کد خبر: ۴۰۸۸
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۲
ارسال به دوستان
ذخیره
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی؛

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی گفت: با توجه به تغییر اقلیم و محدودیت منابع آبی در کشور، دوره پساتحریم می تواند زمینه را برای کشت فراسرزمینی محصولات کشاورزی در کشورهای آسیایی و آفریقایی فراهم کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، احمد کبیری روز دوشنبه در نشست خبری افزود: در این زمینه وزارت جهاد کشاورزی اقداماتی داشته است اما معتقدیم در دوره پساتحریم ها این موضوع می تواند با جدیدت بیشتری پیگیری شود.

وی اظهارداشت: در حوزه کشاورزی با کمبود منابع آب روبه رو هستیم و لازم است برای حفظ منابع آبی، از کشت فراسرزمینی به عنوان مؤلفه تأمین تولیدات کشاورزی مورد نیاز استفاده کرده و با دانش و نیروی متخصص به تأمین مواد مورد نیاز کشور بپردازیم.

وی تصریح کرد: درهمین راستا کشت فراسرزمینی برنج و گندم در کشورهای آسیایی و آفریقایی به معاون اول رئیس جمهوری داده شده و مذاکراتی برای اجرایی شدن کشت این دو محصول با هدف حفظ منابع آبی نیز صورت گرفته است.

کبیری گفت: در شرایط پساتحریم مهم ترین نقش سازمان نظام مهندسی می تواند صدور خدمات فنی و مهندسی باشد که سناریوهای آن داخل سازمان تدوین و به وزیر جهاد کشاورزی ارائه شده است.
وی افزود: بنابراین در صورتی که تولید کنندگان بخواهند در زمینه کشت فراسرزمینی سرمایه گذاری کنند در نظر داریم با اعزام کارشناسان و متخصصان به کشورهای مذکور علاوه بر تامین محصولات کشاورزی مورد نیاز کشور، منابع آبی موجود را برای تأمین سایر محصولات کشاورزی در داخل حفظ کنیم.

** بهبود بهره وری تولید با آموزش های مهارتی 
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی به افزایش بهره وری آب و خاک به عنوان یکی از مهم ترین مؤلفه های تولید کشاورزی اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به شرایط فعلی بهره وری بخش کشاورزی کشورما از وضعیت خوبی برخوردار نیست.

وی افزود: سازمان نظام مهندسی با انتقال دانش روز به مزارع می تواند تولید کشاورزی را افزایش داده و با ارتقاء مهارت و دانش کشاورزان حجم تولید و کیفیت تولیدات داخلی را افزایش دهد.

وی با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی با داشتن 200 هزار کارشناس متخصص، مسئولیت انتقال دانش و افزایش بهره وری در حوزه تولید را برعهده دارد، گفت: با ورود تکنولوژی های روز به مزارع و به کارگیری تکنیک های جدید تولید، می توان میزان عملکرد کشاورزی را افزایش داد.

وی ادامه داد: هم اکنون به طور میانگین کشاورزان ما در هرهکتار 25 تن سیب و 4 تن گندم تولید می کنند این درحالیست که کشاورزان نمونه و خبره بخش کشاورزی با بکارگیری دانش روز و متخصصین توانسته اند در هر هکتار 150 تن سیب درختی و 13 تن گندم تولید کنند.

** استاندارد 50 محصول کشاورزی تدوین شد
وی تصریح کرد: سازمان نظام مهندسی با همکاری سازمان ملی استاندارد اقدام به تدوین 50 استاندارد کشاورزی تحت عنوان عملیات خوب کشاورزی کرده که مؤلفه هایی همچون محیط کشت، تغذیه گیاه و چگونگی عملکرد بهره بردار مورد توجه قرار می گیرد.

** بخش کشاورزی نیازمند توسعه نرم افزاری 
کبیری افزود: در برنامه ششم توسعه پیشنهاد شد؛ به منظور ارتقاء خدمات فنی و مهندسی بخشی از اعتبارات حوزه کشاورزی به عنوان بودجه های ردیفی مورد نیاز نرم افزاری حوزه کشاورزی اختصاص پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه 85 درصد هزینه های آبیاری تحت فشار (عملیات سخت افزاری) توسط دولت پرداخت می شود گفت: این در حالیست که اگر بخشی از این اعتبارات برای پیشبرد عملیات نرم افزاری در اختیار سازمان نظام مهندسی کشاورزی قرار گیرد زمینه ارتقاء دانش کشاورزان برای به کارگیری و نحوه استفاده صحیح از سیستم های نوین آبیاری فراهم خواهد شد که خود در افزایش بهره وری بخش نقش بسزایی خواهد داشت.

** امضای تفاهم نامه سازمان نظام مهندسی با سازمان های جنگل ها و حفظ نباتات

کبیری افزود: در دور جدید فعالیت سازمان، مذاکراتی با سایر سازمان های تابع وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفته است که بر این اساس، تفاهم نامه ای بین سازمان جنگل ها و مراتع و همچنین سازمان حفظ نباتات صورت گرفته است.

وی اظهارداشت: همچنین مذاکراتی با مؤسسه ثبت و گواهی نهال و بذر انجام شده که در صورتی که به نتیجه برسد، می تواند نظارت بیشتری بر عرضه کود و سم در داخل کشور داشته باشد.
وی از واگذاری مدیریت چرای دام در مراتع به سازمان نظام مهندسی کشاورزی خبرداد و گفت: در جریان تفاهم نامه بین سازمان نظام مهندسی با سازمان جنگل ها مقرر شد مدیریت مراتع و چرا به دانش آموختگان بخش کشاورزی واگذار شود.

کبیری ادامه داد: هرچند برخی مراتع به صورت قانونی و عرفی به مردم واگذار شده، اما نظارتی بر نحوه عملکرد وجود ندارد؛ از سوی دیگر بناداریم با مدیریت چرای دام مدت زمان ورود و خروج دام به مراتع مشخص شود در حالی که دامداران باید در قبال چرای دام به دولت عوارضی پرداخت کنند که این امرتاکنون مغفول مانده است.
به گفته وی، بنابراین سازمان نظام مهندسی از دانش آموختگان برای مدیریت چرای دام و نظارت بر عملکرد دامداران استفاده خواهد شد.

** تکلیف دولت برای استفاده از نیروهای متخصص
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی ادامه داد: در بند (3) ماده (1) قانون افزایش بهره وری، دولت نهادهای اجرایی را مکلف به استفاده از نیروی متخصص کرده است و بر اساس آیین نامه ای که به تازگی به تصویب رسیده، نهادهایی که از نیروهای متخصص استفاده می کنند، در اولویت برخورداری از تسهیلات قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 200 هزارنفر عضو سازمان نظام مهندسی کشاورزی هستند، گفت: تعداد فارغ التحصیلان و بیکاران این بخش بیش از این است.



نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

عامل شرارت و تيراندازي در عنبرآباد زمين گير شد

عوارض تزریق نوروبیون چیست؟

نوسان شدید قیمتی در بازار خودرو امروز 20 اردیبهشت1403

اجلاس پیرغلامان فرصتی برای تکریم جایگاه ذاکران امام حسین

وزش باد و گرد و خاک مهمترین پدیده جوی در کرمان

هیچ مبلغ غیرمجازی هنگام ثبت نام نباید از اولیاء دریافت شود؛ دریافت پول صرفا برای کتاب، بیمه و فرم مدرسه

انبار کارخانه خودروسازی بم در آتش سوخت

سن دریافت گواهینامه موتورسیکلت تغییر کرد

ارائه خدمات شرکت آب منطقه‌ای به کشاورزان، صرفا با سند مالکیت تک‌برگ

توضیح شهرداری کرمان در خصوص انسداد یک هفته‌ای تقاطع غیرهمسطح شهید بادپا

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

بشنوید| نوحه خون گلوی حسین با صدای مداح کرمانی   (۱ نظر)