بهداشتنیوز نوشت: متخصص طب فیزیکی و توانبخشی گفت: حمل کوله پشتی در کودکان، در یک سمت و به مدت طولانی منجر به انحراف و کج شدن ستون فقرات میشود.
دکتر علی پناهی، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در گفت و گو با برنامه «فراسو» شبکه رادیویی سلامت با بیان این مطلب افزود: چون ستون فقرات در دوره کودکی نرم و در حال رشد است، حمل کوله پشتی در کودکان، در یک سمت و به مدت طولانی منجر به انحراف و کج شدن ستون فقرات میشود. بنابراین کوله پشتی باید از نظر وزن، سنگین نباشد و اگر کوله پشتی دو بند است، بندها میبایست پهنای مناسب داشته باشد.
وی ادامه داد: اگر سطح کوله پشتی از انتهای لگن خیلی پایینتر باشد، قوس ناحیهی شکمی زیاد میشود و منجر به لوردوز میشود. بنابراین نامناسب بودن کوله پشتی باعث قوز ناحیهی پشتی و شکمی میشود. یعنی هر دو قوس را تشدید میکند.
پناهی در ادامه تصریح کرد: به کودکان باید گفته شود کیف را حتیالامکان نزدیک بدن خود قرار دهند؛ چرا که در این صورت فشار به ستون فقرات کمتر وارد میشود.
وی در ادامه تاکید کرد: مسئولان مدارس بهتر است به کودکان تذکر دهند که از حمل وسایل اضافی در کیف خود خودداری کنند و کیف سنگین با خود حمل نکنند.
پناهی تصریح کرد: حرکات کششی و حرکات اصلاحی و هم چنین استفاده از بارفیکس که ایجاد کشش میکند برای این کودکان میتواند مفید باشد؛ چرا که باعث کشیده شدن ستون فقرات میشود.
وی توصیه کرد: افراد از خرید خودسرانه وسایلی که به این منظور در برخی داروخانهها به فرورش میرسد، خودداری کنند. پناهی ادامه داد: همچنین خانوادهها توجه بیشتری به کودکان خود داشته باشند و اگر هر نوع اختلال و چرخش ستون فقرات و بالا پایین بودن شانهها را جدی تلقی کرده و آن را پیگیری کنند.
پناهی در ادامه توصیه کرد: به حمل بار سنگین در طی سال تحصیلی توسط دانشآموز توجه نموده همچنین مراقب تحرک نداشتن کودک خود باشند.
این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در پایان اظهارداشت: والدین باید به شیوه مطالعه فرزندشان و همچنین نشستنهای طولانی مدت در وضعیت نامناسب برای انجام بازیهای رایانهای و غیره نیز توجه کنند.