کد خبر: ۴۶۷۸۱
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۲
ارسال به دوستان
ذخیره
رییس سازمان مدیریت استان کرمان:
رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کرمان ضمن تشریح راهبردهای تدوین برنامه هفتم توسعه در این استان و نقاط ضعف و قوت هر بخش به جایگاه مهم گردشگری اشاره و تاکید کرد: دیار کریمان به حلقه گردشگری کشور افزوده شده و این درحالی است که تنها از ۲۰ درصد ظرفیت‌های موجود این بخش استفاده می‌شود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کرمان ضمن تشریح راهبردهای تدوین برنامه هفتم توسعه در این استان و نقاط ضعف و قوت هر بخش به جایگاه مهم گردشگری اشاره و تاکید کرد: دیار کریمان به حلقه گردشگری کشور افزوده شده و این درحالی است که تنها از ۲۰ درصد ظرفیت‌های موجود این بخش استفاده می‌شود.

به گزارش ایرنا، جعفر رودری در آیین گرامیداشت روز آمار و برنامه ریزی در محل سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان افزود: گردشگری کرمان به حلقه گردشگری کشور (استان‌های یزد، اصفهان و شیراز) اضافه شده که میراث فرهنگی استان بایستی در این بخش برنامه‌ریزی کند.

به گفته وی اداره کل میراث فرهنگی استان باید در این حوزه به برگزاری تورهای گردشگری توجه کند و همچنین بایستی سند آمایش استان را همسو با این سیاست در وزارت میراث فرهنگی تنظیم کنیم.

آغاز تدوین برنامه هفتم توسعه

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان گفت: تدوین برنامه هفتم توسعه پس از ابلاغ سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری در کشور و نیز سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان آغاز شده که پس از تنظیم، نظارت و اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: در این زمینه ۳۰۰ راهبرد و ۲۵۵ سیاست در هر مسأله کشوری و استانی مشخص شده است.

رودری با تشریح هرکدام از شاخص‌های توسعه در استان کرمان در بخش‌های راه، کشاورزی و غیره، مزیت‌های کرمان در شاهراه‌های ارتباطی و نیز تولید محصولات خرما و پسته را نیز برشمرد و گفت: باتوجه به شرایط و ظرفیت‌های موجود این سند در همکاری با سایر سازمان‌ها تهیه خواهد شد.

حل معضل کم آبی کرمان

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان افزود: استان کرمان ۹۲۰ میلیون مترمکعب بیلان منفی آب دارد که برای پاسخگوی نیاز استان و تحقق برنامه رشد اقتصادی، معضل کم‌آبی را حداقل روی کاغذ حل کرده‌ایم(ارائه راهکار) و نیاز است به سمت حل آن برویم.

وی با اشاره به ضرورت اصلاح ساختار برنامه‌های مربوط به توسعه هر بخش در استان افزود: استان کرمان در مجموع کشاورزی سنتی با مصرف آب بالا و بازدهی کم دارد و سهم مصرف آب در حوزه کشاورزی کرمان با وجود کم آبی این استان، ۲ برابر میانگین کشور است.

رودری با بیان اینکه ۱۰۰ میلیارد مترمکعب آب در کشور مصرف می‌کنیم اظهارداشت: چاره‌ای نداریم جز محدودیت بخش سنتی کشاورزی و در صورت تحقق این امر، آب مورد نیاز صنعت با بهره‌وری مناسب نیز از این محل به راحتی تامین می‌شود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان با اشاره به اجرای طرح‌های فولاد و پتروشیمی در سند آمایش استان گفت: به هر شکل حرکت کنیم آب مورد نیاز برای توسعه صنعت زیر ۴۰۰ میلیون مترمکعب است که اگر ۱۰ درصد آب را در حوزه کشاورزی سنتی صرفه‌جویی کنیم، می‌توان این نیاز استان را تامین کرد.

وی افزود: معادن ما مساله آب و محیط زیست دارند و در حوزه کشاورزی ۲ برابر توان تکنولوژیک استان استفاده می‌کنیم؛ در حوزه کشاورزی به طبیعت وابسته‌ایم در حالی که در حوزه گردشگری و خدمات نیز فقط از ۲۰ درصد ظرفیت استان استفاده می‌کنیم.

رودری عنوان کرد: جایگاه بنگاه‌های خرد و متوسط باید تقویت شود لذا برنامه‌های کوتاه، میان و بلند مدت در این بخش تعریف شده؛ البته ۵۰ درصد اقتصاد استان وابسته به کشاورزی است که به شدت از طبیعت آسیب‌پذیر است.

وی در ادامه با اشاره به توان تخصصی و دانشگاهی بدنه کارشناسی سازمان مدیریت استان کرمان اظهارداشت: توسعه را در بُعد کمی و کیفی دنبال می‌کنیم و به تضارب توسعه در بعد کمی رسیده‌ایم.

رودری در تشریح و نقد وضعیت موجود گفت: بیمارستان، آموزشگاه و جاده ساخته‌ایم اما باید دید که تمامی اینها چقدر در شاخص‌های رفاه اجتماعی، برابری و رفع فقر تاثیرگذار بوده است.

وی با اشاره به الگوها و تعریف‌ها از توسعه و نیز نقش دولت‌ها در آن اظهارداشت: دولت‌ها دیگر نقش پاروزدن در قایق را ندارند، بلکه نقش سکان‌داری به خود گرفته‌اند و در این زمینه کلید واژه حکمرانی مطلوب، کنترل فساد و پاسخگویی در عملکرد مطرح می‌شود.

به گفته رودری فراوانی قانون داریم اما در کیفیت مقررات ضعیف هستیم؛ هر برنامه باید مبتنی بر یک جهان‌بینی باشد زیرا نظریات توسعه از آن حادث می‌شود.

ضرورت تغییر نگاه در برنامه

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان همچنین بیان کرد: باید به سمت برنامه مسأله‌محور مبتنی بر پیشران‌های توسعه برویم و در این زمینه سند آمایش مورد توجه قرار گرفته است.

وی افزود: در شرایطی که فروش نفت، بحران آب و رکود تورمی را داریم باید تغییر رویه را در تنظیم برنامه‌ها دنبال کنیم و در برنامه هفتم توسعه به جای اینکه حکم محور باشیم، بحث برنامه اجرایی را در قالب پیشران‌ها در نظر بگیریم.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

انهدام باند سازمان يافته قاچاق سوخت در کرمان

جدیدترین قیمت خودرو در بازار امروز 9 اردیبهشت 1403

ارسال بیش از 2 هزار اثر به جشنواره بین‌المللی شعر رضوی

پیش‌بینی هواشناسی از وضعیت هوای کرمان طی سه روز آینده

بازدید از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان رایگان شد

رشد ۳ برابری مسمومیت با قارچ‌های وحشی/هشدار به طبیعت‌گردها

بارندگی‌ها 1700 میلیارد تومان به زیرساخت‌ها و بخش کشاورزی راور خسارت وارد کرد

ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود

استاندار کرمان: واگذاری معادن به واحدهای تولیدی در سایر استان‌ها پذیرفته نیست

رئیس پلیس‌راه استان کرمان: هزار و 66 نفر در تصادفات سال گذشته جان خود را از دست دادند

پربازدید ها

استاندار کرمان: واگذاری معادن به واحدهای تولیدی در سایر استان‌ها پذیرفته نیست

قیمت طلا، سکه و ارز شنبه 8 اردیبهشت 1403

فروش ۷۰ میلیارد تومانی املاک مازاد دستگاه‌های اجرایی استان کرمان

امکان خرید بلیت نیم‌بها قطار و هواپیما برای معلولان شدید

جدیدترین قیمت خودرو در بازار امروز 9 اردیبهشت 1403

بارندگی‌ها 1700 میلیارد تومان به زیرساخت‌ها و بخش کشاورزی راور خسارت وارد کرد

پر بحث

10 روستای استان کرمان به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند   (۲۴ نظر)

عیدوک بامری که بود و چه رابطه‌ای با حاج قاسم داشت/ احمد یوسف زاده توضیح داد   (۶ نظر)

مشکل تامین زمین در کرمان برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن  وجود ندارد   (۴ نظر)

پیش بینی وضعیت آب و هوای کرمان   (۲ نظر)

ببینید| فیلم کامل سخنان سید حسین مرعشی در شبکه افق   (۲ نظر)

ببینید| گزارش تصویری گفتارنو از مراسم عزاداری منزل حاج ماشاءالله خدادادپور در کرمان   (۲ نظر)

امام جمعه سابق راور درگذشت   (۲ نظر)

صدور هشدار زرد هواشناسی؛ ورود سامانه بارشی نسبتا قوی به کرمان   (۱ نظر)

ناصر فرشید به عنوان فرمانده انتظامی استان کرمان منصوب شد   (۱ نظر)

دو روستا و یک شهر استان کرمان به اینترنت پرسرعت متصل شدند   (۱ نظر)