کد خبر: ۴۱۴
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۹
ارسال به دوستان
ذخیره
لاریجانی افزود : من شنیدم که در این این مورد شبهه شد، اما اینطور نیست . قبلا هم دولت نامه ای خدمت ایشان فرستاده بود که با توجه به شرایط کشور سهم صندوق توسعه ملی حداقل 20درصد باشد.
رییس مجلس شورای اسلامی از توصیه رهبر معظم انقلاب به نمایندگان مجلس در مورد سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی خبر داد.

به گزارش ایرنا، علی لاریجانی که عصر امروز -دوشنبه- در نخستین جلسه کمیسیون تلفیق بودجه 94 حضور یافته بود، اظهار داشت: مطابق برنامه باید هر سال به 20 درصد سهم صندوق توسعه ملی از منابع فروش نفت و گاز اضافه شود که با احتساب این رقم سال آینده باید 12 درصد را به صندوق بدهیم. 

وی ادامه داد: رهبری دستوری را دادند که ما در مجلس به آن توجه کنیم.

لاریجانی افزود : من شنیدم که در این این مورد شبهه شد، اما اینطور نیست . قبلا هم دولت نامه ای خدمت ایشان فرستاده بود که با توجه به شرایط کشور سهم صندوق توسعه ملی حداقل 20درصد باشد.

رییس مجلس ادامه داد: رهبری نمی خواست به صورت کتبی نامه بدهند و ایشان شخصا به من فرمودند که نظرم این است که نمایندگان به دولت مساعدت کنند که این امر رخ دهد.

لاریجانی افزود: نظرم این است که باید با دولت همراهی کنیم و پایه را 20 درصد بگذاریم که هم نظر رهبری تامین شود و هم مازاد آن، عدم تعادل بودجه را رفع کند.

وی با اشاره به ساختار جدید کمیسیون تلفیق برای بررسی بودجه 94 اظهار امیدواری کرد که به صورتی عمل شود که ساختار جدید موفق باشد و در نهایت، یک بودجه واقعی به دست بیاید؛ از طرفی دیگر امیدوارم با تلاش اعضای کمیسیون تلفیق، لایحه بودجه سال 94 بموقع به صحن علنی ارجاع شود زیرا مدت زمان بررسی لایحه بودجه در این کمیسیون حدود 15 روز است، بنابراین اعضای کمیسیون تلفیق باید زمان را به صورتی تقسیم بندی کرده تا کلیات و اجزای بودجه بموقع بررسی و تصویب شود.

لاریجانی با اشاره به اهمیت مقوله انضباط برای حضور نمایندگان در کمیسیون تلفیق افزود: اعضای کمیسیون تلفیق باید این موضوع را به عنوان یک وظیفه مهم در نظر بگیرند زیرا شرایط کشور به ویژه در حوزه اقتصادی نیاز به دقت نظر دارد؛ از این رو باید وقت اعضای کمیسیون تلفیق در بررسی لایحه بودجه صرف مسائل مهم تر شود تا در بودجه سال 94یک سمت و سوق روشنی به کشور بدهیم؛ البته در بودجه جاری قدرت مانور زیادی وجود ندارد و با توجه به اینکه بیش از 80 درصد از بودجه اعتبارات، جاری است نباید آن را در لایحه بودجه سال 94 افزایش داد.

وی ادامه داد: در این رابطه البته در زمان لوایح بودجه دستگاه های مختلف پیشنهاداتی را مطرح می کنند که این موضوع موجب افزایش جاری می شود از این رو اعضای کمیسیون تلفیق و تمام نمایندگان باید توجه داشته باشند که نباید زمان باقی مانده را صرف این امور کنند. همچنین این موضوع قابل اهمیت است که نباید وقت زیادی را صرف بررسی تبصره های بودجه گذاشت.

رییس مجلس با تأکید بر اینکه تمام زمان کمیسیون تلفیق باید صرف ارائه ابتکارات جدید برای گنجاندن در لایحه بودجه سال 94 شود افزود: به طور حتم باید بودجه به صورت واقعی دیده شود از این رو اگر بین تصویب بودجه تا تحقق اعتبارات حدود 10 درصد اختلاف وجود داشته باشد این موضوع قابل اغماض است اما اگر این اختلاف به بیش از 30 درصد برسد نشان دهنده واقعی نبودن بودجه است.

لاریجانی ادامه داد: از طرف دیگر، اعضای کمیسیون تلفیق در زمان بررسی لایحه بودجه سال 94 عملا باید دو سناریو را طراحی کنند به طوری که سناریوی اول براساس شرایط فعلی و سناریوی دوم در راستای به نتیجه رسیدن گفت وگوهای بین المللی باشد اما قطعا سناریوی پایه باید براساس شرایط فعلی تدوین شود البته در رابطه با سناریوی دوم هم باید برنامه ریزی و تصمیم گیری شود تا در صورت تحقق این شرایط، اعتبارات اضافی در چه بخش هایی مصرف شود از این رو باید لیست پروژه های عمرانی مشخص شده تا مثلا اگر حدود 10 میلیارد دلار به اعتبارات اضافه شد بدانیم که این منابع را می خواهیم در کجا صرف کنیم.

وی افزود: در شرایط فعلی مجلس باید بودجه را به گونه ای تنظیم کند که این اقدام علامتی را به طرف مقابل بفرستد که براساس آن به طرف غربی بفهماند که ایران خود را آماده تمام شرایط کرده است از طرفی دیگر باید به این موضوع توجه داشت که تنظیم بودجه مشکل جدیدی را برای مردم ایجاد نکند به طور مثال در تنظیم این لایحه نباید در موضوع هدفمند کردن یارانه ها شوک جدیدی ایجاد شود همچنین در تنظیم این لایحه و در رابطه با اختصاص اعتبارات پروژه های عمرانی باید رفتار مجلس و دولت نشان دهنده رونق تولید باشد.

رییس قوه مقننه ادامه داد: در سیگنال های ارسال شده باید رونق تولید مشهود باشد تا در نهایت اعتبارات به سمت تولید رود از طرفی دیگر موضوع اعتبارات بخش دفاع در لایحه بودجه دارای اهمیت بسیاری است همچنین اقدامات مجلس و دولت بر موضوع لایحه بودجه باید به نحوی نشان داده شود که کشور در شرایط جدید در صورت اتخاذ تحریم های جدید علیه ایران عکس العمل مناسبی را نشان می دهد.

وی با بیان اینکه قطعا باید در رابطه با میزان قیمت نفت در لایحه بودجه سال 94 کارگروهی ایجاد شود گفت: در سفری که اخیرا من به کشورهای منطقه داشتم آنها قیمت نفت در لوایح بودجه خود را حدود 60 دلار تعیین کردند البته قیمت نفت در لوایح بودجه به هر میزان که واقعی تر باشد بهتر است و به طور حتم کارگروه مشترک دولت و مجلس باید سناریوهای مختلفی را در این رابطه بیاندیشد تا برای دولت در سال آینده مشکلی ایجاد نشود.

لاریجانی افزود: قطعا در سال آینده در رابطه با اعتبارات معجزه نخواهیم داشت و نمایندگان نباید تلاش کنند که در بودجه عدد بزرگ یا اعداد بزرگ را وارد کنند از طرف دیگر براساس بررسی های انجام شده بودجه سال آینده کشور حدود 180 هزار میلیارد تومان است که از این میزان حدود 20 هزار میلیارد تومان به بخش عمران اختصاص داده می شود البته دولت و مجلس در رابطه با حوزه عمران و اعتبارات پیرامونی آن باید راه های بیشتری را بیاندیشد.

وی ادامه داد: در شرایط کنونی در این رابطه دو راه وجود دارد اولین راه این است که دولت برای برخی امور مانند راه های روستایی از بودجه سالیانه اعتبارات مورد نظر را اختصاص دهد ولی قطعا برخی از پروژه ها و امور قابل واگذاری است که این موضوع در سال گذشته در بودجه دیده شد از این رو با توجه به کمبود منابع اعتباری باید پروژه ها به بخش های دیگر واگذار شود تا طرح ها بر زمین نماند البته در این رابطه برخی بانک ها برای اجرا، تکمیل و سپس واگذاری پروژه های عمرانی اعلام آمادگی کردند که در این حوزه باید کمیته ای ایجاد شود.

رییس مجلس ادامه داد: با توجه به اینکه اقتصاد کشور در شرایط کنونی دولتی است به این موضوع باید توجه کرد تا وقتی بخش عمران رونق نیابد، بخش خصوصی هم راه نمی افتد.

وی با اشاره به اهمیت تحقق اقتصاد مقاومتی در لایحه بودجه سال 94 افزود: رهبر معظم انقلاب در چند وقت گذشته و حتی اخیرا بارها فرمودند که در بودجه سالیانه باید سیاست های اقتصاد مقاومتی لحاظ شود که این موضوع قطعا یک وظیفه شرعی و قانونی بر عهده نمایندگان است که در این رابطه نمایندگان مجلس و اعضای کمیسیون تلفیق باید برنامه ریزی مناسبی را انجام دهند.

لاریجانی با اشاره به اهمیت وارد کردن مقوله معادن در لایحه بودجه سال 94 افزود: قطعا در حوزه معادن باید در جهت رونق این حوزه تلاش ویژه ای شود زیرا اگر معادن رونق پیدا کند می توان خیلی سریع در این حوزه به تولید رسید از این رو مجلس و دولت باید در این رابطه کارگروهی را برای بررسی دقیق و سریع تشکیل دهند.

رییس قوه مقننه با بیان اینکه برای مشارکت بانک ها در طرح های عمرانی نیازمند تشکیل کارگروهی هستیم تصریح کرد: در مقوله صادرات نیز باید در مجلس و دولت برنامه ریزی مناسبی انجام شود زیرا تحول اقتصاد در گرو افزایش صادرات است همچنین در رابطه با مسائل کشاورزی و تأمین آب برای این حوزه باید در لایحه بودجه تمهیداتی برای توسعه آبیاری تحت فشار و اجرای سیستم های گلخانه ای اندیشیده شود.

وی با بیان اینکه تسهیلات بانکی باید به سمت تولید برود گفت: متأسفانه در شرایط کنونی بخش تولید اکثر استان ها بیش از 38 درصد دچار رکود هستند از این رو در لوایح بودجه باید به موضوع سرمایه در گردش بخش تولید و افزایش سرمایه بانک ها توجه شود تا در نهایت رونق تولید محقق شود.

رییس قوه مقننه با اشاره به اهمیت حضور شرکت های مادر در پروژه های عمرانی گفت: قطعا این موضوع قابل تأمل و برنامه ریزی است که برخی شرکت های مادر مانند شستا و بنیاد مستضعفین که امکانات خوبی دارد در کارهای عمرانی شرکت کنند البته در این حوزه باید کارگروهی تشکیل و این موضوعات را پیگیری کند.

وی با تأکید بر اینکه در حوزه نفت و گاز به ویژه پروژه هایی مانند پارس جنوبی و مخازن مشترک در لایحه بودجه سال 94 باید فکر مناسبی اندیشیده شود تصریح کرد: از طرفی دیگر موضوع بنیه دفاعی و موضوع اعتبارات مناسب هم از اهمیت زیادی برخوردار است البته در این رابطه برخی نمایندگان پیشنهاداتی را مطرح کردند که باید بررسی شود همچنین در موضوع سهام عدالت نیز باید مجلس و دولت به نحوی این حوزه را سامان دهند تا منابع و صنایع و کارخانجات در جهت اهداف اصلی آن حرکت کنند زیرا در شرایط کنونی این شرکت ها کارایی مناسبی را ندارند و تولید منابع نمی کنند از این رو بااصلاح امور باید این بخش ها به سمت درآمدزا شدن حرکت کنند.

رییس مجلس بر لزوم هماهنگی مجلس و دولت برای اجرای برخی از موضوعات مهم مانند هدفمند کردن یارانه ها تأکید کردو گفت: قطعا در موضوعی مانند هدفمند کردن یارانه ها مجلس و دولت در لایحه بودجه سال 94 باید به توافق برسند از این رو اگر دولت نمی تواند در جهت اجرای فازهای جدید این قانون حرکت کند نباید الزامی از سوی مجلس مطرح شود.

لاریجانی با اشاره به اجرای پروژه های راه آهن به ویژه از طریق فاینانس تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب بارها در رابطه با توسعه خطوط راه آهن در کشور توصیه های زیادی را داشته اند از این رو باید با برنامه ریزی از سوی دولت و مجلس عقب ماندگی ها در این حوزه رفع شود البته آخوندی وزیر راه و شهرسازی به دنبال ابتکارات جدیدی است تا پروژه های راه آهن در کشور به ویژه راه آهن شمال، جنوب، شرق و غرب از طریق فاینانس اجرایی شود.

وی با اشاره به اهمیت توجه مجلس و دولت به بخش فرهنگ به ویژه فرهنگ دینی گفت: خوشبختانه در سال گذشته و در لایحه بودجه مجلس توجه ویژه ای به این حوزه داشته و قطعا در بودجه سال 94 هم باید توجه ویژه ای در این رابطه شود.

رییس مجلس با تأکید بر اینکه طرح ابتکارات و پیشنهادات جدید در لایحه بودجه سال 94 بسیار با اهمیت است افزود: قطعا اگر مجلس بودجه را بررسی نکند هیچ حادثه ای رخ نمی دهد اما این موضوع دارای اهمیت است که باید ابتکارات جدیدی از سوی نمایندگان مطرح شود.

رییس قوه مقننه ادامه داد: در گذشته هر مصوبه ای که در کمیسیون تلفیق به تصویب می رسید در رسانه ها بازگو می شد که این اقدام انتظاراتی را برای مردم ایجاد می کرد از این رو اعضای کمیسیون تلفیق باید توجه داشته باشند که نحوه انعکاس مطالب، شرایط شلوغی را از لحاظ تبلیغی در کشور ایجاد نکند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

دستگیری اعضای باند فرا استانی سرقت از بانوان مسن در کرمان

محمدعلی علومی طنزپرداز و شاهنامه‌پژوه بمی درگذشت

زمین‌های طرح‌ نهضت ملی مسکن و جوانی جمعیت در چهار شهر کرمان آماده واگذاری شد

امام جمعه شهر بلوک جیرفت در سانحه تصادف درگذشت

ضربه سربازان گمنام امام زمان به چندین تیم تروریستی در کرمان

زمان اعلام نتایج آزمون استخدام مشاور و معلم ورزش مشخص شد

کاهش قیمت سکه و طلا در بازار امروز 16 اردیبهشت1403

رئیس پلیس راهور استان کرمان: بیشترین آمار جانباختگان مربوط به عابرین پیاده است

شهریه برخی مدارس غیردولتی کاهش می‌یابد / امکان عودت شهریه در صورت انصراف

پیش بینی شرایط جوی نسبتا پایدار در آسمان کرمان

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)

بشنوید| نوحه خون گلوی حسین با صدای مداح کرمانی   (۱ نظر)