کد خبر: ۳۷۸۰۴
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۲
ارسال به دوستان
ذخیره
مشاور ارشد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان:
نوذر نخعی درباره مطلبی مبنی بر اینکه تا ۷۰ درصد مردم مبتلا به بیماری نشوند، ویروس ضعیف نمی شود، گفت: ابتلای ۷۰ درصد به چه قیمتی؟ اگر ابتلای ۷۰ درصدی در طول زمان طولانی و به تدریج اتفاق بیفتد، چیز بدی نیست اما ما دریچه ای نداریم که بتوانیم جلوی ویروس را باز کرده یا ببندیم. بنابراین چون بیماری قابل کنترل نیست و ۱۵ درصد مبتلایان در بیمارستان بستری می شوند، (ابتلای ۷۰ درصدی) اصلا ایمنی گله ای استراتژی درستی برای اینکه مردم ایمن بشوند، نیست.

مشاور ارشد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در بخش دیگری از سخنانش درباره وضعیت شیوع کرونا در استان و آیا به پیک این بیماری رسیده ایم گفت: استان کرمان اصلا پیک کرونا نداشت و همچنان در پیک و یا موج اول این بیماری هستیم.

دکتر"نوذر نخعی" در گفت و گو با ایسنا، درباره بحث ایمنی گله ای اظهار کرد: ایمنی گله ای یعنی در زمان شیوع یک بیماری اجازه بدهیم افراد یا به صورت طبیعی یا واکسن زده بشود و در درصد خاصی اتفاق بیفتد که در این صورت بقیه با احتمال خیلی کمتری بیماری را می گیرند. مثلا بگوییم اگر یک واکسن را ۹۰ درصد افراد بزنند ۱۰ درصد دیگر هم نزنند، پوشش کامل را در جامعه می دهد.

وی افزود: اما به دلیل اینکه بیماری کووید ۱۹ واکسن ندارد، بحث ابتلاء مطرح می شود که ابتلای افراد کاملا نادرست و غیراخلاقی است اینکه اجازه بدهیم افراد درگیر شوند تا عده دیگری بیماری را نگیرند.

نخعی تصریح کرد: وقتی بیماری به جامعه ای وارد می شود، ویروس اینقدر سریع پخش می شود که بیمارستان ها را لبریز می کند و باعث می شود خیلی از بیماران مراقبت خوب نگیرند.

این متخصص پزشکی اجتماعی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: اگر کووید ۱۹ بیماری بود که منجر به بستری در بیمارستان ها نمی شد، خیلی از افراد مانند سرماخوردگی می گرفتند. اما به دلیل اینکه ۱۵ درصد کارشان به بیمارستان می کشد و درصد بالایی است، بنابراین ایمنی گله ای استراتژی صحیحی نیست.

وی درباره مطلبی مبنی بر اینکه تا ۷۰ درصد مردم مبتلا به بیماری نشوند، ویروس ضعیف نمی شود، گفت: ابتلای ۷۰ درصد به چه قیمتی؟ اگر ابتلای ۷۰ درصدی در طول زمان طولانی و به تدریج اتفاق بیفتد، چیز بدی نیست اما ما دریچه ای نداریم که بتوانیم جلوی ویروس را باز کرده یا ببندیم. بنابراین چون بیماری قابل کنترل نیست و ۱۵ درصد مبتلایان در بیمارستان بستری می شوند، (ابتلای ۷۰ درصدی) اصلا استراتژی درستی برای اینکه مردم ایمن بشوند، نیست.

مشاور ارشد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به این سوال که آیا ویروس کرونا اخیرا ضعیف شده؟ تصریح کرد: ویروس از نظر کُشندگی فرقی نکرده اما سرایت آن بیشتر شده و مسری تر شده است.

وی افزود: در مجموع در طول زمان به صورت عادی تغییرات اندکی در ویروس اتفاق می افتد که عوامل اقلیمی و انتقال از فردی به فرد دیگر تغییراتی در آن ایجاد می کند اما در حدی نیست بگوییم ویروس کاملا متفاوت شده و فقط بر اساس نتایج علمی و مشاهدات، نسبت به ابتدای کار، ویروس مسری تر شده است.

نخعی در پاسخ به اینکه چند درصد از مردم استان کرمان هم اکنون مبتلا به کرونا شده اند، اظهار کرد: چند وقت قبل که هنوز شدت درگیری کنونی را با ویروس نداشتیم، تحقیقی انجام شد که نشان می داد کمتر از ۱۰ درصد مردم استان به این ویروس مبتلا شده اند اما اکنون باید حداقل روی حدود ۷۰۰ نفر آزمایش خون انجام شود تا ببینیم چند نفر به کووید ۱۹ مبتلا شده اند و معتقدم در حال حاضر نمی توان قطعی اعلام کرد چند درصد مردم مبتلا شده اند.

مشاور ارشد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در بخش دیگری از سخنانش درباره وضعیت شیوع کرونا در استان و آیا به پیک این بیماری رسیده ایم گفت: استان کرمان اصلا پیک کرونا نداشت و همچنان در پیک و یا موج اول این بیماری هستیم.

این متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: برخی استان ها اکنون پیک دوم را تجربه می کنند اما درگیری کرمان از ابتدا کم بوده و اواخر خردادماه کم کم افزایش ابتلا را داشتیم و اکنون نزدیک پیک هستیم و در هفته جاری مشخص می شود، اینکه شیوع بیماری افزایشی باشد یا کاهشی.

نخعی درباره علائم جدید گوارشی در بیماران کرونایی بیان کرد: علائم کرونا به دو گروه کلی تقسیم می شود که بیشتر شایع است. البته ممکن است علائم چشمی و پوستی هم ببینیم که خیلی کم و نادر است.

وی با اشاره به اینکه نیمی از مبتلایان به کووید ۱۹ علائم ندارند و یا اینقدر خفیف است که کسی متوجه نمی شود، گفت: ۳۵ درصد از دیگر مبتلایان به پزشک مراجعه کرده و ۱۵ درصد بستری می شوند.

این متخصص پزشکی اجتماعی اظهار کرد: علائم آن ۳۵ درصد به دو گروه کلی تقسیم می شوند که یک گروه علائم تنفسی دارند و یک اقلیت نیز دارای علائم گوارشی و برخی ترکیب دو گروه علائم را دارند اما مهم ترین علامت کووید ۱۹ گروه تنفسی، سرفه و گلودرد و در علائم گوارشی مهم ترین نشانه دل پیچه و تهوع که می تواند همراه با اسهال هم باشد.

نخعی درباره دردهای عضلانی به عنوان نشانی از ابتلا به کرونا بیان کرد: درد عضلانی به تنهایی علامت کرونا نیست و در کرونا، درد عضلانی شدید و با بیحالی همراه است که مبتلایان اذعان داشتند تاکنون چنین دردی را تجربه نکرده بودند.

وی درباره احتمال افزایش مرگ و میرهای ناشی از کرونا در استان کرمان گفت: مشخص نیست اکنون نوک قله هستیم یا نه و اینکه آیا مرگ و میرها افزایش پیدا می کند یا خیر؟ اما انتظار نداریم مرگ ناگهانی بیش از این بشود.

مشاور ارشد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره وضعیت تخت های بیمارستانی اختصاص داده شده به بیماران کرونایی در کرمان نیز اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۹۰ درصد تخت های ICU بیمارستان های استان پر شده است و تخت های عادی که برای بیماران کرونا در نظر گرفته شده نیز دو سوم پر شده است.

وی در پایان با تاکید بر رعایت اصول اولیه مقابله با کرونا از جمله شست و شوی مرتب دست ها، رعایت فاصله گذاری فیزیکی و پرهیز از حضور در مراسمات و مکان های پرازدحام غیرضرور کرد: به مردم توصیه می کنیم این چند وقت در میهمانی، مجالس عروسی و دورهمی شرکت نکنند.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

رفع تصرف 5 هکتار از زمین‌های دولتی در جنوب کرمان

 ۶ نفر در رابطه با  آتش‌سوزی انبار کارخانه مدیران خودرو تحت تعقیب قضائی قرار گرفتند

قیمت طلا در بازار کاهشی شد

مهم‌ترین علامت کنسروهای فاسد/ به ظاهر قوطی کنسرو توجه کنید

کشف 41 کیلوگرم ماده روانگردان شیشه در بم

صدور هشدار سطح زرد هواشناسی؛ گرد و خاک کرمان را فرا می‌گیرد

درخواست کارت سوخت از خردادماه اینترنتی می شود

ثبت‌نام مدارس فقط با ثبت در سامانه املاک و اسکان

مدیرکل منابع طبیعی کشور عنوان کرد: ضرورت اجرای انجام عملیات آبخیزداری در جنوب کرمان

توصیه های مهم پلیس راهور کرمان به عابران پیاده

پربازدید ها

پیش بینی هواشناسی از وضعیت آب و هوای کرمان؛ روند افزایش دما تا اواسط هفته

3 کشته در برخورد دو دستگاه خودرو در جاده جیرفت کرمان

خسارات اقتصادی و تهدید سلامتی ثمره بیماری‌های مشترک انسان و دام

رئیس شبکه بهداشت رودبار جنوب هشدار داد: ثبت ۶۰ مورد عقرب‌گزیدگی در فروردین ماه امسال

رییس کل دادگستری استان کرمان عنوان کرد: افزایش ۳۰ درصدی میزان مطالبات معوق بانکی در کرمان

هشدار یک متخصص داخلی از وضعیت نگران کننده چاقی در کشور

قریب به 20 هزار پرونده در کرمان با صلاح و سازش مختومه شد / نجات ۱۶۵ نفر از قصاص

معاون دادگستری کرمان: وسایل نقلیه توقیفی برابر قانون تعیین تکلیف شوند

اهدای اعضای بدن بانوی جیرفتی به سه بیمار نیازمند عضو

مدیرکل منابع طبیعی کشور عنوان کرد: ضرورت اجرای انجام عملیات آبخیزداری در جنوب کرمان

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

بشنوید| نوحه خون گلوی حسین با صدای مداح کرمانی   (۱ نظر)