کد خبر: ۴۸۳۲۸
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۴
ارسال به دوستان
ذخیره
معاون فنی وزارت بهداشت خبر داد:
معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از افزایش موارد کرونا در کشور و افزایش شهرهای قرمز و نارنجی خبر داد و گفت: زمانی‌که موارد سرپایی‌ بیماری افزایش می‌یابد، حتما موارد بستری هم افزایش خواهد داشت و از آنجایی که برخی بیماران که به کرونا مبتلا می‌شوند، بیماری‌های زمینه‌ای هم دارند، در نتیجه احتمال افزایش فوتی‌های ناشی از کرونا نیز وجود دارد.

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از افزایش موارد کرونا در کشور و افزایش شهرهای قرمز و نارنجی خبر داد و گفت: زمانی‌که موارد سرپایی‌ بیماری افزایش می‌یابد، حتما موارد بستری هم افزایش خواهد داشت و از آنجایی که برخی بیماران که به کرونا مبتلا می‌شوند، بیماری‌های زمینه‌ای هم دارند، در نتیجه احتمال افزایش فوتی‌های ناشی از کرونا نیز وجود دارد.

به گزارش ایسنا، دکتر بابک عشرتی، درباره وضعیت کرونا در کشور و چرایی افزایش شهرهای نارنجی و قرمز، گفت: در دی ماه اعلام کرده بودیم که از اواخر دی ماه و اوایل بهمن ماه افزایش موارد کرونا را در کشور خواهیم داشت که همین اتفاق هم رخ داد. در واقع روند افزایشی که در حال حاضر شاهدیم، همان افزایشی است که انتظار داشتیم در بهمن ماه اتفاق افتد و همان روند ادامه پیدا کرد. در عین حال تصور می‌کردیم که افزایش موارد شیب تندتری خواهد داشت، اما موارد به صورت کندتر افزایش یافت.

چرایی افزایش شهرهای قرمز و نارنجی

وی با بیان اینکه بر اساس همین افزایش موارد کرونا برخی از شهرها به حد شهرهای قرمز و نارنجی کرونایی رسیده‌اند، افزود: به طور کلی زمانیکه موارد سرپایی‌مان افزایش می‌یابد، حتما موارد بستری هم افزایش می‌یابد. در عین حال برخی بیماران که به کرونا مبتلا می‌شوند، مشکلات و بیماری‌های زمینه‌ای هم دارند و در نتیجه احتمال افزایش فوتی‌های ناشی از کرونا هم وجود دارد. به هر حال این افزایش قابل پیش‌بینی بود و به نظر می‌رسد که این روند افزایشی هم در چند هفته آتی ادامه داشته باشد و در چند هفته آینده این افزایش موارد را داشته و روند افزایشی بماند.

عشرتی با بیان اینکه این افزایش موارد در ادامه پیک هشتم است، گفت: منتها در پیک هشتم موارد آنقدر و به اندازه بهمن ماه سال گذشته بالا نرفته است و در عین حال هنوز هم زود است که بگوییم آیا افزایش موارد به حد سال گذشته می‌رسد یا خیر. بر همین اساس هم باید مراقب باشیم؛ چراکه کرونا بیماری است که بعید می‌دانم که به این زودی‌ها تمام شود و احتمالا با بشر می‌ماند.

وی درباره دو رقمی شدن فوتی‌ها در روز دهم اسفند ماه نیز گفت: البته این افزایش فوتی به دلیل تاخیر در گزارش‌دهی‌ها بود، نه به دلیل افزایش موارد. به این معنا که پاسخ آزمایشات با تاخیر گزارش شده بود و همه فکر کردند که تعداد فوتی‌های روزانه افزایش یافته؛ درحالی که همکاران گزارش فوتی چند روز را به دلیل تاخیر در پاسخ با هم ارائه کرده بودند.

فعلا پیک جدید کرونا نداریم

عشرتی با بیان اینکه بنابراین در ادامه پیک قبلی، افزایش موارد را شاهدیم که به صورت کند پیش می‌رود، گفت: به ویژه در دو سه هفته اخیر نمودار افزایش موارد در همان حد بالا ثابت مانده است. منتها نسبت به دی ماه مواردمان بالاتر است و در همان حد بالا ثابت مانده است و هنوز موج و پیک جدید خاصی اتفاق نیفتاده است. ما معمولا زمانی اعلام می‌کنیم که یک پیک جدید ایجاد می‌شود که آنقدر تعداد موارد کرونا بالا رود که سیستم درمان‌مان دچار گرفتاری می‌شود، وگرنه روند افزایشی را طی پیک‌های مختلف بارها تجربه کرده‌ایم.

احتمال افزایش موارد کرونا بعد از نوروز ۱۴۰۲

وی درباره پیش بینی‌ها از شرایط کرونا در نوروز ۱۴۰۲ نیز گفت: طی چند سالی که با کرونا پیش رفته‌ایم، معمولا بعد از عید و تعطیلات افزایش موارد کرونا را تجربه می‌کنیم که قابل انتظار است. به جز عید ۱۳۹۹ که همه مردم در خانه ماندند، در عید ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ این افزایش بعد از عید رخ داد. بنابراین ممکن است که این اتفاق مجددا هم بیفتد و مقداری افزایش را داشته باشیم. البته از آنجایی که ماه رمضان را هم در نوروز داریم، شاید مسافرت‌ها مانند سابق نباشد و کمتر باشد، اما به هر حال باید آماده بوده و مراقب باشیم.

عشرتی تاکید کرد: افرادی که علامت‌دار می‌شوند و علائم‌شان در حد علائم سرماخوردگی است، مانند سوزش گلو، آبریزش بینی، تب، لرز، تا علائم شدیدتر که به سمت تنگی نفس و ... می‌رود، حتما باید در منزل بمانند. همچنین توصیه می‌کنیم که در فضاهای سربسته ماسک استفاده شود. در عین حال اگر طبق دستورالعمل موعد تزریق دز یادآور واکسن افراد رسید، حتما آن را تزریق کنند. به ویژه افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند.

وی درباره سویه غالب کرونا در کشور نیز گفت: در دی ماه سویه XBB۱ غالب بود و اکنون هم یکی از سویه‌های جدید که قبلا شناسایی شده بود، غالب است که البته طبیعی است و سویه‌ها معمولا به سرعت منتشر می‌شوند.

عشرتی گفت: افزایشی که در حال حاضر رخ داده است، می‌تواند نگران‌کننده هم باشد، اما به طور کلی اکنون برای قضاوت زود است و نمی‌توان به صورت مطمئن پیش‌بینی کرد، بلکه باید ببینیم در ادامه چطور پیش می‌رود.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار

شرایط مصرف قلیان در استان کرمان مناسب نیست / ترک سیگار بسیار سخت‌تر از سایر مواد مخدر است

رشد دو برابری فروش محصولات گل‌گهر

قیمت جدید هایما S5 و S7 از سوی شورای رقابت اعلام شد

انهدام سومین باند قاچاق سلاح در جنوب کرمان طی یک ماه گذشته / کشف 14 قبضه سلاح جنگی

نخستین گام برای انتخابات حزبی/ نظام تناسبی در انتخابات مجلس در تهران چگونه عمل می کند؟

برای تقویت استخوان چه ویتامین‌هایی بخوریم

قتل یک نفر بر اثر نزاع خانوادگی در جیرفت

352 مدرسه جنوب استان کرمان غیرمقاوم هستند

جدیدترین قیمت سکه و طلا در بازار آزاد

سهمیه‌بندی جدید و تغییر قیمت بنزین تکذیب شد

پربازدید ها

شهردار کرمان: تعریض استقلال ۲۵۰ میلیارد پول می‌خواهد/ عملیات تخریب در خیابان بهمنیار تا یک ماه آینده آغاز می‌شود اگر...

قتل جوان 16 ساله بردسیری به دست جوان 18 ساله

کهنوج و منوجان با دمای ۴۲ درجه گرم‌ترین نقطه کرمان / ادامه ناپایداری‌های جوی تا آخر هفته در کرمان

تاثیر چهارزانو نشستن روی زمین در جلوگیری از کاهش تحرک و ضعف عضلات

ایران در رتبه سوم عقرب‌زدگی در جهان

خبر خوش برای سربازان ؛ ۲ تا ۵ ماه کسر خدمت جدید در راه است

افزایش تدابیر برای ضربه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان مواد مخدر / در بازه زمانی چهار ماهه خودروهای توقیفی تعیین تکلیف شوند

اعضای شورای شهر صرفه و صلاح شهرداری و مردم را مد نظر قرار دهند / در پروژه صاروج پارس موضوع حیثیت جمهوری اسلامی ایران در میان است

علائم اختلال بیش فعالی در کودک نوپا

لزوم تدابیر ویژه به استان کرمان در خصوص خودروهای موجود در پارکینگ‌ها / کمبود امکانات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر از نظر تجهیزات و نیروی انسانی

پر بحث

چرا مرگ زهرا لری حاشیه‌ساز شد/ همه واکنش‌ها به درگذشت عضو پیشین شورای شهر کرمان   (۶ نظر)

جامعه ایران مدت‌ها است که جنبشی است/ مطالبات جامعه تخلیه نشده/ مهندسی فرهنگی از بالا دائم شهروند ناراضی تولید می‌کند/ جامعه ایران از رسانه‌ای به شبکه‌ای تبدیل شده/ باید مردم را تشویق کنیم به راه میانه و احیای حد وسط/ الان یک عده به ما می‌خندند، اما تا ابد نخواهند خندید/یکی از سرمایه‌های ایران دهه هشتادی‌ها هستند / مطالعات نشان می‌دهد در اعتراضات خشونت‌بار همه بازنده هستند   (۴ نظر)

مجازات طلاق صوری فرزندان متوفی به قصد دریافت مستمری چیست؟    (۳ نظر)

موروثی بودن هیات امنا در موسسه مولی الموحدین مطرح نیست/ اگر می‌خواستم با رانت آقای هاشمی مسئولیت بگیرم بعد از انقلاب به جای کار کردن در بم به دفتر ایشان می‌رفتم / کار‌هایی که در قالب موسسه مولی‌الموحدین انجام شد اگر با نگاه تنگ جناحی نگاه نشود از افتخارات کرمان است   (۳ نظر)

باید در یک فضای سیاسی و همراه با گفت‌وگو مسائل را حل کرد/ ظرفیت اصل 27 قانون اساسی باید آزاد شود/ احزاب در همه جای دنیا نقش میانجی را بازی می‌کنند اما در ایران به رسمیت شناخته نمی‌شوند   (۲ نظر)

باز شدن مجدد موضوع تغییر نام فرودگاه کرمان این بار توسط پناهیان+ مخالفت سال گذشته امام جمعه و خانواده سردار سلیمانی با این موضوع   (۲ نظر)

به زودی پلاک سوم بر روی خودروها نصب می‌شود / کار برای سارقان خودرو و مخدوش‌کنندگان پلاک سخت می‌شود   (۲ نظر)

حمله سگ‌های ولگرد موجب مرگ یک زن در رفسنجان شد    (۲ نظر)

صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای کرمان / کاهش شدید دما و بارش برف   (۱ نظر)

۷ منطقه در استان کرمان امروز وارد فاز عملیاتی ساخت مسکن می‌شوند / هرچه زمین در اختیار دستگاه‌هاست باید برای ساخت مسکن واگذار شود / منطقه حاشیه‌نشین شهرک 14 معصوم با 10 هزار جمعیت بلاتکلیف است   (۱ نظر)