کد خبر: ۴۱۷۸۱
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۴
ارسال به دوستان
ذخیره
عضو اسبق مجمع تشخیص مصلحت نظام:
عضو اسبق مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بزرگان اصلاحات توقع داشتند که نامزد داشته باشند و البته آقای همتی تقریبا به گونه ای عمل کردند که داشتند به نامزد گروه های اصلاح طلب تبدیل می شدند ولی چون وقت خیلی کم بود و 18 روز از حضور او در صحنه و مناظرات نمی گذشت و با توجه به اینکه برخی نامزدها از 2 سال، 3 سال و 8 سال داشتند روی این موضوع کار می کردند خوب این 18 روز خیلی نامتعادل بود البته آنها می توانستند از آقای همتی حمایت کنند و نکردند که اگر حمایت می‌کردند، نتیجه چیز دیگری می شد.

اگر بزرگان اصلاحات از همتی حمایت می‌کردند نتیجه چیز دیگری بود/ برخی 8 سال برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری کار کردند

عضو اسبق مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بزرگان اصلاحات توقع داشتند که نامزد داشته باشند و البته آقای همتی تقریبا به گونه‌ای عمل کردند که داشتند به نامزد گروه‌های اصلاح طلب تبدیل می‌شدند، ولی چون وقت خیلی کم بود و ۱۸ روز از حضور او در صحنه و مناظرات نمی‌گذشت و با توجه به اینکه برخی نامزد‌ها از ۲ سال، ۳ سال و ۸ سال داشتند روی این موضوع کار می‌کردند خوب این ۱۸ روز خیلی نامتعادل بود البته آن‌ها می‌توانستند از آقای همتی حمایت کنند و نکردند که اگر حمایت می‌کردند، نتیجه چیز دیگری می‌شد.
«محمد هاشمی»، عضو اسبق مجمع تشخیص مصلحت نظام،   در خصوص ایفای نقش ناموفق اصلاح طلبان در انتخابت ۱۴۰۰ اظهار کرد: علت و عواملی که باعث این تصمیم گیری شد را باید در نظر گرفت و اگر بخواهیم آسیب شناسی کنیم برای رفع چنین آسیب هایی، باید مسئله ریشه‌ای حل شود. اصل مسئله این بود که اصلاح طلبان کاندیدا نداشتند یعنی حدود ۹ نفر معرفی و ثبت نام کردند و هر ۹ نفر را شورای نگهبان رد صلاحیت کرد.
او افزود: واکنش اصلاح طلبان به تصمیم نادرست شورای نگهبان یک مسئله دیگر است. اگر همین مبنا در آینده هم باشد طبعا انگیزه شرکت و مشارکت کم می‌شود که این آسیب جدی است که به نظام جمهوری اسلامی وارد می‌شود، ولی اگر این تصمیم مقطعی بوده و حل شود و شورای نگهبان توجه کند که اگر می‌خواهد، نظر مقام معظم رهبری یعنی مشارکت حداکثری تحقق پیدا کند، باید در روش خود تجدیدنظر کند و برای جناح‌ها این حق را قائل باشد که یک نامزد قابل قبول برای آن‌ها در صحنه وجود داشته باشد و مردم هم انتخاب کنند که نظر مردم محترم است.
هاشمی ادامه داد: این شیوه‌ای که در این دوره انجام شد و در گذشته کمتر شاهد آن بودیم شیوه نادرستی بود. بزرگان اصلاحات توقع داشتند که نامزد داشته باشند و البته آقای همتی تقریبا به گونه‌ای عمل کردند که داشتند به نامزد گروه‌های اصلاح طلب تبدیل می‌شدند، ولی، چون وقت خیلی کم بود و ۱۸ روز از حضور او در صحنه و مناظرات نمی‌گذشت و با توجه به اینکه برخی نامزد‌ها از ۲ سال، ۳ سال و ۸ سال داشتند روی این موضوع کار می‌کردند خوب این ۱۸ روز خیلی نامتعادل بود البته آن‌ها می‌توانستند از آقای همتی حمایت کنند و نکردند که اگر حمایت می‌کردند، نتیجه چیز دیگری می‌شد.
او در خصوص اینکه آیا اصلاح طلبان به دنبال کسب قدرت هستند، اضافه کرد: هر جناح، گروه و حزبی که در مسابقات یا انتخابات شرکت می‌کند با هدف برنده شدن شرکت می‌کند یعنی علاقمند است که برنده این انتخابات یا مسابقه باشد که این امری عادی است. این امر در مسابقات ورزشی و یا علمی هم وجود دارد. کسی که در مسابقه‌ای شرکت می‌کند تلاش او برای پیروزی است. حالا در حوزه سیاسی می‌گویند برای کسب قدرت که طبیعی است. وقتی گروهی بر روی حزبی سرمایه گذاری می‌کنند و نیرو دارند و مثلا در کشور هوادار دارند طبعا می‌خواهند نظرات خود را پیاده کنند که در ادبیات سیاسی، به آن کسب قدرت می‌گویند. مگر جناح‌های دیگر که در گذشته شرکت می‌کردند برای کسب قدرت نبود. همه برای این مسئله رقابت می‌کردند و می‌جنگیدند و صحبت و مناظره می‌کردند که مردم را راغب کنند که در انتخابات شرکت کنند.
پیام تبریک فرمانده قرارگاه شمال شرق ارتش به رئیس جمهور منتخب
این فعال سیاسی در ارتباط با برخی اظهار نظر‌ها در خصوص تشکیل پارلمان جبهه اصلاحات گفت: پارلمان جبهه اصلاحات قدرت قانونی ندارد که بتواند تصمیماتی بگیرد. اصلاح طلبان برای خود یک شورای عالی و سخنگو دارند و تصمیماتشان را شورای عالی می‌گیرد و طبق همان‌ها عمل می‌کنند و وسعت در همین حد است. اگر بخواهد وسعت بگیرد ممکن است بیایند یک مکانیزمی در شهر‌ها ایجاد کنند و آن‌ها را در انتخاب سیاست‌ها و استراتژی‌ها و مسائلی که می‌خواهند سهیم کنند.
او افزود: بحث پارلمان یک بحث برون سازمانی است که حال مکانیزم آن چه باشد و پارلمان چگونه اعضا را انتخاب و چگونه سیاست گذاری کند، یعنی کار جالبی نیست و وقت گیر است. اگر تصمیم گیری بخواهد زیاد باشد و بین تعداد زیادی رای گیری انجام شود ممکن است تصمیمات به کندی انجام شود و نتیجه‌ای مثل این دوره، داشته باشد.
هاشمی تصریح کرد: در مورد دکتر همتی رای گیری کردند و گفتند ۷ رای کم آورده ما حمایتش می‌کنیم و روز بعد گفتند هر کس می‌خواهد حمایت کند. مکانیزم حمایت تصمیم سازی و تصمیم گیری در نهاد‌های سیاسی باید به گونه‌ای باشد که بتواند سریع تصمیم بگیرد. در شرایطی که مثل این دوره از انتخابات داشتیم اگر جبهه اصلاحات از اول یکپارچه وارد انتخابات می‌شد قطعا نتیجه چیز دیگری بود، اما اتلاف وقت شد و نتیجه چیز دیگری شد. حالا تشکیل پارلمان ممکن است به همین توضیحات من بیانجامد. بهرحال در احزاب یا تشکل‌ها آنچه که مهم است اول تصمیم گیری و بعد تصمیم سازی است. در هر تشکیلاتی چند نفر هستند که مسئولیت دارند و تصمیماتشان را دیگران می‌توانند بپذیرند. از این عناوین استفاده کنند و تصمیم سازی و تصمیم گیری را با سرعت انجام بدهند.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

رئیس مرکز کنترل دخانیات دانشگاه شهید بهشتی: مصرف قلیان در جمعیت نوجوان در حال افزایش است

فروش ۷۰ میلیارد تومانی املاک مازاد دستگاه‌های اجرایی استان کرمان

تیراندازی مرگبار؛ رسم غلط تیراندازی در مراسم عروسی در عنبرآباد دو کشته بر جای گذاشت

نقدی به سخنان رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره خرابی دستگاه ام.آر.ای کلینیک بعثت و مجوز انرژی اتمی

کبد جوان 22 ساله کرمانی، به یک بیمار زندگی دوباره بخشید

تخریب بخشی از یخدان محمودآباد سیرجان در بارش‌های اخیر

کارگاه تولید مواد مخدر صنعتی در ماهان متلاشی شد

انسداد 10 راه روستایی در بم و آبگرفتگی برخی از منازل روستایی

جدیدترین قیمت طلا، سکه و ارز در بازار

کشف مواد مخدر و سلاح جنگي از قاچاقچیان مواد مخدر در ریگان

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)