مسعود اسدیپور امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بم اظهار داشت: براساس اصلاح ماده 13 قانون مواد خوراکی و آشامیدنی نظارت بر فرآوردههای خام دامی از جمله وظایف دامپزشکی است و برهمین اساس نظارت بر شیر به عنوان یکی از مواد غذایی مهم در سرلوحه فعالیتهای دامپزشکی شهرستان بم قرار دارد و این برنامه نظارتی از زمان پرورش دام شیری تا زمان عرضه و مصرف اجرا میشود.
وی ادامه داد: از آن جا که انواع آلودگی شیر از طریق دام و هر نقطه از زنجیره تولید، حمل و نقل و فرآوری تا هنگام مصرف ایجاد میشود، بنابراین لازم است تا برای ارتقای سطح بهداشتی جامعه و همچنین کنترل و پیشگیری بیماریهای مشترک دام و انسان از طریق شیر از جمله تب مالت، سل و تب کیو نظارت کامل و گسترده بر روی نحوه جمعآوری، هم زدن و سرد کردن سریع شیر انجام شود.
اسدیپور تصریح کرد: یکی از مهمترین مقولهها برای افزایش این نظارت توجه به ضوابط بهداشتی حمل شیر و حمل با خودروهای واجد شرایط و دارای کد و دفترچه بهداشتی و گواهی حمل بهداشتی است و این شبکه باجدیت از تردد و جابهجایی محمولههای فاقد شرایط جلوگیری میکند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بم گفت: از ابتدای ماه جاری با توجه به اهمیت موضوع و تصمیم اتخاذ شده در کارگروه سلامت شهرستان اکیپ مشترکی از ادارات ذیربط از جمله مرکز بهداشت، اداره تعزیرات حکومتی، مجمع امور صنفی ، فرمانداری و ... نظارت لازم صورت میگیرد.
وی تاکید کرد: تمام مراکز جمعآوری کننده و کارخانههای تولید لبنیات از لحاظ بهداشت محیط مرکز، دارا بودن دفترچه و کارت بهداشتی، نصب توری، وجود شیر سردکن و ... بررسی میشوند و توصیههای لازم در زمینه نگهداری، مصرف شیر، شستوشوی مخازن و ظروف انجام میشود.
اسدیپور از شهروندان بم درخواست کرد که در صورت مشاهده هرگونه تخلف مراتب را به منظور بررسی و پیگیری از طریق شماره تماس 44213744 به شبکه دامپزشکی بم اطلاع دهند.