کد خبر: ۳۸۱۱۸
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۲
ارسال به دوستان
ذخیره
آب نساء پشت سد وعده‌های مسئولان جا ماند
میلیون ها مترمکعب آب در حالی در سد نساء ذخیره شده که پروژه انتقال آب شرب از این سد به شهر بم و بروات در پایین دست پشت سد وعده های مسئولان راکد مانده است.

 سد نساء تنها سد شرق استان کرمان است و یکی از مهمترین اهداف ساخت این سد آب رسانی به شهرهای بم، نرماشیر، بروات، ریگان و فهرج می‌باشد که از کمترین سرانه بارندگی در استان برخوردارند و تقریباً هیچ منبع آب جاری ندارند، هم اکنون آب شرب این شهرها از قنات‌ها و چاه‌هایی تأمین که در حاشیه کویر وجود دارد که البته به گفته ساکنان شرق کرمان اکثراً از کیفیت لازم نیز برخوردار نیست و بارها در طول هفته با قطعی آب مواجه هستند.

با وجود اینکه سد نساء که بر روی رودخانه‌ای با همین نام ساخته شده و بزرگترین سد سنگ ریزه ای با رویه بتنی محسوب می‌شود طی سال‌های اخیر در پی بارندگی‌های مطلوب کاملاً آبگیری می‌شود اما مشکل تأمین آب شرق کرمان را رفع نکرده است.

حالا یک ذخیره آب ۱۶۸ میلیون مترمکعبی آب در ۸۰ کیلومتری شهر بم قرار گرفته اما مردم حداقل در زمینه آب شرب از آن محروم هستند.

در زمان ساخت این سد مقرر شده بود حداقل ۶ میلیون مترمکعب از آب سد در بخش صنعت، ۴۲ میلیون در بخش کشاورزی، ۲۲ میلیون زیست محیطی و ۳۹ میلیون در بخش شرب استفاده شود و مابقی برای تغذیه آب‌های زیرزمینی مورد بهره برداری قرار گیرد.

سال ۸۹ بود که پس از ۱۴ سال از کلنگ زنی، این سازه آبی افتتاح شد و مردم شهرستان‌های شرقی استان انتظار داشتند تحولی در بخش تأمین آب در زندگی شأن مشاهده کنند، دقیقاً از همان زمان هم طرح انتقال آب شرب به شهرهای پایین دست در دستور کار قرار گرفت اما حالا پس از گذشت ۱۰ سال هنوز مردم شهرهای شرقی کرمان طعم آب سد نساء را نچشیده‌اند و این پروژه به کندی پیش می‌رود.

یکی از شهروندان بم می‌گوید: سال ۹۰ این پروژه کلنگ زنی شد و قرار بود ظرف چند سال، تصفیه خانه آب در مجاور شهر احداث و آب به بم برسد اما نه تنها این اتفاق روی نداده بلکه کیفیت آب موجود هم که به مردم می‌رسید کاهش یافته و بسیاری از مردم با مشکلات مختلفی از جمله عوارض کلیوی مواجه شده‌اند.

علی باغ چمکی می‌گوید: بسیاری از روستاهای شرق کرمان حتی در شهرستان بم که یکی از بزرگترین شهرستان‌های کرمان است با تانکر آبرسانی می‌شود و در حالی که سد نساء فقط چند کیلومتر با بم فاصله دارد و میلیون‌ها مترمکعب آب در آن ذخیره شده اما ما باید در برخی از محلات شهر با قطعی آب مواجه باشیم.

آبرسانی سیار به روستاهای اطراف سد

وضعیت آبرسانی اما در شهرهای دورتر از سد همچون بروات و ریگان بسیار بحرانی‌تر است و مردم با مشکلات مختلفی مواجه هستند.

محمد عباسی از جمله روستاییان ریگانی است که در محمد آباد زندگی می‌کند و می‌گوید: هر هفته یک بار تانکر آب برای تأمین آب شرب به روستای ما می‌آید و هر بار باید مدت‌ها در صف معطل بمانیم تا بتوانیم چند ظرف آب برای تأمین آب شرب ذخیره کنیم در برخی موارد هم با موتور از روستاهای مجاور آب می‌آوریم.

وی می‌گوید: راهی نداریم جز اینکه در برخی موارد از قنات‌های اطراف آب را تأمین کنیم این در حالیست که قرار بود آب سد نساء به شرق کرمان برسد.

زهرا سلیمان فر از دیگر شهروندان شرق کرمان است که در بم زندگی می‌کند و از کیفیت آب شکایت دارد و می‌گوید: هر بار مسئولان وعده می‌دهند و بعد از تمام شدن تابستان همه چیز فراموش می‌شود تا سال بعد و مردم می‌مانند و مشکلات فراوانی که در زمینه تأمین آب دارند.

وی با اشاره به قطعی آب در برخی از روستاهای حاشیه بم که فقط چند کیلومتر تا سد فاصله دارند، افزود: می‌گویند طرح ملی است و باید در قالب پروژه‌ها و اعتبارات ملی رفع مشکل شود اما مساله اصلی این است که مردمی که آب خوردن ندارند نمی‌توانند این موانع ناشی از کاغذ بازی‌های مسئولان را درک کنند.

هم اکنون ۶۳ درصد از طرح لوله گذاری مسیر انتقال آب شرب به شهر بم انجام شده و هنوز خبری از خط انتقال به سایر شهرهای شرق استان نیست این در حالی ست که بهره مندی از آب سد نساء به زیر ساخت‌های متعدد دیگری نیز نیاز دارد.

کمبود ۲۳۰ لیتر آب در ثانیه

گفته می‌شود تنها در شهر بم در اوج مصرف ۲۳۰ لیتر آب در ثانیه کمبود آب وجود دارد و این در حالیست که به دلیل کمبود آب در روستاها بسیاری از روستاییان نیز در حال مهاجرت به شهرهای بزرگ شرق استان از جمله بم هستند.

در آخرین وعده‌ای که به مردم شرق کرمان داده شده عنوان شده که در صورت تأمین اعتبار از سوی دولت ۱۰ کیلومتر از باقیمانده مسیر تا شهر بم لوله گذاری می‌شود و آب تصفیه نشده به این شهر می‌رسد اما این اول کار است چون احداث تصفیه خانه آب و ایجاد تأسیسات برای انتقال آب به بروات، فهرج، نرماشیر و ریگان هنوز انجام نشده است!

طرحی که قرار بود تا سال ۹۸ به انتها برسد حالا در پایان دولت دوازدهم به عنوان یکی از طرح‌های نیمه کاره به دولت سیزدهم به ارث خواهد رسید و مشخص نیست سرانجامش چه خواهد شد.

فرماندار بم در این خصوص می‌گوید: بیش از ۸۰ درصد از مجموع طرح انجام شده و در صورت تأمین اعتبار این طرح ملی می‌توانیم امیدوارم باشیم در آینده نزدیک شاهد رسیدن آب سد نساء به بم خواهیم بود.

شهسواری افزود: شرط ادامه و پیشرفت طرح انتقال آب تأمین اعتبار است که این امر به مساعدت مسئولان در سطح ملی نیاز دارد.

وی گفت: هم اکنون با کمبود آب شرب در شهر بم مواجه هستیم و همین امر موجب افت فشار در برخی از ساعت‌های پیک مصرف شده است.

وی ادامه داد: تا کنون برای اجرای این طرح ۲۸۰ میلیارد تومان هزینه شده و ۳۰۰ میلیارد تومان بودجه نیاز است که این طرح به اتمام برسد و رایزنی‌ها برای تخصیص این بودجه در حال انجام است.

در حالی مسئولان همچنان ابراز امیدواری می‌کنند که آب به شهر بم برسد به نظر می‌رسد پیگیری‌های نماینده مجلس در شرق استان و استانداری کرمان می‌تواند راهگشای حل مشکل تأمین آب در شرق استان کرمان در آینده نزدیک باشد.

برچسب ها: سد نسا ، اب ، بم ، شهسواری ، کشاورزی
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

انسداد 10 راه روستایی در بم و آبگرفتگی برخی از منازل روستایی

جدیدترین قیمت طلا، سکه و ارز در بازار

کشف مواد مخدر و سلاح جنگي از قاچاقچیان مواد مخدر در ریگان

روستای چاه‌غلامعلی زرند مسدود شد  

رفع ۱۶ نقطه حادثه‌خیز و اجرای پل عابر پیاده در پنج نقطه حادثه‌خیز شهر کرمان

پیش‌بینی هواشناسی از وضعیت هوای کرمان طی امروز و فردا / روند افزایش دما از روز یکشنبه

نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۳ نیمه مرداد اعلام می‌شود

سیل و بارندگی  ۱۳۳ میلیارد تومان به بخش کشاورزی عنبرآباد خسارت وارد کرد

باند سازمان يافته قاچاق سوخت در کرمان منهدم شد

رقابت بیش از ۱۲ هزار داوطلب کرمانی در نوبت اول کنکور

پربازدید ها

پیش بینی هواشناسی از رعد و برق و بارش باران در مناطقی از کرمان

روستای چاه‌غلامعلی زرند مسدود شد  

نجات دو کودک گرفتار در سیلاب زرند

پیش‌بینی هواشناسی از وضعیت هوای کرمان طی امروز و فردا / روند افزایش دما از روز یکشنبه

عدم توجه به جلو علت 53 درصد از تصادفات برون شهری

مدارس شهرستان زرند در روز چهارشنبه تعطیل شد / نیروهای شهرداری در آماده‌باش

کشف مواد مخدر و سلاح جنگي از قاچاقچیان مواد مخدر در ریگان

مدیر شبکه بهداشت رودبار جنوب: اجرای طرح واکسیناسیون نوبت صفر الزامی است

افزایش خطر ابتلا به سرطان با تغذیه بد

تصمیمات مدیران نباید عرضه سوخت را برای مردم سخت کند / کمبود و شلوغی جایگاه‌های عرضه سوخت گاز به هیچ وجه قابل قبول نیست

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)