کد خبر: ۳۵۹۱۰
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۵
ارسال به دوستان
ذخیره
مدیر گروه آموزشی سلامت و بلایا دانشگاه علوم پزشکی ایران:
مدیر گروه آموزشی سلامت و بلایا دانشگاه علوم پزشکی ایران شیوع کرونا در کشور را یک بحران دانست و گفت: در صورت عدم همراهی مردم و سازمان‌های لشگری و کشوری و نبود برنامه‌ریزی اصولی، شاید به مرحله فاجعه هم برسیم.

مدیر گروه آموزشی سلامت و بلایا دانشگاه علوم پزشکی ایران شیوع کرونا در کشور را یک بحران دانست و گفت: در صورت عدم همراهی مردم و سازمان‌های لشگری و کشوری و نبود برنامه‌ریزی اصولی، شاید به مرحله فاجعه هم برسیم.

حسام الدین سیدین افزود: در میدان عرضه و تقاضای خدمات بهداشتی و درمانی، در صورتی که سطح تقاضا برای منابع انسانی و تجهیزات فراتر از توان سازمان ارایه‌دهنده خدمت برود و کمک سازمان‌های بیرونی لازم باشد، شرایط بحرانی به حساب می‌آید.

وی اظهارداشت: کرونا، قطعا تهدیدی جدی است و تمام دستگاه‌ها، سازمان‌ها و حتی مردم باید امکانات خود را برای مقابله به میدان بیاورند.

سیدین با بیان اینکه برای مقابله با کرونا استراتژی‌هایی در سطوح مختلف پیشنهاد می‌شود، گفت: استراتژی اول، استراتژی مدیریتی است، در حال حاضر تمام ساختارهای دانشگاهی اعم از بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی مستقیما درگیر کرونا هستند، لذا ساختار پاسخ به کرونا مثل همه بلایای دیگر، باید با ساختار روتین سازمانی متفاوت باشد.

وی اضافه کرد: در این شرایط حتما لازم است سامانه فرماندهی حادثه در تمامی بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی فعال و جلسات منظم در طول شیفت‌ها برگزار شود تا ضمن تهیه برنامه عملیاتی در هر شیفت، سیستم پاسخ بیمارستان را هوشمندانه‌تر و موثرتر طراحی کنند.

سیدین با بیان اینکه راه‌اندازی سامانه فرماندهی حادثه در سطوح مختلف مدیریتی، باعث کاهش اقدامات غیر موثر می‌شود، اضافه کرد: در شرایط فعلی متاسفانه موازی‌کاری، دوباره‌کاری، تجمیع و توزیع نامناسب امکانات و ناهماهنگی به وفور یافت می‌شود. نمونه آن انرژی بسیار زیادی است که در تولید سامانه‌های متعدد و نیز ترجمه و تهیه متون و پروتکل‌ها صرف می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه مراجعه کننده‌ها به بیمارستان‌ها و نیز کارکنان مراکز درمانی بیشتر در معرض ویروس کرونا قرار دارند، برای کاهش موج انتقال عفونت، به عنوان استراتژی دوم لازم است افسر ایمنی سامانه فرماندهی حادثه به صورت مستمر، ایمنی پاسخ‌دهندگان و خدمت گیرندگان را در بیمارستان‌ها و مراکز بررسی کند.

این استاد دانشگاه گفت: استراتژی بعدی توانمندسازی و آموزش مردم و کادر بهداشت و درمان است. این آموزش‌ها در قالب آموزش‌های تخصصی و آموزش‌های عمومی می‌تواند، انجام پذیرد و بسیار کمک کننده باشد.

مدیر گروه آموزشی سلامت و بلایا دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: در راستای افزایش دانش کارکنان دانشگاه و همچنین مردم، سامانه اینترنتی جامع اطلاع‌رسانی بلایا به نشانی https://disaster.iums.ac.ir با همکاری معاونت آموزشی دانشگاه راه‌اندازی کرده‌ایم و تاکنون علاوه بر ضبط و ارائه چهارده سخنرانی تخصصی، تمامی دستورالعمل‌ها، بخشنامه‌ها و نیز آموزش‌های عمومی مربوط به کرونا در این سامانه بارگذاری شده است.

وی در توضیح استراتژی چهارم با اشاره به افزایش تعداد بیماران کرونایی و نیز طولانی بودن روند درمان آن و از طرفی خستگی کارکنان و محدودیت تجهیزات، اظهارداشت: لازم است برنامه‌ریزی صحیح و به فوریت در قالب افزایش ظرفیت در سه حوزه فیزیکی، انسانی و تجهیزاتی انجام گیرد.

سیدین افزود: برای افزایش ظرفیت نیروی انسانی، سیستم صحیح مدیریت داوطلبان مطابق با اصول علمی باید به سرعت پیاده‌سازی و اجرایی شود؛ استفاده از ظرفیت گروه‌های جهادی در قالب نیروهای تخصصی و غیرتخصصی بسیار کمک کننده است.

وی با بیان اینکه استراتژی بعدی، مداخلات روانی و اجتماعی به منظور مدیریت استرس و اضطراب و مدیریت سوگ خانواده‌های داغدار است، گفت: مراکز بهداشتی و درمانی لازم است مدیریت استرس، اضطراب و سوگ افراد و جامعه را در قالب بازتوانی روحی و روانی مدنظر داشته باشند تا در آینده مشکلاتی مانند اختلال استرسی پس از حادثه گریبانگیر جامعه نشود.

این استاد دانشگاه با اشاره به اهمیت مستندسازی فعالیت‌ها و درس آموخته‌های زمان بحران، افزود: متاسفانه نبود ساز و کار مستندسازی سبب می‌شود در آینده نزدیک تمامی این مداخلات موثر به فراموشی سپرده شوند.

وی با بیان اینکه تهدیدات بیولوژیک مستمر و همیشگی است، افزود: با همکاری موسسه معتمد وزارت بهداشت، ویژه‌نامه درس آموخته‌ها و اقدامات مربوط به مقابله با کرونا در حال تهیه است؛ سعی می‌کنیم تمامی این فعالیت‌ها مستندسازی و منتشر شود.

وی گفت: سازمان‌ها و بیمارستان‌های علاقمند می‌توانند با ارایه محتوای مربوط به تجربیات و عملکرد خویش، به ما در این خصوص کمک کنند.

منبع: ایرنا
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

جمعه ۲۱ اردیبهشت آخرین مهلت استفاده از کالابرگ الکترونیکی

۳۱۰ هزار متر مربع از اراضی ملی شهرستان سیرجان رفع تصرف شد

پیام تسلیت سیدحسین مرعشی به مناسبت درگذشت محمدعلی علومی

جدیدترین قیمت طلا و سکه در بازار

پاسخ پژوهشگران به یک پرسش: دقیقا چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟

بررسی علت فوت کارگر معدن کوهبنان در دستور کار قضایی قرار گرفت

درخشش دختران کرمانی در مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی نوجوانان ایران

هواشناسی برای کرمان هشدار زرد صادر کرد

دستگیری اعضای باند فرا استانی سرقت از بانوان مسن در کرمان

محمدعلی علومی طنزپرداز و شاهنامه‌پژوه بمی درگذشت

پربازدید ها

هواشناسی برای کرمان هشدار زرد صادر کرد

امام جمعه شهر بلوک جیرفت در سانحه تصادف درگذشت

پیش بینی شرایط جوی نسبتا پایدار در آسمان کرمان

رئیس پلیس راهور استان کرمان: بیشترین آمار جانباختگان مربوط به عابرین پیاده است

نجات جوان کوهنورد از لبه یک پرتگاه در کوه صاحب الزمان کرمان

زمان اعلام نتایج آزمون استخدام مشاور و معلم ورزش مشخص شد

دستگیری اعضای باند فرا استانی سرقت از بانوان مسن در کرمان

ضربه سربازان گمنام امام زمان به چندین تیم تروریستی در کرمان

 رئیس کل دادگستری استان کرمان: با سهل انگاری دستگاهای متولی در بازتوانی معتادین متجاهر برخورد می‌شود

شهریه برخی مدارس غیردولتی کاهش می‌یابد / امکان عودت شهریه در صورت انصراف

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

بشنوید| نوحه خون گلوی حسین با صدای مداح کرمانی   (۱ نظر)