کد خبر: ۳۹۷۹
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۹
ارسال به دوستان
ذخیره
افزايش واردات محصولات كشاورزي تا 22 ميليون تن در سال 93 باعث افت امنيت غذايي شد. عددي كه با واردات 21 ميليون تني كشاورزي و مواد غذايي براي سال 91 محاسبه شده است، سهم توليد داخل در عرضه سرانه انرژي جامعه را 58 درصد نشان مي‌دهد؛ حال آنكه در سال 1382 امنيت غذايي كشور بيش از 80 درصد برآورد شده است.
افزايش واردات محصولات كشاورزي تا 22 ميليون تن در سال 93 باعث افت امنيت غذايي شد. عددي كه با واردات 21 ميليون تني كشاورزي و مواد غذايي براي سال 91 محاسبه شده است، سهم توليد داخل در عرضه سرانه انرژي جامعه را 58 درصد نشان مي‌دهد؛ حال آنكه در سال 1382 امنيت غذايي كشور بيش از 80 درصد برآورد شده است.
به گزارش خبرنگار تابناک اقتصادی، امنيت غذايي در واقع از ابتداي دهه 80 شروع به افزايش كرد. سهم توليد داخل در عرضه سرانه انرژي در سال 1379 از 57 درصد فعلي كمتر بوده و در محدوده 54 درصد گزارش شده است اما از ابتداي دهه 80 اين سرانه شروع به رشد كرد و در سال 1382 به بالاترين سطح خود يعني 80 درصد رسيد. اين عدد براي سال بعد از آن نيز ثبت شد.

از سال 1384 اما اين عدد كمي افت كرد و در سال 1385 امنيت غذايي يكباره به 69 درصد رسيد. اگرچه در سال بعد از آن دوباره سهم توليد داخل از عرضه سرانه انرژي تا محدوده 78 درصد بالا رفت ولي از سال 1387 با وقوع خشكسالي اين سهم تا 53 درصد كاهش يافت و در سال‌هاي بعد از آن نيز اين عدد جبران نشد. 

اگرچه افت توليد در سال 1387 به دليل خشكسالي اتفاق افتاد اما در سال‌هاي بعد با وجود بارندگي هاي مناسب ولي سهم توليد داخل ارتقا نيافت كه علت آن را بايد در سياست‌هاي تجاري كشور جستجو كرد.

درحالي كه واردات كشاورزي و مواد غذايي از بيش از 2.5 ميليارد دلار در برنامه اول توسعه فراتر نرفت اين عدد در برنامه پنجم به 12 ميليارد دلار رسيده است.

نشانه‌هايي از تضعيف بخش كشاورزي وقتي بيشتر آشكار مي‌شود كه اين رقم را با صادرات صورت گرفته در طول اين مدت مقايسه كنيم. اگرچه تراز منف تجارت كشاورزي م مواد غذايي روندي نوساني داشته اما اين تراز در طول برنامه‌هاي ياد شده همواره منفي بوده است.

با وجود اينكه در فاصله سال‌هاي 1382 تا 1384 كمترين وابستگي به واردات وجود داشته است، در سال 1391 تراز تجارت كشاورزي به رقم منفي 18 ميليون تن رسيد. 

مجموعه تحولات مورد اشاره منجر به افزايش درجه وابستگي كشور به دنياي خارج در زمينه محصولات كشاورزي و مواد غذايي بع ويژه در سال‌هاي اخير شده است به گونه‌اي كه سهم توليد داخل از كل سرانه انرژي غذايي عرضه شده در كشور در سال 1391 به حدود 58 درصد رسيده است.

رشد ارزش واردات كشاورزي در طول برنامه چهارم توسعه بسيار زياد بوده و از سه ميليارد و 64 ميليون دلار در ابتداي برنامه به هشت ميليارد و 464 ميليون دلار يعني با حدود رشد 175 درصدي در انتهاي برنامه افزايش يافته است. همچنين رشد ارزش واردات كشاورزي و مواد غذايي در طول برنامه پنجم توسعه ادامه يافته و به ارقام 14 ميليارد و 270 ميليون دلار و 13 ميليارد و 214 ميليون دلار در سال‌هاي 1391 و 1393 رسيده است.
برچسب ها: امنیت غذایی
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

برگزیدگان نخستین رویداد داستان مصور دفاع مقدس معرفی و تجلیل شدند

زمان پخش فصل سوم سریال «سرزمین مادری» مشخص شد

پیش بینی هواشناسی از وضعیت جوی هوا در مناطق مختلف کرمان

پانسمان‌های سوختگی بیمه نیست، اغلب بیماران قادر به تهیه آن نیستند / گلایه از غیراستاندارد بودن تخت‌های سوختگی کشور

قیمت طلا، سکه و ارز شنبه ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳

امکان ثبت نام سرویس مدرسه از اول خرداد

مسئولان ذغالسنگ استان به دستگاه قضایی احضار شدند

اظهارات «تاج» درخصوص جزئیات جدید پرونده فساد در فوتبال

تاکید فرماندار بر رفع نقاط حادثه‌خیز کرمان: حفظ جان شهروندان مهمترین وظیفه است

ریزش زغال سنگ جان کارگر معدن کوهبنان را گرفت

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

افرادی که کارت سوخت آنها خارج از طرح کدینگ است به شرکت نفت مراجعه کنند   (۱ نظر)