگی های کویر  را این طور بیان می کند:‌ کویر به زمینی گفته می شود که آنچنان تحت تاثیر شدید نمک است که قابل رویش برای گیاهان زراعی نیست ولی امکان دارد که گیاهان غیر زراعی مقاوم به شوری در آن برویند، اما اگر مقدار نمک خاک از حدی تجاوز کند دیگر هیچ گیاهی قادر به روئیدن در آن نیست که در این صورت، کویر های واقعی فاقد گیاه ولی دارای قشر نمکی به وجود می آید.  

در گذشته کویر مایه بدبختی بود زیرا در آن زمان شغل مردم کشاورزی بود و زمینی که قابل کشت و زرع نباشد مشخص است که مایه بدبختی است در حالی که در روزگار ما کویر از راه های دیگر می‌تواند منبع درآمد باشد و برای همین هم هست که من به جد بر این باورم که اساساً به کویر نباید دست زد و اصلاً نباید آن را به شکل زمین کشاورزی درآورد بلکه کویر را آن گونه که هست باید پذیرفت و در جهت درآمد زا کردن آن گام برداشت.

وی  با بیان اینکه  کویر به وفور  از قابلیت های اقتصادی برخوردار است، تاکید می کند: از تمامی عوامل به ظاهر نامساعد مانند آفتاب زیاد، باد ماسه های روان، انواع مختلف کویر ها یا نمک زارها و اختلاف شدید دما و غیره  می توان در  شرایط زندگی و بهبود اوضاع اقتصادی  ساکنان این مناطق و مملکت استفاده کرد.

همینطور از مناظر طبیعی بسیار زیبای آنها که برای هر قشری و سنی از جامعه جالب هستند می‌توان به عنوان جاذبه های توریستی بهره برد. بنابراین کویر و بیابان نه تنها سرزمین های مزاحم و وحشتناکی نیستند بلکه از نعمت های الهی برای ما به شمار می روند که اگر به صورت صحیح از امکانات و شرایط آنها استفاده شود ضمن اشتغالزایی تحولی عظیم از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و غیره در سطح کشور به وجود می‌آید.



احداث کمپ های گردشگری در کویر لوت

مجتبی میرحسینی، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: قسمتی از کویر لوت در سیستان و بلوچستان به عنوان منطقه بکر و قسمت دیگر آن را برای احداث کمپ های گردشگری در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نیز واحدهای بوم گردی در روستاهای «گلاوه» و «چاه حسین علی خان» ایجاد شده است، افزود: توسعۀ گردشگری مشارکت بخش خصوصی و مردم را می طلبد که اگر این کار در بین مردم نهادینه شود، توسعۀ  گردشگری را در پی دارد.

وی با اشاره به استفاده از افراد محلی برای راهنمایی و هدایت گردشگران اضافه کرد: برای  توسعۀ گردشگری، اعتبارات زیادی برای بخش «نصرت آباد» در نظر گرفته شده که خوشبختانه در چند مدت اخیر شاهد گسیل گردشگران به این منطقه هستیم. 
برچسب ها: کویر لوت ، گردشگری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

انسداد 10 راه روستایی در بم و آبگرفتگی برخی از منازل روستایی

جدیدترین قیمت طلا، سکه و ارز در بازار

کشف مواد مخدر و سلاح جنگي از قاچاقچیان مواد مخدر در ریگان

روستای چاه‌غلامعلی زرند مسدود شد  

رفع ۱۶ نقطه حادثه‌خیز و اجرای پل عابر پیاده در پنج نقطه حادثه‌خیز شهر کرمان

پیش‌بینی هواشناسی از وضعیت هوای کرمان طی امروز و فردا / روند افزایش دما از روز یکشنبه

نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۳ نیمه مرداد اعلام می‌شود

سیل و بارندگی  ۱۳۳ میلیارد تومان به بخش کشاورزی عنبرآباد خسارت وارد کرد

باند سازمان يافته قاچاق سوخت در کرمان منهدم شد

رقابت بیش از ۱۲ هزار داوطلب کرمانی در نوبت اول کنکور

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)