گفتارنو/گروه جامعه:نیمههای خرداد ماه بود که به طور رسمی در ستاد ملی کرونا، مجوز بازگشایی تالارها از ۲۶ خرداد ماه صادر شد، اگر چه پیبش از این تالارداران کرمان بنا به مصوبه ستاد استانی تالارهای خود را بازکرده و مراسمات را برگزار میکردند، هر چند که در ستاد استانی هیچ مجوزی برای برگزاری مراسم داده نشده بود.
در همان اوایل خرداد ماه زمزمههایی مبنی بر برگزاری مراسمات در تالارها شنیده میشد، البته تا سقف ۲۰۰ نفر مهمان و با بازه زمانی مشخص. با این حال چندی بعد ظرفیت افزایش یافت و حال با مصوبه ستاد ملی کلیه تالارها تا ۵۰ درصد ظرفیت تالار خود مهمان میپذیرند.
همه اینها در شرایطی است که روند صعودی شیوع ویورس کرونا همچنان ادامه دارد و حتی هشدارهایی نیز از سمت دانشگاه علوم پزشکی کرمان صادر شده است.
رئیس اتحادیه صنف تالارداران و رستوران داران با بیان اینکه اگر فرهنگ سازی نکرده باشیم و مسائل بهداشتی را اموزش نداده باشیم، دیگر ضعف سیستم است؛ میگوید: اگر مراسمهای پرسه یا عروسی در مکان های مناسب برگزار شود، مشکلی ایجاد نمیشود، در زمان کرونا، مراسمات عزا در خانهها برگزار میشد که همین مسئله ریسک انتشار کرونا را افزایش میداد؛ در صورتیکه اگرمساجد برای برگزاری عزاداریها و پرسه باز بودند، این مراسمات با رعایت پروتکلهای بهداشتی و نظارت برگزار میشد.
محمدرضا بهرامی در تشریح پروتکل بهداشتی تالارها برای برگزاری مراسمات میگوید:قبل از ورود مهمان همه جا ضد عفونی میشود و بعد از حضور مهمانها نیز به آنها ژل ضد عفونی کننده و دستکش داده میشود.
بهرامی البته این نکته را متذکر میشود که استفاده از ماسک و دستکش برای مهمانها الزامی نیست، اما ژل و دستکش برای مهمانها ارائه خواهد شد.
بنا به گفته او تمامی کارکنان تالارها ملزم به استفاده از ماسک هستند و کلیه سطوح نیز ضد عفونی میشودند.
رئیس اتحادیه صنف تالارداران و رستوران داران در خصوص ساعات حضور مهمانها در تالار نیز میگوید: در حال حاضر ساعت عروسیها کم شده است چرا که با بلند شدن روزها در تابستان ساعت حضور مهمانها در تالارها نهایتا به سه ساعت و نیم میرسد.
بهرامی در تشریح سایر پروتکلهای بهداشتی تالارها میگوید:حداقل فاصله برای هر میز تا میز بعدی یک متر در نظر گرفته شده است و ظرفیت هر میز نصف شده است؛ به گونهای که اگر میز ۱۲ نفره باشد ۶ نفر بر سر میز مینشینند و اگر هم ۱۰ نفره باشد، ۵ نفر.
براساس گفتههای او مراسمات و برنامههایی همچون رقص نور و ... نیز از لیست برنامههای تالارها حذف شده است.
بهرامی در خصوص نحوه سرو غذا نیز میگوید: تمام چیدمان و میز ضد عفونی میشود، حتی برخی از تالارها لیوانهای شیشهای برای جلوگیری از هر گونه استفاده مشترک جمع کرده و از لیوان یک بار مصرف استفاده کرده اند.
رئیس اتحادیه صنف تالارداران و رستوران داران د رپاسخ به چگونگی نظارت بر تالارها برای رعایت پروتکلهای بهداشتی میگوید:
امکان نظارت ریز به ریز موراد وجود ندارد، ولی کلیاتی همچون این امر که ۵۰ درصد ظرفیت تالارها و میزها استفاده شود، نظارت میشود
او در ادامه میافزاید:رعایت تمامی پروتکلهای بهداشتی بسته به وجدان مدیر تالار دارد.