رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان از آغاز برداشت گُل محمدی از مزارع زیرکشت خبر داد و گفت: در حال حاضر ۳۹۰ هکتار از اراضی جنوب استان کرمان به کشت گل محمدی اختصاص دارد که ۳۶۱ هکتار آن بارور و ۲۹ هکتار به صورت نهال است و میزان تولید گلتر از اراضی زیر کشت این محصول در منطقه بیش از ۵۲۲ تن است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، احمد احمدپور، گل محمدی را از قدیمیترین رُزها دانست که به منظور تولید عطر و گلاب مورد توجه بسیار قرار گرفته است و اظهارداشت: سالانه ۲۵۰ تن گل محمدی خرید میشود که ۲۵۰ هزار لیتر گلاب در جنوب استان کرمان توسط کارخانه گلابگیری واقع در شهر جبالبارز شمالی استحصال میشود.
وی افزود: ۸۰ درصد گلهای تر برای گلابگیری و بقیه به صورت گلبرگ خشک برای تهیه مربا و سایر مصارف خوراکی، مصرف تازه خوری و حدود پنج درصد به صورت غنچه خشک با اهداف صادراتی استفاده میشود.
احمدپور متوسط عملکرد برگ گل محمدی در هر هکتار را ۲۰۰۰ کیلو گرم عنوان کرد که بیشترین سطح زیرکشت مربوط به شهرستانهای جیرفت (حوزه جبالبارز شمالی و ساردوئیه) و عنبر آباد است.
وی کیفیت محصول را مستلزم برداشت به موقع گل محمدی دانست و گفت: گل محمدی پس از باز شدن دوام کمی روی شاخه دارد و در صورت تأخیر طی ۲۴ ساعت رنگ آن به سفیدی گراییده و میریزد و تأخیر زمان برداشت باعث افت شدید کیفیت گلاب و اسانس استحصالی میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گل محمدی را از قدیمیترین و مهمترین رُزها دانست که در بیشتر نقاط ایران به منظور تولید عطر و گلاب و گیاه تزئینی مورد توجه بسیار قرار گرفته است.